To vím,že VIF neopraví nefunkční vstřiky. To jenom s NEO-MIKEm jsme investici do VIFu porovnávali s cenou nových vstřiků. Sám píšeš, že s aditivami máš najeto přes 240tis. a OK.Mexican píše:mladenci.. pocitat, ze pridanim VIFU a podobnych aditiv zmenite stav po 150 000 u vstrekov z nefunkcne na funkcne je hlupost. Zivotnost vstrekov zalezi od mnohych faktorov. Priklad - moja sestra ma p307 HDi, aditiva to v zivote nevidelo. Na 160 000km a vsetko v poriadku. Ja mam u Accenta 245 000 + km a aditiva som vzdy pouzival. Tiez vsetko v poriadku, ale trochu mi tecie medzichladic. To je motorova zavada, ktoru ale aditivami neodstranite.
dodatocne aditiva pomozu, ale nejake zazraky fakt necakajte. MNoho pump uz aditivuje zakladne paliva (Mol, Globus, Cepro) za cenu, ktora je uplne v pohode. Nemusite nosit neprakticku pixlu (tie flasticky 125ml VIFU su dost drahe a to sa uz pomaly oplati Verva)
benzin by som teda dodatocne neaditival vobec. jedina vynimka je u man moto, ked je zazimovana na 4-5 mesiacov. Na jesen tam tankujem benal bez biozlozky, ta degraduje a zalepi palivovu sustavu. Ale inak fakt nie. U GDI sa v motore usadzuje dost karbon a tam je lepsie sem-tam pojazdit sportovejsie v ramci moznosti auta a najma skratit vymenu oleja. Pripadne raz za cas pouzit cistit palivovej sustavy (Wynn`s, STP, ...)
Psal jsem, že VIF minimálně eliminuje negativa biosložek.
Proč ne do benzínu? viz. odkaz:
http://www.petrol.cz/petrol-awards/petr ... -6499.aspx
A proč kupovat 125ml, kupuji 0,5l za 170,-Kč.
Jinak výměna oleje nemá na funkci rostlináře ... tedy na funkci vstřikování žadný vliv.
Novější motory jsou na horší palivo nebo spíš palivo s biošložkami dost citlivý, obzvlášť comon rail systém( vlastní zkušenost s Meganem) a každý zlepšení vlastností paliva je jenom plus pro motor. Jinak jako čistič vstřikovací soustavy doporučuji TEC-2000, který pomuže odstranit potíže způsobené právě učinkem biosložek (taky moje osobní zkušenost a vlastně i několika další, kterým jsem TEC doporučil) Samozřejmě neumí napravit mechanickou nebo elektr. závadu.