Výměna oleje u 1.6 GDI
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Re: Výměna oleje u 1.6 GDI
Tak snad A3, ne? Nebo mas nejakou zalibu v pouziti DPF oleje v benzinaku? Zvysena spotreba paliva je logicka, naopak u A5 je prirozena mozna vyssi spotreba oleje - HTHS ma A3/C3 vyssi.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- Reklama
Oleje nejsou moje parketa, takze mi promin nasledujici (mozna hloupou) otazku, ale je v tom nejaky problem pouzit olej, ktery splnuje C3 kdyz samozrejme splnuje i A3/B3? Podle tohohle: https://www.lubrizol.com/apps/relperftool/pc.html kdyz jsem si porovnal A3/B3-12 a C3-12, tak mi prislo, ze C3 je lepsi. Ptam se proto, ze mam znameho, ktery mi na Castrol Magnatec 5w40 C3 muze dat dobrou cenu. Nicmene pokud by mi to zvedlo spotrebu o pul litru, tak se mi to nevyplati...
i30 WG 1.6 GDI, New weekend, Cool red, MY 2015
a) jen na tenhle olej ti da slevu? Pokud ano, neni to divny?
b) pouzij radeji skutecme kvalitni olej, Castrol je prumerny, az podprumerny, predevsim Magnatec
c) nejlepsi je pouzit nejvhodnejsi olej, s nejlepsim zakladem a to Castrol neni, stejny penize (tzn. cca 6 stovek das za Shell, Sunoco, Q8, Total, pripadne drazsi Mobil
b) pouzij radeji skutecme kvalitni olej, Castrol je prumerny, az podprumerny, predevsim Magnatec
c) nejlepsi je pouzit nejvhodnejsi olej, s nejlepsim zakladem a to Castrol neni, stejny penize (tzn. cca 6 stovek das za Shell, Sunoco, Q8, Total, pripadne drazsi Mobil
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Aditivační balík ACEA C3 prošel za poslední roky vývojem podle roků vydání od C3-04, C3-07, C3-08 až po C3-10. Míra ochrany proti opotřebění se razantně odlišuje. Dále se obecně traduje, ža ACEA A3/B4 jakožto full SAPS olej chrání agregát lépe, než C3, což je pravda jen dokud nesrovnáme roky vydání aditivačních balíků.
Např. ACEA C3 - 04, 07, 08 ukazují menší ochranu proti opotřebení než oleje ACEA A3/B4-08 FULL SAPS.
Ovšem nejnovější norma ACEA C3-10 poskytuje stejnou míru ochrany jako oleje s aditivačním balíkem pouze ACEA A3/B4-08 FULL SAPS
Norma ACEA C3 označuje olej, který plní ACEA A3/B3 a navíc je pro motory s filtrem pevných částic jak už řekl kolega výše
Např. ACEA C3 - 04, 07, 08 ukazují menší ochranu proti opotřebení než oleje ACEA A3/B4-08 FULL SAPS.
Ovšem nejnovější norma ACEA C3-10 poskytuje stejnou míru ochrany jako oleje s aditivačním balíkem pouze ACEA A3/B4-08 FULL SAPS
Norma ACEA C3 označuje olej, který plní ACEA A3/B3 a navíc je pro motory s filtrem pevných částic jak už řekl kolega výše
Hyundai ELANTRA 1,6 MPI STYLE 97 kw/132hp
Zdravím Ulthara a všechny ostatní.
Co ti napsal Alf6 v poslední větě tak to je pro Tebe směrodatný. „Norma ACEA C3 označuje olej, který plní ACEA A3/B3 a navíc je pro motory s filtrem pevných částic“. Rozhodně je olej s A3 s fixními intervaly cca 10 tis lepší řešení pro dlouholetý provoz než A5 s intervaly 20 tis. To, že bude mít A3 větší spotřebu je prostě fakt, ale uvědom si co to je pojem větší spotřeba. Příklad. Já mám od koupi šíři pneumatiky 205 a někdo 195 Mám taky tím pádem větší valivý odpor a větší spotřebu. Když ty kola nebude ani jeden z nás řádně dofukovat, tak máme větší spotřebu oba a když si zapnu klimatizaci, tak mám taky větší spotřebu, když zapnu topení, vyhřívání všeho možného a světla, tak mám zase větší spotřebu. Nebudu snad svítit, nebudu topit? Pojem větší spotřeba je pro Tebe a typ oleje relativní pojem. Abych Tě uklidnil, tak já jezdím od začátku ( vyměnil jsem i prvonáplň po 3 tis) na olej SAE 5W30API SM /CF , ACEA C3 , ACEA A3/B4 …a ….nic, Spotřeba 6,8l. Motor neprotestuje a v servisu kladně hodnotili, že mám rozum s A3 normou.
Co ti napsal Alf6 v poslední větě tak to je pro Tebe směrodatný. „Norma ACEA C3 označuje olej, který plní ACEA A3/B3 a navíc je pro motory s filtrem pevných částic“. Rozhodně je olej s A3 s fixními intervaly cca 10 tis lepší řešení pro dlouholetý provoz než A5 s intervaly 20 tis. To, že bude mít A3 větší spotřebu je prostě fakt, ale uvědom si co to je pojem větší spotřeba. Příklad. Já mám od koupi šíři pneumatiky 205 a někdo 195 Mám taky tím pádem větší valivý odpor a větší spotřebu. Když ty kola nebude ani jeden z nás řádně dofukovat, tak máme větší spotřebu oba a když si zapnu klimatizaci, tak mám taky větší spotřebu, když zapnu topení, vyhřívání všeho možného a světla, tak mám zase větší spotřebu. Nebudu snad svítit, nebudu topit? Pojem větší spotřeba je pro Tebe a typ oleje relativní pojem. Abych Tě uklidnil, tak já jezdím od začátku ( vyměnil jsem i prvonáplň po 3 tis) na olej SAE 5W30API SM /CF , ACEA C3 , ACEA A3/B4 …a ….nic, Spotřeba 6,8l. Motor neprotestuje a v servisu kladně hodnotili, že mám rozum s A3 normou.
I 30, 1,6 CVVT 88 kW HB, Trikolor + Paket Parking + 16", Sleek Silver
Renault Thalia 1.2 silver
Š Felicia 1.3 MPI GL
ex:Mitsubishi Lancer Wagon
Š 1000 MB
Renault Thalia 1.2 silver
Š Felicia 1.3 MPI GL
ex:Mitsubishi Lancer Wagon
Š 1000 MB
@jjenda: Nechapej me spatne, nejsem clovek, ktery by resil kazdou deci spotreby, ale docetl jsem se, ze to muze zvednout spotrebeju az o litr/100km, coz je se mi zda jako docela markantni narust. Uvidime jaka bude realita. A na nejake longlife intervaly si taky rozhodne nehraju, nejsem blazen - olej pujde ven hezky co 10tkm.
@Hardcam: ne, jen na tenhle olej ne, ale momentalne je nejvyhodnejsi a A5/B5 olej momentalne nema na servise a auto uz tam stoji. Co se tyce toho, ze Magnatec je prumerny az podprumerny olej, z ceho tak soudis? Zkousel jsem vcera najit nejake porovnani ruznych znacek a nic validniho jsem nenasel. Mel bys pro me treba nejaky odkaz? Rad bych si o tom precetl neco vic.
@Hardcam: ne, jen na tenhle olej ne, ale momentalne je nejvyhodnejsi a A5/B5 olej momentalne nema na servise a auto uz tam stoji. Co se tyce toho, ze Magnatec je prumerny az podprumerny olej, z ceho tak soudis? Zkousel jsem vcera najit nejake porovnani ruznych znacek a nic validniho jsem nenasel. Mel bys pro me treba nejaky odkaz? Rad bych si o tom precetl neco vic.
i30 WG 1.6 GDI, New weekend, Cool red, MY 2015
Staci projit nejaky technicky listy.
jjendo, kde je dano, ze na A5 nebude jezdt stejnych 10tkm? A kdyby jezdil 20tkm na A5 a 10tkm na A3, asi by tu uplne neresil naklady, protoze to znamena dalsi tisicovku navic. Ja davam a budu davat pouze A5, ikdyz toho nejsem uplne pritel a 10tkm je strop, co ho tam necham. Dalsi vec je ta, ze A5 stoji stejny penize.
jjendo, kde je dano, ze na A5 nebude jezdt stejnych 10tkm? A kdyby jezdil 20tkm na A5 a 10tkm na A3, asi by tu uplne neresil naklady, protoze to znamena dalsi tisicovku navic. Ja davam a budu davat pouze A5, ikdyz toho nejsem uplne pritel a 10tkm je strop, co ho tam necham. Dalsi vec je ta, ze A5 stoji stejny penize.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Mám dotaz. Kdo jste objednávali tento olej (pravděpodobně otázka na Tox!na, ten ho sem dával)
http://www.truckmall.cz/77478-total-qua ... 30-1l.html
jak vypadal obal? Všiml jsem si, že obrázek pravděpodobně neodpovídá. Když se podívám na 5 litrové balení, tak si myslím že ten potisk má vypadat takto.
http://www.truckmall.cz/77479-total-qua ... 30-5l.html
Co vám přišlo?
http://www.truckmall.cz/77478-total-qua ... 30-1l.html
jak vypadal obal? Všiml jsem si, že obrázek pravděpodobně neodpovídá. Když se podívám na 5 litrové balení, tak si myslím že ten potisk má vypadat takto.
http://www.truckmall.cz/77479-total-qua ... 30-5l.html
Co vám přišlo?
Hyundai i30 combi weekend 1,6 MPI, D-CVVT
Tak hlavne aby to nebyl nejakej pancovanej shit
http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/po ... rdy-rocne/
Podvodníci vyráběli plagiáty olejů značek Shell, Mobil, Castrol, Total, BP, Liqui Moly či Elf. Ten následně prodávali za nižší ceny než originál.
Proto je lepsi kupovat méně znamý olej u kterého se nevyplati ho pančovat: Yacco,Millers,Sunoco, Motul...nebo i náš Mogul
Millers se kupuje přímo od výrobce . Sunoco od ceskeho zastupce znacky, atd.....
http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/po ... rdy-rocne/
Podvodníci vyráběli plagiáty olejů značek Shell, Mobil, Castrol, Total, BP, Liqui Moly či Elf. Ten následně prodávali za nižší ceny než originál.
Proto je lepsi kupovat méně znamý olej u kterého se nevyplati ho pančovat: Yacco,Millers,Sunoco, Motul...nebo i náš Mogul
Millers se kupuje přímo od výrobce . Sunoco od ceskeho zastupce znacky, atd.....
Ja mam na krame nejaky litrovky HKS pro svoje auto, odfotim zitra.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Prisel ten co je v popisu (kupoval jsem jiz 2x), obrazek je pouze ilustracni, ostatne staci jim napsat popr. zavolat, tak jsem udelal i ja pred prvnim nakupem. Pro Alfa ano jsou ofiko distributor totalu a maj falzu a ted tu o Karkulce, jinak kupoval jsem 2x po 4l u novakoil (250 Kc/l) pak 2x tady (160 Kc/l) obaly za 4 nakupy u vsech stejny. Jinak zrovna ted budu tu 310ku lit do Ceeda, mam nalitano 2tkm takze budu menit poprve olej, tak to pak urcite ihned zadru (narazka na Alfa)
Nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci
Tyhle svině co pancujou olej- a nemusi to byt jen olej, se budou zajímat jen o ty nejrozsirenejsi znacky - protože jsou v podvedomi lidi nejvíce a prodavaj se nejvic - vyplati se je pancovat. U prakticky nerozsirenech znacek se jim to nevyplatí
Tyhle svině co pancujou olej- a nemusi to byt jen olej, se budou zajímat jen o ty nejrozsirenejsi znacky - protože jsou v podvedomi lidi nejvíce a prodavaj se nejvic - vyplati se je pancovat. U prakticky nerozsirenech znacek se jim to nevyplatí
Littovku jsem objevil v aute, tak jedno pozdni foto
Nemam to ale z zadnyho eshopu, lae na primo z distribuce.
Nemam to ale z zadnyho eshopu, lae na primo z distribuce.
- Přílohy
-
- PicsArt_01-13-12.14.16.jpg (48.85 KiB) Zobrazeno 1605 x
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Díky chlapi. Samozřejmě jsem poslal dotaz, ale zatím bez odpovědi.
Jinak t0x!ne, kde našels, že jsou ofiko distributor? Nikde to nemůžu najít, na stránkách totalu nejsou mezi distributorama.
Jinak t0x!ne, kde našels, že jsou ofiko distributor? Nikde to nemůžu najít, na stránkách totalu nejsou mezi distributorama.
Hyundai i30 combi weekend 1,6 MPI, D-CVVT
Mám troška iný názor na falšované oleje .... každý počul, nikto nevidel... ja len k obalom - tie sa bežne menia v priebehu času, pre rôzne trhy môžu byť rôzne a práve drobné zmeny môžu vyvolať dojem že je nejaký problém.. overené eshopy alebo kamenné a máte pokojný spánok. Raz som bral sunoco a popis na fľaši mal charakter práce priaznivca počítačov v CSSR roku 1987... český dovozca proste šetril na papieriku ale olej bol v poriadku. Kupujem oleje kadetade od Lidl cez moutfield, eshopy aj kamenné a nič.... skončil som pri Totale lebo má ceny ozaj láskavé. Zamýšlam sa ak liter značkového stojí 5E koľko by musel stáť liter falošného a koľko by ho museli predať aby zarobili. Museli by to byť tisíce litrov a to by sme snád na tak malom trhu už pocítili. Skôr mi to celé pripadá ako Castrol marketing... naše super oleje sa falšujú.... len tie naše,kto by falšoval Total
Getz 1.4, 04-2006
Nissan Almera Tino 2.0 cvt lpg 2002
Fiat Punto 1.2 16v cvt 2000
Toyota Auris HSD 2012
Suzuki Vitara 1.4 boostrejet 2018
Toyota RAV4 AWD hybrid 2021
Nissan Almera Tino 2.0 cvt lpg 2002
Fiat Punto 1.2 16v cvt 2000
Toyota Auris HSD 2012
Suzuki Vitara 1.4 boostrejet 2018
Toyota RAV4 AWD hybrid 2021