Brzdy
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
- Reklama
- vladimir85
- **
Re: Brzdy
Dnes som objednal brzdove kotuce P+Z a brzdove platnicky P+Z vsetko ATE za 206€. Tak dufam, ze vsetko bude ok a auto bude brzdit lepsie ako s povodnymi brzdami....
HYUNDAI i30cw 1.4 80kw 12/2011 WINTER EDITION SMART PACK
laufas píše:Diky za skvely prehled. A koukam, ze se to shoduje s mymi referencemi. Kdyby nekdo pridal podobny elaborat, bylo by to ku prospechu
Nemohu posloužit elaborátem. Mohu vložit čerstvou osobní zkušenost. Po 105 000 km výměna P i Z kotoučů s deskami za Meyle od Harda. Okamžitě tiché, po 50 km začnou slušně brzdit a tiché zůstanou. Díky, Harde.
Rozdíl mezi PD a nePD je imho jen povrchovka.... desky neposoudím, protože jsem chtěl to nejobyčejnější a tuším jedny kotouče nebyly skladem, tj. v pátek večer se "sehnaly" v provedení PD.... i tak to je celé za pusu, oproti autorizáku. No jako vždy:)
Namontováno, funguje, howgh.
I 30 CW Plus 1,4 CVVT LPG 08/2010
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor
Netvrďte, že jdu za každou cenu proti proudu, myslete si, že si rád udělám vlastní názor
Dnes som menil gumy, tak som sa pozrel na brzdy- vyčistil, premazal, všetko v pohode, až na vnútornú platničku predného ľavého kolesa. Na jednom kraji je po celej šírke odlúpená... ,je to ešte originál, všetky ostatné sú v poriadku, tak neviem čo sa jej prihodilo... dal som ju naspäť, uvidíme, koľko vydrží...
Najazdených 71 tis, brzdím čo najmenej, iba plachtím...
Najazdených 71 tis, brzdím čo najmenej, iba plachtím...
- Přílohy
-
- DSC00810.JPG (218.36 KiB) Zobrazeno 4215 x
- vladimir85
- **
Brzdove kotuce aj platnicky uspesne vymenene. Najazdenych cca 800km a brzdy su tiche a brzdny ucinok je vynikajuci.
HYUNDAI i30cw 1.4 80kw 12/2011 WINTER EDITION SMART PACK
Tak jsem dneska taky vyměnil. Někde jsem byl na indikátoru, někde ještě těsně před. Přední i zadní tak na stejno. Sada na předek i zadek vyšla cca na tisícovku, tak nemá cenu řešit nějakej milimetr. Nakonec jsem koupil Brembo.
Odesláno z mého Lenovo A7010a48 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého Lenovo A7010a48 pomocí Tapatalk
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
Brzdy pri brzdeni z kopca vydavaju kovovy zvuk
Zdravim,
v poslednej dobe som si vsimol, ze pri brzdeni z prudsieho kopca a vyradenej rychlosti po par zakrutach zacnu brzdy vydavat taky kovovy
zvuk ako keby niekde trel kov o kov alebo nieco podobne...take kovove trenie resp. suchanie alebo ako keby sa nieco zadrhavalo.
Tazko sa mi to vysvetluje. Po zastaveni a kratkej prestavke (zrejme ked sa brzdy schladia) ten zvuk uz nie je.
Neviete poradit co by to mohlo byt? Kotuce, dosticky, brzd. piest...?
v poslednej dobe som si vsimol, ze pri brzdeni z prudsieho kopca a vyradenej rychlosti po par zakrutach zacnu brzdy vydavat taky kovovy
zvuk ako keby niekde trel kov o kov alebo nieco podobne...take kovove trenie resp. suchanie alebo ako keby sa nieco zadrhavalo.
Tazko sa mi to vysvetluje. Po zastaveni a kratkej prestavke (zrejme ked sa brzdy schladia) ten zvuk uz nie je.
Neviete poradit co by to mohlo byt? Kotuce, dosticky, brzd. piest...?
Re: Brzdy pri brzdeni z kopca vydavaju kovovy zvuk
asi uz mas zjazdene dosticky az po taky pliesok ,ktory zvukom signalizuje ze uz su suce an vymenu . A ked nechces znicit aj kotuc tak by som s tym nejazdil
Accent 1.5CRDi,81kW ,2007
Fabia sedan 1.4
Megane classic 1.9dTi
Ibiza 1.9TDi,Xsara break 1.9HDi
Punto 1.1,Passat 1.8,Uno 1.3D
Prisma 1.6B,1.9D,Skoda 125GLS,Olcit
Fabia sedan 1.4
Megane classic 1.9dTi
Ibiza 1.9TDi,Xsara break 1.9HDi
Punto 1.1,Passat 1.8,Uno 1.3D
Prisma 1.6B,1.9D,Skoda 125GLS,Olcit
Nema niekto nahodou dielensku prirucku alebo inu dokumnetaciu ako vymenit dosticky resp. kotuce pre hyundai i30?
Mně to dělá taky a to ho mám půl roku nové, najeto 16000km.
a bol si s tym niekde v servise? ak ano co ti povedali?
bol som s tym v servise tak vraj je to uz zjazdeny kotuc a dosticky a ta hrana na kotuci to sposobuje.
Auto ma 75tis km a pride mi ze na tento najazd a to ze je to zadna brzda je to nejak skoro. Aspon na kotuce.
Auto ma 75tis km a pride mi ze na tento najazd a to ze je to zadna brzda je to nejak skoro. Aspon na kotuce.
Aku znacku brzdovych platniciek a kotucov?
Nastal cas vymeny prednych brzdovych platniciek a popri tom chcem aj nove kotuce...
Moja otazka je: aku znacku zvolit, chcel by som minimalne take platnicky ako su tam original, ale nebudem to kupovat v servise... a taktiez kvalitne kotuce, viete poradit?
Vymenu budem robit sam, ak oaj na vsetkych doterajsich mojich autach...
Za rady pripadne linky vopred dakujem.
H i30 1,4, 2009
Moja otazka je: aku znacku zvolit, chcel by som minimalne take platnicky ako su tam original, ale nebudem to kupovat v servise... a taktiez kvalitne kotuce, viete poradit?
Vymenu budem robit sam, ak oaj na vsetkych doterajsich mojich autach...
Za rady pripadne linky vopred dakujem.
H i30 1,4, 2009
i30 1.5 T-GDI 2023, PLAY
i30 1.4 CVVT 2009 Comfort, stále mám...nepredám...:-)
i30 1.4 CVVT 2009 Comfort, stále mám...nepredám...:-)