rozvody
Moderátoři: 89majlo96, nulda, Moderátoři
- Reklama
Re: rozvody
čo je mne známe, tak reťaz...
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Po kolika kilometrech se mění a nebo je potřeba vyměnit řetěz?
Hyundai i30 CW 1,6 CDRi -85kW
2009 - Korea
2009 - Korea
Zdravím, moje i30 1.4, 80kW, 2008 má najeto takřka 90 000 km. Dočetl jsem se, že po 90 000 by se měly rozvody měnit. Nechal jsem si v servisu (neuatorizovaném) udělat kalkulaci a řekl mi 7200 Kč za komplet rozvody z originálních dílů. Je tahle cena OK? Je to moc nebo málo? Případně je zapotření teď měnit všechno nebo stačí jen napínák a řetěz podrobit nějaké údržbě? Díky za odpověď.
Neřešil bych to. Není to Schade, aby řetěz přeskočil a zničil motor.
Běžně startuju cuknutím při couvání ze svahu atd. a motor mi jaksi nemůže nafackovat, prostě funguje a funguje...
Běžně startuju cuknutím při couvání ze svahu atd. a motor mi jaksi nemůže nafackovat, prostě funguje a funguje...
I 30 CW Plus 1,4 CVVT LPG 08/2010
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor
Hmm, to je to, co ale nechci moc riskovat, ale když jsem měnil olej, mechanikovi se moc nezdál zvuk na volnoběh, který ve vyšších otáčkách není a od toho jsme se dobrali k těm rozvodům. K tomu se mi poslední 2 týdny stává, že mi auto chcípne, když klesnu otáčky třeba na křižovatce, dneska jsem třeba dojížděl a otáčky začly padat až na 400, už už to vypadalo, že auto chcípne a nakonec se zase roztočilo. Tak bych nerad něco podcenil.severtom píše:Neřešil bych to. Není to Schade, aby řetěz přeskočil a zničil motor.
Re:
Nic z toho, vyměnil jsem olej a musel jsem jet pryč, nebyl čas to řešit, ale ty svíčky taky není špatný nápad dát nové, i filtry dám, on říkal, že by bylo dobré to vyměnit i s olejem, ale já na to fakt spěchal. K tomu ještě vyřešit drnčící volant. Je toho nějak moc na muj vkusbony píše:Svicky, volnobeh, vaha vzduch, filtry kontrolovany?
Rozvodovej retez u i30 se po 90000 nemeni .doporocuje se pri 160000 km jen kontrola.znam jednu autoskolu a ta ma uz na puvodni retez najeto 300000 km.
orion píše:Hmm, to je to, co ale nechci moc riskovat, ale když jsem měnil olej, mechanikovi se moc nezdál zvuk na volnoběh, který ve vyšších otáčkách není a od toho jsme se dobrali k těm rozvodům. K tomu se mi poslední 2 týdny stává, že mi auto chcípne, když klesnu otáčky třeba na křižovatce, dneska jsem třeba dojížděl a otáčky začly padat až na 400, už už to vypadalo, že auto chcípne a nakonec se zase roztočilo. Tak bych nerad něco podcenil.severtom píše:Neřešil bych to. Není to Schade, aby řetěz přeskočil a zničil motor.
Delalo mi to asi neco podobneho taky mi to nedrzelo otacky, nekolikrat to i chciplo na krizovatce...ale rozvitila se mi i kontrolka motoru.
Zajel jsem do servisu a tam mi rekli podle diagnostiky,ze jsem mel preskoceny rozvody o jeden zub, vymenili retez a napinak v ramci zaruky a od te doby je to ok.
† Octavia GLX 1.6 55kw 97
Takže dneska jsem měl dopoledne čas, zajel jsem na diagnostiku a o taky mám preskoceny rozvody o jeden zub. Takže to nechám hned vyměnit, rovnou i se svíčkama. To je dost nekvalitní řetěz, když vydrží 90 tisíc.tubinek píše: Delalo mi to asi neco podobneho taky mi to nedrzelo otacky, nekolikrat to i chciplo na krizovatce...ale rozvitila se mi i kontrolka motoru.
Zajel jsem do servisu a tam mi rekli podle diagnostiky,ze jsem mel preskoceny rozvody o jeden zub, vymenili retez a napinak v ramci zaruky a od te doby je to ok.
Řetěz není nekvalitní,je kupodivu dost kvalitní(narozdíl od koncernu Tsi-i když už udělali konstrukční a dodavatelské změny).Bohužel u je špatný hydraulický napínák.Mění se za konstrukčně upravený.Ke tvé smůle,se musí měnit i řetěz,pokud přeskočil,zpravidla se malinko natáhne,takže automaticky nový řetěz a napínák.O tomto problému dobře ví,ale pokud se nic nestane,neřeší se-ostatně jako spousta jiných věcí.Pokud se stane-viz. tubinek-na záruku výměna-je-li to ještě v záruce.Štěstí,že to je jen o zub Bohudík ti v servisu nemůžou říct,že se závada neprojevila,jako v jiných případech.
Držím pěsti,ať už máte stroje bez problémů
KIA XCeed 1,5T-GDi 118kW 7°DCT - GT line
Dlouhodobá spotřeba od 8/9/2023 - 6,65 l/100km-dle tankování. Dle PP 6,1l/100km
Aktuálně 59700 km
Olej: Ravenol EFS 0W-20
palivo: Převážně EO N95,pokud možno bez biosložky.
Aktuálně 59700 km
Petzl:
Mám přes 150 tis. na naftě.
To bych si měl nechat preventivně vyměnit jen ten napínák, nebo co?
Mám přes 150 tis. na naftě.
To bych si měl nechat preventivně vyměnit jen ten napínák, nebo co?
Díky za info, příště to ohlídám a vyměním preventivně, i když než najedu třeba 80 tisíc, to budu mít jiný auto. Pak už vyřešit jen drnčící volant a auto bude jako novépetzl62 píše:Řetěz není nekvalitní,je kupodivu dost kvalitní(narozdíl od koncernu Tsi-i když už udělali konstrukční a dodavatelské změny).Bohužel u je špatný hydraulický napínák.Mění se za konstrukčně upravený.Ke tvé smůle,se musí měnit i řetěz,pokud přeskočil,zpravidla se malinko natáhne,takže automaticky nový řetěz a napínák.O tomto problému dobře ví,ale pokud se nic nestane,neřeší se-ostatně jako spousta jiných věcí.Pokud se stane-viz. tubinek-na záruku výměna-je-li to ještě v záruce.Štěstí,že to je jen o zub Bohudík ti v servisu nemůžou říct,že se závada neprojevila,jako v jiných případech.
Vladak: Nechat zkontrolovat,on je ten řetěz pokud je vytahaný docela slyšitelný.Dobrý mechanik pozná i po sluchu a sundat krytku řetězu při výměně oleje není až takový problém.Při tvém nájezdu bych pokud bude vytahaný,určitě vyměnil obojí.To nejdůležitější,měnit olej-mě nastavili interval 30 tis. Nejsem blázen.Měním po 15.tis.Jednou já sám,jednou servis(záruka).Teď mě bude čekat garančka 120 tis. Určitě nechám zkontrolovat...A ještě používat olej dané specifikace .Co mám reference od kluků ze servisu 90% přeskočených rozvodů je díky špatnému oleji v souvislosti se stylem-nastartuju a do vteřiny vyjíždím .On totiž nikdo při prodeji nezmíní,že je v autě rozvodový řetěz s hydraulickým napínákem a je dobré chvilku počkat,než natlakuje a došponuje.
Rozvodová sada-jak vypadá-třeba zde:http://www.granex.cz/autodily/hyundai/i ... tId=812021
Takže asi tak.
Rozvodová sada-jak vypadá-třeba zde:http://www.granex.cz/autodily/hyundai/i ... tId=812021
Takže asi tak.
KIA XCeed 1,5T-GDi 118kW 7°DCT - GT line
Aktuálně 59700 km
Aktuálně 59700 km