vibrace auta za jizdy
Moderátor: Moderátoři
-
- *
vibrace auta za jizdy
Zakladam nove tema a to je vibrace auta za jizdy. Podotykam, ze se to samozrejme netyka problemu od kol, ani spatnych pneu, ani nevyvazenych kol, dokonce jsem uz i vymenil predni za zadni a ted v patek prezul i na zimni kola.Problem je v tom, ze za jizdy, behem zrychlovani se auto mezi 60 az 80 km. v hodine roztrepe, rozvibruje a pak pri dalsim zrychlovani uz je zase klid. Nejvic je to znat na 4, nekdy i na 5-tku. Cim vic je auto nalozeny, tim je to horsi. V servisech (uz 2) nic nevi, ale pry to uz u jednoho (tenkrat sedanu) uz taky resili, ale nevysesili. Napadlo mne, treba silentloky motoru?nebo ja nevim poloosy?musi to byt neco co se otaci,si myslim,ale nevim.Nebo to nejak muze souviset primo s motorem? tlaky? valce? napada tady nekoho neco?
- Reklama
Re: vibrace auta za jizdy
Niečo podobné som mal v minulosti na Forde.Tam to bola polos.No nie ta krajná,ale vnútorna .Medzi prevodovkou a homokĺbom.Zošuchla sa manžeta.Dostalal sam tam sol a začalo to triasť pri akcelerácii.
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
-
- *
Kluci jeste nekdo ma podobnou, nebo stejnou zkusenost? Ja mam za sebou vymenu prave poloosy, ale zacina to delat znovu, cim je auto zatizenejsi, tim jsou ty vibrace vetsi a intenzivnejsi. Nejvice cca. kolem 70 az 80 km/h. A co vy? nikdo nic podobneho neresil? Hynek
vibrace auta za jizdy
5.1. Som objednany do servisu - zavada : pri brzdeni z rychlosti viac ako 80km sa volant roztrasie a klepanie je citit od napravy, po kontrole servisom bola stanovena zavada na poskodeny lavy cap, ja si ale myslim ze tam bude este nieco aj s brzdami a vymeniu capov sa to neodstrani uplne, trasenie sa prejavuje aj pri rychlom rozbiehani v rychlosti okolo 80km a viac ale nie je take vyrazne. Popritom mi budu menit klucky na prednych dverach nakolko tie tlacitka akosi predtali fungovat. Na pravej strane uplne a na lavej za zasekava.
Sent from my iPhone using Tapatalk
i40cw 1,7 CRDi, AT r.v.:2017
Niečo podobné pri brzdení mi robili tiež.Najprv stiahli kotúče ,no nakoniec vymenili náboje a bolo to OK.
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
vibrace auta za jizdy
Tak po vymene capov riadenia sa stav vyrazne zlepsil, ale neodstranil uplne, 20.1. idem opat do servisu na dalsiu skusobne jazdu s technikom a naslednu diagnostiku problemu
i40cw 1,7 CRDi, AT r.v.:2017
Skús zhruba v cca.100km/hod na bezpečnom mieste asi tak 5x poriadne dupnúť na brzdu (až sa rozblikali smerovky) a následne ochlaď kotúče jazdou.Potom už bude pokoj.
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
vibrace auta za jizdy
Ja som mal raz podobný problém na sedane. Auto strašne veľmi triaslo pri rýchlosti nad 100km/h. Myslel som že to je naftou tak som to rozbehol na 160 a podriadil do 5 a poriadne vytočil až to prestalo. Od vtedy používam VFI Diesel aditívum a zatiaľ sa to nevrátilo.