Výměna oleje
Moderátoři: miooo, Moderátoři
-
- *
Výměna oleje
Zdravím a asi budu vypadat jako úplný pako , ale mužete mi někdo říct kde najdu olejový filtr Santa Fe 2008 automat 2.2CRDI .Díky za odpovědi
- Reklama
Re: Výměna oleje
platonik50 píše:Zdravím a asi budu vypadat jako úplný pako , ale mužete mi někdo říct kde najdu olejový filtr Santa Fe 2008 automat 2.2CRDI .Díky za odpovědi
Když stojíš před autem, tak vlevo od motoru blíže k přepážce. Kouká na tebe černé víčko, šroubuje se směrem nahoru.
Z.
2002-2006 SF 2,00 CRDi dynamic Black
2006-? New SF 2,2 VGT elegance A/T Blue titanium MY 2007
2006-? New SF 2,2 VGT elegance A/T Blue titanium MY 2007
-
- *
Díky za radu filtr jsem našel jen se mi rukou nepovedlo povolit to víko.Nemáte na to nějaký fígl?
- Richard555
Mělo by to být utažený jen rukou, bohužel občas to někdo udojí a je to úplně zbytečné, stejně to těsní ke stěně filtru gumový "O kroužek" a tedy stav utažení nemá na těsnost žádný vliv... opravdu stačí jen lehce dotáhnout rukou.
Budeš muset použít nějaký přípravek na povolení filtru, vím že tam moc místa není... viděl jsem takový přípravek s páskem a navlíkne se to do normání goly, otáčením to našponuješ a povolíš....
Bohužel ten systém (odšroubování víka nahoru) způsobí, že olej vyteče na blok a dole na rameno, to určitě neprospěje silentbloku ramen. Takže doporučuji obalit hadrem - prostě je to blbej systém.
Já měnil nedávno olej v IX55 a to je úplná pohoda, fantastickej přístup, a po povolení víka filtru ani kapka mimo.... týden na to jsem to dělal u Santy a fuj .....
Budeš muset použít nějaký přípravek na povolení filtru, vím že tam moc místa není... viděl jsem takový přípravek s páskem a navlíkne se to do normání goly, otáčením to našponuješ a povolíš....
Bohužel ten systém (odšroubování víka nahoru) způsobí, že olej vyteče na blok a dole na rameno, to určitě neprospěje silentbloku ramen. Takže doporučuji obalit hadrem - prostě je to blbej systém.
Já měnil nedávno olej v IX55 a to je úplná pohoda, fantastickej přístup, a po povolení víka filtru ani kapka mimo.... týden na to jsem to dělal u Santy a fuj .....
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
-
- *
Jo kdyby to šlo povolit rukou byla by to pohoda.Někdo to víc utáhl takže kvůli místu budu muset něco vymyslet.Jinak díky za odpověď