V první řadě by ses měl pozeptat ve vlákně "Nový Tucson" - tam by ti každý asi řekl i svoje pocity a dojmy a dozvěděl by ses víc než jenom ode mě.Axel.Foley píše:Alfred: Díky za info. Ještě se zeptám na tvé pocity z auta, nějaké postřehy... spíš jen pro zajímavost...
V první řadě musím říct, že jsem po 36 letech ježdění na benzínu poprvé přešel na naftu. Už jsem psal v jiném vlákně, že nemít automat, tak by mě asi delší dobu trvalo zvyknout si.
Můj dojem z auta - zatím fakt dobré pocity. Dle mého názoru auto na pohodové ježdění - to si fakt vychutnávám, ale umí jezdit i hodně svižně. Těch 100 kW a 370 krouťák i tou krabicí (jak jsi to nazval) celkem slušně hýbe.
Má to i své menší mouchy (spíše mušky), ale zatím nemám nic negativního k motoru a výkonu.
Já jsem asi nakonec rád, že mám výbavu STYLE a 17 disky. Ale ani kluci s 19, kteří jsou zvyklí na tvrdší podvozek si nestěžují.
Mám najeto od 17.2.16 4700 km a spotřeba je celkem slušná (to už jsem psal) a myslím, že může jít ještě maličko dolů.
Na co si asi všichni stěžují jsou slabá dálková světla a audio - to by myslím mělo být v autě za tyto prachy fakt lepší. Mě se zdá, že i brzdy po zahřátí trošku vadnou - s tím je potřeba počítat. Co mě dál vadí, že mám auto neustále špinavý - kola lícují s karosérii a každá jízda po mokré a špinavé silnici znamená zasraný boky až téměř po okýnka a o zadku ani nemluvím - víření vzduchu za autem udělá své - na to jsem nebyl zvyklej z předešlých aut.
Proč jsem šel do nafty - chtěl jsem toto auto a trošku jsem se zalekl spotřeby s motorem 1,6 T-GDI, kde ve všech recenzích uváděli kolem 10 l. No a zkusit se má v životě vše, takže je ze mě na starší kolena čmouďák - nelituji (alespoň zatím), ten motor se mi líbí.
Až to zkusíš, uvidíš. Pohodlí při jízdě je myslím velmi dobré, sedáky taky. Celkově velmi pěkné svezení.
36 let jezdím v autě. Jsem na to zvyklí a potřebuji ho denně - nikdy mě to ale nebavilo - dneska hledám důvod proč někam jet abych se mohl svést - těším se jak malý kluk.
Pokud bude auto dobře sloužit a nebude nějak zlobit, tak s tím člověk nemůže být nespokojený.
Toť asi velmi zhruba vše - pokud máš na mysli něco konkrétního, ptej se.