Začnem i20kou, konečne môžem napísať nová i20ka dospela a jej nová verzia predstavuje asi rovnakú evolúciu ako súčasná i30ka v porovnaní s predchodcom. Zapracovali na kvalite použitých plastov v interiéri, dokonca sa tam objavujú časti z mäkčeného plastu. Batožinový priestor je už konečne čalúnený čo je výhoda v porovnaní s FIII, je však menší ako vo FIII. Hlučnosť snáď už bude na lepšej úrovni ako pri predchodcovi, nad zadnými kolesami je už konečne plastové podkolie. Priestor v interiéri zostal +- rovnaký ako pri predchodcovi, čiže relatívne dostatok priestoru pre predných pasažierov a veľmi málo priestoru pre zadných cestujúcich, skôr pre deti
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
O Fabii III bolo mnoho popísaného, dá sa povedať, že ju všade chválili, negatívov bolo minimum
Bohužiaľ, z novej FIII mám zmiešané pocity, naživo ak to auto nie je obuté aspoň na 16" diskoch vyzerá veľmi nevyvážene. Ešte väčšie sklamanie pokračuje v interiéri, po nastavení sedadla vodiča sa dozadu posadí pohodle max. dieťa, alebo osoba s výško do 160 cm
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Kvalita spracovania je na lepšej úrovni ako pri i20ke, je však vidieť výrazné šetrenie na mnohých miestach.
Jazdne a odhlučnením je na tom verzia 1,2 TSI 66 kW veľmi dobre, odhlučnenie je lepšie ako pri novej i30ke 1,4 ktorú som mal zapožičanú. Neviem, či to je emisnou normou EU 6, alebo surovosťou motora, ale jazdná dynamika bola asi na rovnakej úrovni ako pri mojej 1,25ke 57 kW, možno pribúdajúcimi kilometrami sa to zlepší. Ale ak to môžem porovnať so svojou i20kou odhlučnením, radením, jazdnými vlastnosťami je medzi novou FIII a mojou i20kou priepastný rozdiel, asi niečo podobné ako medzi Feliciou a Fabiou I.
Nová FIII to bude mať výrazne ťažšie, i20ka pôsobí podstatne lepšie aj jej predchodkyňa, som zvedavý min. v ČR ako bude dýchať na chrbát FIII.
Autá sú to zaujímavé, ale nebral by som ani jedno
Autám zdar
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)