Dobrý den.
Mám takové divné problémy, koupil jsem si čtyři roky staré Hyundai i20 a to 30.6 16 a už několikrát se mi stalo, že jsem nemohl zařadit žádnou rychlost páčka je v poloze rychlosti ale auto se ani nehne ať je to dopředu nebo zpět, na palubce se mi rozsvítí ikona baterie a ikona žlutého autíčka, když vypnu motor a opět nastartuji tak je vše v pořádku, je to dost nepříjemné neboť se mi to stalo už i na křižovatce kde jsem musel zastavit a dál už to šlo až po restartu. Nemám s tímto vozem zkušenosti neboť jsem asi patnáct let žádné auto nevlastnil a předtím jsem měl Škoda 105 L takže to je jako skok z kočárku do letadla. Děkuji za odpověď Petr47
v některých případech nelze zařadit rychlost
Moderátoři: amaize, Moderátoři
- Reklama
Re: v některých případech nelze zařadit rychlost
Věštecké koule nemáme.
Mechanická převodovka nemá s elektronikou nic společné, tam se může projevit pouze mechanická porucha.
Pokud to má souvislost s elektronikou tak tipuji automatickou převodovku, a v tom případě napojit na diagnostiku a přečíst jaké chyby ta diagnostika píše a dle toho nechat příslušnou věc opravit.
Jako laik můžeš skontrolovat pouze konektory od elektroniky zda nejsou uvolněné či někde prodřený nějaký kabel, ale to je taky hledání v kupce sena.
Jinak pokud se rozsvítí ikonka baterie, nebude baterka vadná, či vadné dobíjení a při poklesu napětí se přepne převodovka do parkovacího modu (vyřadí).
Skus připojit voltmetr a sledovat napětí jaké bude když nezařadíš.
Mechanická převodovka nemá s elektronikou nic společné, tam se může projevit pouze mechanická porucha.
Pokud to má souvislost s elektronikou tak tipuji automatickou převodovku, a v tom případě napojit na diagnostiku a přečíst jaké chyby ta diagnostika píše a dle toho nechat příslušnou věc opravit.
Jako laik můžeš skontrolovat pouze konektory od elektroniky zda nejsou uvolněné či někde prodřený nějaký kabel, ale to je taky hledání v kupce sena.
Jinak pokud se rozsvítí ikonka baterie, nebude baterka vadná, či vadné dobíjení a při poklesu napětí se přepne převodovka do parkovacího modu (vyřadí).
Skus připojit voltmetr a sledovat napětí jaké bude když nezařadíš.
Re: v některých případech nelze zařadit rychlost
Já bych to tolik nekomplikoval. Podle toho, co píše, mu to prostě chcíplo. Jestli jezdil naposledy před patnácti lety ve stopětce, tak bych hlavní problém viděl v "ne"ciltlivosti nohy na spojce a "ne"slyšení motoru
Hyu ix20 1,6 CVVT 92kW /LPG BRC
Myšák Space Star 1,3 60kW /LPG Magic II (prodáno)
Škoda Forman 1,3 41kW /LPG Lovato (prodáno)
Škoda (beruška) 110L /motor Š110R (ukradeno)
Myšák Space Star 1,3 60kW /LPG Magic II (prodáno)
Škoda Forman 1,3 41kW /LPG Lovato (prodáno)
Škoda (beruška) 110L /motor Š110R (ukradeno)