Kontrolka motora
Moderátoři: frawd, Moderátoři
- petulko666
- *
Kontrolka motora
Dnes mi začala svietit kontrolka motora...zatial auto ťahá vie niekto čo to môže byť ?
HYUNDAI IX20 -1.6 DOHC CVVT 16V - 91.5 KW /124 HP - STYLE
- Reklama
- petulko666
- *
Re: Kontrolka motora
mam na to najazdene cca 42000 sviečky mi ešte nemenili
- petulko666
- *
tak bol som v servise...diagnóza je zblbnuta lamdasonda, ze som natankoval špatný benzín...mam tam naliať aditivum, takze zo servisu kontrolka nesvietila uz...nalial som aditivum a dnes opat začala svietiť....mam tam benzinu ešte tak na 180 km....takze dam si dnes výlet natankujem 101 oktánovy benzin na novej vybudovanej čerpačke a uvidím čo to spravý....že vraj by tá kontrolka mala zhasnúť....moc sa mi to nezdá.
si snad dělaj prdel nee ??? a když ti řeknou abys tankoval v Německu že tam maj benzín kvalitní, tak tam pojedeš ??? ať ti dají vyjádření, že "porucha motoru" je od vadného benzínu, že se pudeš soudit s pumpou a uvidíš jak obrátěj a budou zkoumat proč se to grilovaný kuře rozsvítilopetulko666 píše:dam si dnes výlet natankujem 101 oktánovy benzin na novej vybudovanej čerpačke a uvidím čo to spravý....že vraj by tá kontrolka mala zhasnúť....moc sa mi to nezdá.
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Toto snad už ani není prdel. Do toho servisu už nechoď, jiný slušný komentář nemám, proto raději končím!
ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG
Pra e ze se tam jeste rychle vrat at ti to daji do poradku.airwaves píše:Toto snad už ani není prdel. Do toho servisu už nechoď, jiný slušný komentář nemám, proto raději končím!
- petulko666
- *
takže natankovana nová nadrž do plna....stale je to posrané...v pondelok sa chystám naspäť do servisu a budem apelovať na výmenu dielu...nové auto a už sa to sere...som zvedavý čo ma čaká keď mi skončí 5ročná záruka...koľko do neho budem sypať
- petulko666
- *
nakoniec to bolo teplotné čidlo...takže zatial to vypadá že porucha odstránená
???
Tak nejdřív to píše lambda sondu a pak najednou teplotní čidlo ? Zajímavé..........
Mě se rožnula po 150km nakonec opraveno samodoma - skoušel jsem všechny konektory co u motoru byly a kontrolka zhasla, v PC pak zaznamenaná chyba lambdy sondy.
Tak nejdřív to píše lambda sondu a pak najednou teplotní čidlo ? Zajímavé..........
Mě se rožnula po 150km nakonec opraveno samodoma - skoušel jsem všechny konektory co u motoru byly a kontrolka zhasla, v PC pak zaznamenaná chyba lambdy sondy.
- petulko666
- *
no lamda sondu to vyhodilo prvy krat,,,vymazali chybu...jazdili s autom pri napichnutom kompe....lambda vyhodnocovala dobre...a na druhy den nabehla porucha teplotneho cidla...vymazali chybu a zase na dalsi den nabehla chyba cidla...vymenili cidlo najazdenych 1100 km chybove hlasenie nevyhadzuje...
Mě zarazilo to že jednou to byla lambda a pak teplotní čidlo, ale asi se to tak sešlo prostě pouhá náhoda protože ty dvě věci nemají nic společné až na to že jsou na elektriku