Vymena kol .- nutny ofiko servis
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Vymena kol .- nutny ofiko servis
Zdravim, mozno je to blby dotaz, ale pre istotu sa spytam, chystam sa menit zimne kola za letne, je nutne navstivit ofiko servis, alebo si to mozem dat vymenit u svojho dlhorocneho mechanika? Klasika - vyvazit kola, prehodit disky a to je vsetko.. predpokladam, ze nemusim navstevovat ofiko servis s takouto prkotinou koli udrzaniu zaruky, ale pre istotu sa pytam:)
diky.
diky.
i30 kombi:MY 2014:1.6 MPI CVVT:Paket Parking:ALU 16:Aqua Blue
Skoda Octavia I:1.9 TDI:Tour - prodano
Skoda Octavia I:1.4 MPI 16V:Ambiente- prodano
Skoda Felicia:1.3i - prodano
- Reklama
Re: Vymena kol .- nutny ofiko servis
kludne môžeš ísť ku svojmu oblúbenému servisu.Len daj pozor,pokial máš na aute TMPS aby ti ich nepoškodili.
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
TMPS - to su merace tlaku v pneumatikach? to myslim nemam:D
i30 kombi:MY 2014:1.6 MPI CVVT:Paket Parking:ALU 16:Aqua Blue
Ahoj, jsem zde nový. V listopadu jsem se stal majitelem i30 kombi 1,6 Mpi. Na jaře budu řešit problém zvaný TPMS. Na origo disky s tímhle nesmyslem jsem si nechal obout zimáky a letní gumy obuju na nové disky. Samozřejmě nechci vrážet peníze do ventilků se snímači, dám obyč . A teď nastává otázka jestli můžu jezdit bez TPMS - bude mi svítit kontrolka. Je možné, že by mi deaktivovali systém u prodejce?
je to nařízení EU, takže o deaktivaci servisem silně pochybuji.
Ale v pojistkové skříni jsou dle manuálu dvě pojistky k monitoringu tlaku. Zkus je vytáhnout a poreferuj. Ja to zatím nezkoušel.
Ale v pojistkové skříni jsou dle manuálu dvě pojistky k monitoringu tlaku. Zkus je vytáhnout a poreferuj. Ja to zatím nezkoušel.
Hyundai i30 II 1.6 CVVT 88kW-Parking, bílá
http://www.spritmonitor.de/en/detail/649608.html
http://www.spritmonitor.de/en/detail/649608.html
Tak jsem se díval na ty pojistky. Jsou tam sice dvě, ale jsou sdružené s ostatními věcmi. Takže smůla. Asi to už nebudu řešit a dám na letní gumy snímače. Objevil jsem za cca 900,- za kus a myslím, že cena půjde dolů. Origoš Hyundai cca 1600,- , jako zákazník co si koupil u nich auto by mi mohli udělat cenu Cenu letňáků stáhnu na discích a gumách, na netu toho je mraky! Jinak se omlouvám adminovi, že se s TMPS zabýváme zde. Na jiném vlákně se už o týhle fíčuře rozběhla debata. Vypadá to, že v EU parlamentu někdo loboval za výrobce těhle nesmyslů. Ikdyž někteří lidi jsou fakt jelita a tlak v gumách jim je u pr..le. Čim míň krávovin v autě je , tím míň poruch. S tím jsem taky kupoval auto - paket komfort (ještě s vyhřívaným volantem), nic víc.
hlavně si dej pozor aby si nekoupil špatné snímače tpms
- Swordfish76
- **
Největší problém je, že to TPMS je povinná bezpečnostní výbava auta, třeba jako bezp. pásy. Pokud TPMS nebude fungovat a je jedno z jakého důvodu (porucha, chybějící měřiče ve ventilcích atd., vypojená pojistka) tak je auto nezpůsobilé provozu a mělo by být odstaveno Pokud to zjistí na STK nebo Policie při kontrole, případně po nehodě, tak tam hrozí flastr a odebrání techničáku na místě, případně neudělení STK známky. Je to sice buzerace a extra kurvítko navíc, ale osobně bych to neočůrával, může se to pěkně prodražit. Stačí být účastníkem nehody, ani ne viníkem a vychcan na druhé straně se může po tom vozit a chtít spoluúčast na nehodě kvůli nezpůsobilému autu. Jinak na výměnu kol klidně do jakéhokoli pneuservisu, kde s tím umí zacházet a ty snímače ve ventilcích nezničí. Takže bych byl opatrný jezdit ke Karlovi do Horních Prdelovic, protože Karel přezouvá jen za 200,- Kč, ale TPMS viděl zatím dvakrát a z toho jednou jen v katalogu. Není nutno jezdit to Hnojáckého servisu. Já přezouvám u BestPneu (dříve Barum) a vše OK, včetně TPMS.
Škoda Karoq 1.5 TSi 110kW DSG (2018) - čekatel, Hyundai i30 kombi 1.6 GDI (2014), Mazda 2 1.3 63kW (2009)
Ex: Honda Stream 2.0 i-VTEC 115kW (2003), Suzuki Swift 1.3/68kW (2005), Honda Accord Coupé 2.0i 98kW (1993),Honda Prelude 2.0i 108kW (1987)
Ex: Honda Stream 2.0 i-VTEC 115kW (2003), Suzuki Swift 1.3/68kW (2005), Honda Accord Coupé 2.0i 98kW (1993),Honda Prelude 2.0i 108kW (1987)
Já sice TPMS nemám (naštěstí), ale také jezdím přezouvat do Bestdrivu (dřívější Barum) a zatím k nim mám naprostou důvěru. Je to jediný pneuservis, kde mi dotahovali šrouby/matice kol momentovým klíčem... Kola po přezutí bez příplatku umyjí a zabalí. Ve srovnání s jinými pneuservisy docela markantní rozdíl a cenově jsou též v pohodě.Swordfish76 píše:Největší problém je, že to TPMS je povinná bezpečnostní výbava auta, třeba jako bezp. pásy. Pokud TPMS nebude fungovat a je jedno z jakého důvodu (porucha, chybějící měřiče ve ventilcích atd., vypojená pojistka) tak je auto nezpůsobilé provozu a mělo by být odstaveno Pokud to zjistí na STK nebo Policie při kontrole, případně po nehodě, tak tam hrozí flastr a odebrání techničáku na místě, případně neudělení STK známky. Je to sice buzerace a extra kurvítko navíc, ale osobně bych to neočůrával, může se to pěkně prodražit. Stačí být účastníkem nehody, ani ne viníkem a vychcan na druhé straně se může po tom vozit a chtít spoluúčast na nehodě kvůli nezpůsobilému autu. Jinak na výměnu kol klidně do jakéhokoli pneuservisu, kde s tím umí zacházet a ty snímače ve ventilcích nezničí. Takže bych byl opatrný jezdit ke Karlovi do Horních Prdelovic, protože Karel přezouvá jen za 200,- Kč, ale TPMS viděl zatím dvakrát a z toho jednou jen v katalogu. Není nutno jezdit to Hnojáckého servisu. Já přezouvám u BestPneu (dříve Barum) a vše OK, včetně TPMS.
I30 combi, 1,4Tgdi,
Mě by spíše zajímalo, jestli když se přezují letní za zimní na stejné disky, zda je nutno TMPS znova kalibrovat. Nebo to prostě požvýká. A celkem by mě i zajímala cena přezutí v origo servisu. Máte někdo zkušenost?
i30 WG 1.6i CVVT Trikolor FLEET2, steel grey + plná parkovací výbava :)
Škoda fabia 1 1.2htp
VW passat variatn 1.8T 20V
Renault 21 1.8i
Škoda 130 Rapid
Škoda fabia 1 1.2htp
VW passat variatn 1.8T 20V
Renault 21 1.8i
Škoda 130 Rapid
Ja prezúvam stále v Hyundai servise a stojí ma to cca dvacku.
2018 - Hyundai Tucson 1,6GDI Style Fiery Red
2016 - Hyundai i20 1.2 MPI Comfort + LED svetla biela
2013 - Hyundai i30 kombi 1,6GDI Style + navi + panorama + béžový interiér Hazel Brown
2016 - Hyundai i20 1.2 MPI Comfort + LED svetla biela
2013 - Hyundai i30 kombi 1,6GDI Style + navi + panorama + béžový interiér Hazel Brown
Dvacet tisic to je pekna cena... jinak asi velky vtip. Hyundai si uctuje 890,- Kcmiloš1 píše:Ja prezúvam stále v Hyundai servise a stojí ma to cca dvacku.
přesně, kolem litru...
hele, ty ventilky se snad aktivují samy, ne? jak už jsem tu psal, tak jsem měnil letos na jaře kola sám a nic se mi nerozsvítilo, vše funguje... letos na podzim si je zase prohodím sám... jestli bude něco blikat, tak pojedu do servisu...
hele, ty ventilky se snad aktivují samy, ne? jak už jsem tu psal, tak jsem měnil letos na jaře kola sám a nic se mi nerozsvítilo, vše funguje... letos na podzim si je zase prohodím sám... jestli bude něco blikat, tak pojedu do servisu...
Hyundai Tucson 4x4 - 1.6 TGDI MHEV, N-LINE Šéďa ve Stajlu... ;) - NA CESTĚ
Hyundai i30 combi aka Mysak - 1.6 GDI, CashB ve Stajlu... ;) - PRODÁNO
Hyundai i30 SW aka Mumínek - 1.6 CVVT, Bílá ve Stajlu... ;) - PRODÁNO
Čo konkrétne chápeš prezúvanie ? Lebo ja prezúvam gumy na tie isté disky. Za 20e v servise v BA mi pripadá celkom sci-fi.miloš1 píše:Ja prezúvam stále v Hyundai servise a stojí ma to cca dvacku.
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
to spíš tak 40 €, ne?
já si tehdy nechal jenom prohodil letní za zimní a autorizák za to chtěl 300,- ... na jaře jsem si to udělal sám...
já si tehdy nechal jenom prohodil letní za zimní a autorizák za to chtěl 300,- ... na jaře jsem si to udělal sám...
Hyundai Tucson 4x4 - 1.6 TGDI MHEV, N-LINE Šéďa ve Stajlu... ;) - NA CESTĚ