Zkušenosti s provozem
Moderátoři: frawd, Moderátoři
Re: Zkušenosti s provozem
No tu na Slovensku mame ine spravy aj na oficialnych strankach pišu o uprave motora na dlhodobe spalovanie lpg už od výroby vo fab.
Mondeo 2,0 Landi Renzo
Focus 1,8 Tdci
ix20 1,6 lpg navi
Focus 1,8 Tdci
ix20 1,6 lpg navi
- Reklama
-
- **
http://www.granex.cz/?utm_source=eshop_ ... ntent=logo kryty pod motor
Hyundai IX 20 1.6. 1.4 crystal white-Šemík/+Š Felicia,Š Rapid,Š1203,VAZ2105,VAZ2102,Š100
Neviem kde by som to zaradil ale nakoniec som to dal sem . Pri umyvani auta som zistil že nam zateka voda cez toto miesto rovno na poistkovu skrinku .
- Přílohy
-
- WP_20150222_004.jpg (163.57 KiB) Zobrazeno 2756 x
Mondeo 2,0 Landi Renzo
Focus 1,8 Tdci
ix20 1,6 lpg navi
Focus 1,8 Tdci
ix20 1,6 lpg navi
Zdarec,
tak už mám také první nemilou zkušenost s autem. Přítelkyně chtěla včera večer odjet a nepovedlo se. Stratér točil motorem a ten ani neškytl. Sebrala mi Yarunu, pronesla jen "koukni na to" a zmizela. Koukl jsem a přišel jsem na to co ona...motor nenaskočí ani po nespisovných výrazech, (připadá mi, jako by nenačetl transpondér). Takže asistenční služba, dnes ráno to naložili a odvezli do servisu. Zatím se mi ještě neozvali co s tím je, (asi je to pokažený). Auto má necelých 20.000 km, celkem brzo na poruchy. No...všiml jsem si, že když zapnu zapalování, tak se mi zdálo že přibyla jedna kontrolka, je to ikona volantu s vykřičníkem, červená. V manuálu jsem to nedohledal, nemáte někdo ponětí co signalizuje?
dík za postřehy.
Buff
tak už mám také první nemilou zkušenost s autem. Přítelkyně chtěla včera večer odjet a nepovedlo se. Stratér točil motorem a ten ani neškytl. Sebrala mi Yarunu, pronesla jen "koukni na to" a zmizela. Koukl jsem a přišel jsem na to co ona...motor nenaskočí ani po nespisovných výrazech, (připadá mi, jako by nenačetl transpondér). Takže asistenční služba, dnes ráno to naložili a odvezli do servisu. Zatím se mi ještě neozvali co s tím je, (asi je to pokažený). Auto má necelých 20.000 km, celkem brzo na poruchy. No...všiml jsem si, že když zapnu zapalování, tak se mi zdálo že přibyla jedna kontrolka, je to ikona volantu s vykřičníkem, červená. V manuálu jsem to nedohledal, nemáte někdo ponětí co signalizuje?
dík za postřehy.
Buff
ix20 1.4 CVVT, Trikolor, tempo, white
Řekl bych že snímač natočení volantu-servo.Záruční oprava.Snímač měnit nebudou,dostanete s nejvyšší pravděpodobností nové servo.Na cenu se raději ani neptej
KIA XCeed 1,5T-GDi 118kW 7°DCT - GT line
Dlouhodobá spotřeba od 8/9/2023 - 6,65 l/100km-dle tankování. Dle PP 6,1l/100km
Aktuálně 59700 km
Olej: Ravenol EFS 0W-20
palivo: Převážně EO N95,pokud možno bez biosložky.
Aktuálně 59700 km
Sakra... a to kvůli servu nejde natočit motor??? Nebo to s tím nemá co dělat? Já si totiž té kontrolky nikdá nevšiml, je ale faktem že v tom autě jezdím opravdu minimálně.
To byla reakce na tu kontrolku.Nějak mi nedocvaklo,že vlastně nenastartuješ.No prostě jsem pako.V tom případě to fakt jen tipnu-palivové čerpadlo,nebo imobilizer.Oni to napíchnou a uvidíš...
Aktuálně 59700 km
Aktuálně 59700 km
Nene, klídek, díky moc za postřeh, ta kontrolka mi dost leží v hlavě.
A ještě jedna věc po dnešní konzultaci,ale tím tě nechci raději děsit... Přeskočené rozvody... To se doufám nestalo
Držím pěsti,ať je to prkotina...
Držím pěsti,ať je to prkotina...
Aktuálně 59700 km
Aktuálně 59700 km
Au...tak to by se potkaly ventily s pístem a to by bolelo. No...byl jsem v servisu se poptat co s tím je a výsledek: nikdo neví, včera, dnes ráno, odpoledne auto nastartovali a žádná mimořádná událost. V událostech žádný záznam poruchy. Takže pravděpodobně opravdu nenačetl transpondér. To se v událostech prý neukládá. Jestli blikala kontrolka imobilizéru neumím říct, nevšiml jsem si. Skoro bych řekl že je toto horší, než kdyby to byla nějaká prokazatelná porucha. Teď budu trnout kdy se to projeví znova. Nikdo tady na foru o tom ještě nepsal, takže doufám že je to vzácná vyjímka která se stává jednou za 10 let...
A někdy i víckrát...
Potkat se to zákonitě nemusí,je tam hydraulický napínák na řetězu...a pokud někdo nastartuje a hned vyrazí...hop a je to.Pokud to není o moc,tak je to se štěstím,jako kolegovi.Nový řetěz,napínák,hlavně SPRÁVNÝ OLEJ!!! a jezdí se v pohodě dál.Teď už vždycky ráno chvilku počká a hlavně už si sakra dá pozor na olej,co mu kdo v servisu nalije.Obzvlášť,když mu to dělá kamarád,co auta už spravuje 35 let.Tím nechci kritizovat ty opravdu šikovné a schopné opravdové mechaniky a odborníky.Díky nim,nemusím živit značkové nenažrance v servisech
Tak až už ti to dá pokoj a chová se to jak má.
Potkat se to zákonitě nemusí,je tam hydraulický napínák na řetězu...a pokud někdo nastartuje a hned vyrazí...hop a je to.Pokud to není o moc,tak je to se štěstím,jako kolegovi.Nový řetěz,napínák,hlavně SPRÁVNÝ OLEJ!!! a jezdí se v pohodě dál.Teď už vždycky ráno chvilku počká a hlavně už si sakra dá pozor na olej,co mu kdo v servisu nalije.Obzvlášť,když mu to dělá kamarád,co auta už spravuje 35 let.Tím nechci kritizovat ty opravdu šikovné a schopné opravdové mechaniky a odborníky.Díky nim,nemusím živit značkové nenažrance v servisech
Tak až už ti to dá pokoj a chová se to jak má.
Aktuálně 59700 km
Aktuálně 59700 km
je třeba si přestat nalhávat že se to týká jenom HTP
http://www.kia-club.org/viewtopic.php?f ... Dil#p89324
http://www.kia-club.org/viewtopic.php?f ... Dil#p89324
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Mám najeto cca 3000km, v rámci prodlouženého víkendu jsem absolvovali cestu na Moravu, cca 700 km celkem. Mohelničák předjíždění na 4ku v pohodě, na 6ku udržel ixáček 110km/h. Jinak pohodová jízda, cituji ženu. "jako v obyváku s velkou televizí" . Jeli jsem i po nějakých objížďkách a občas to to pěkně zabubnovalo, čekla jsem nějaké to odskočení (nejlépe o METR nebo tak), ale nic
Ale třeba to ještě někdy dám
Po dojezdu hlásil PP 6.6 l (takže realita tak 7.1-7.2), s tím jsem počítal (kopce a dálnice).
Celkové zatím spokojenost až na to, že ixáček je vydatný hmyzožrout a předek nevypadal moc vábně
Ale třeba to ještě někdy dám
Po dojezdu hlásil PP 6.6 l (takže realita tak 7.1-7.2), s tím jsem počítal (kopce a dálnice).
Celkové zatím spokojenost až na to, že ixáček je vydatný hmyzožrout a předek nevypadal moc vábně
- Mr. HYUNDAI
Víš co proletí mouše hlavou při srážce s čelním sklem Tvého auta? ZadečekOlda47 píše:...že ixáček je vydatný hmyzožrout a předek nevypadal moc vábně
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
Tak to je perfektní MR.HYUNDAI