Zdravím, mam takový problém. Už se mi párkrát stalo, že sem nenastartoval svoje coupe 2.0 R. V. 1998. Všechno šlape tak jak má, rádio hraje, světla svítí, ale když auto dyl stalo(5 až 10 dni) tak se mi stalo že sem nenastartoval, nebo sem nastartoval, dojel na pumpu (1km) a tam už se mi to znovu nepovedlo. Když pak otočím klíčkem tak slyším jak baterka už nemá sílu točit starterem a pak už netočí vůbec. Dycky to končí s kabelama a pak auto zase chvilku jede bez problémů i na krátké vzdálenosti. Jinak auto před koupí moc nejezdilo a spíše stalo, takže to se taky může projevit na baterce.. Hned ten den co sem s ním přijel domů sem dal baterku přes noc dobít, ale myslím že se samovolně vybiji. Každopádně se toho problému chci zbavit, protože mě fakt nebaví se pokaždé modlit ať to naskočí

. Tak sem koukal na nějaký nový baterky ale ještě mě napadlo jestli to nemůže být alternátor, abych nekoupil novou baterku a problém pretrval.. Četl sem ze u špatného alternatoru přestávají pri jízdě svítit světla nebo hrát rádio - nic takového se mi neděje.. Tak se ptám, jak se ujistit že je to baterkou a popř. jak silnou nebo přesně jakou baterku koupit, díky za odpověď