Spotřeba
Moderátoři: frawd, Moderátoři
Re: Spotřeba
Jooo na delší vzdálenosti ten PP ukazuje s odchylkou 0,1 až 0,2, ale jak se jezdí jen po městě a krátké vzdálenosti, tak to absolutně nesedí a z mojí zkušenosti to nesedí i o litry.
Hyundai IX 20, Sienna Orange - 1.4/66kW Tricolor 2011
- Reklama
Ta trasa je jednym smerem asi 530-540km... Pokud jsi pocital s 800 tam a zpatky, tak skutecna spotreba bude nekde jinde . Taky to je vetsina po dalnici. A 1,4 benzin (pokud jsem dobre pochopil, mas to) spotrebu 5,5 na dalnici urcite neda, ani pri 100-ce.kocumich píše:Praha-Nové Zámky, Štúrovo, Budapešť-Praha 800 km
No pro JirN, já tomu věřím, sám jezdím všude jen povolenejma rychlostma a spotřeba do 6 litrů někam k moři a zpět i na dálnici (a s klimou) pro mě není problém a nikoho nějak neomezuju svou jízdou.JirN píše:Ta trasa je jednym smerem asi 530-540km... Pokud jsi pocital s 800 tam a zpatky, tak skutecna spotreba bude nekde jinde . Taky to je vetsina po dalnici. A 1,4 benzin (pokud jsem dobre pochopil, mas to) spotrebu 5,5 na dalnici urcite neda, ani pri 100-ce.kocumich píše:Praha-Nové Zámky, Štúrovo, Budapešť-Praha 800 km
V zimě i s boxem na lyže (Itálie - plně naloženej - 2 dospělí a 2 děti) se moje spotřeba pohybuje 6-7 litrů, hlavně proto, že velká část v Rakousku se jede 80-100 i po dálnici, kvůli ekologickému omezení
Na delší vzdálenost plně naložený auto bez klimy a bez střešního boxu - 5 litrů není problém.
Nejvíc to žere s kolama na střeše a velkým protivětru, nad 120km v hod. už to taky žere dost.
Mám 1,4ku.
Hyundai IX 20, Sienna Orange - 1.4/66kW Tricolor 2011
-
- **
Pod 6 litrů jsem se dostal jenom jednou-určitě mi foukalo do zad.Moc tomu nevěřím co se zde píše.To snad jezdíte jenom z kopce.Spotrebu mám 7lita jezdíme vačšinou ve dvou.O meste taktně pomlčím.Určitě někdo jezdí za 4lit
Hyundai IX 20 1.6. 1.4 crystal white-Šemík/+Š Felicia,Š Rapid,Š1203,VAZ2105,VAZ2102,Š100
doložte ty hodnoty třeba sestavou ze serverů spotřeby cz, nebo spritmonitor, takhle si myslím, že si jenom moc fandíte
každopádně i já umím jezdit pod 7, ale jenom po praze
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
http://www.spritmonitor.de/en/detail/470170.html
PP mi dlhodobo ukazuje spotrebu 6.5 l/100 km, cize o 0.4 l nizsiu ako real. Jazdim vacsinou mesto, okresky, dialnice minimalne aj to max 110 km/hod. Celkovo mi to vychadza cca 60/30/10 % . Pred 2 rokmi cestou do Chorvatska a plne nalozeny som sa ale nedostal nad 7 litrov a hnojdos celkom dostaval zabrat, takze myslim ze OK.
PP mi dlhodobo ukazuje spotrebu 6.5 l/100 km, cize o 0.4 l nizsiu ako real. Jazdim vacsinou mesto, okresky, dialnice minimalne aj to max 110 km/hod. Celkovo mi to vychadza cca 60/30/10 % . Pred 2 rokmi cestou do Chorvatska a plne nalozeny som sa ale nedostal nad 7 litrov a hnojdos celkom dostaval zabrat, takze myslim ze OK.
včera jsem se vrátil z HR, najeto cca 2600 km se spotřebou (plynu) cca 8,5l s průměrnou dálničně čůrací a tankovací rychlostí cca 112Km/h tedy rychlost do 130ti , rychleji se jet už ekonomicky nedá, na druhou stranu jet do 110 by mě asi nebavilo, PP ukazuje o cca 15% nižší spotřebu (jako benzínu)
http://www.spritmonitor.de/en/detail/520126.html
http://www.spritmonitor.de/en/detail/520126.html
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
-
- **
Když jedu schody do Brna a pak do Hodonína,spotreba po dotankování 7.3 ve dvou.5,5Litra je asi jenom zbožní přání
Hyundai IX 20 1.6. 1.4 crystal white-Šemík/+Š Felicia,Š Rapid,Š1203,VAZ2105,VAZ2102,Š100
pepe pedro píše:Výkon sa nezvýšil?Ked som natankoval 100oktánový benzín do žigulíka,tak tahal ako drak
Skôr som mal dojem, že sa pri "lepšom" benzíne výkon znížil. Ale ťažko sa to dá exaktne dokázať.
Ináč bol som ešte na dovolenke v Česku. Najazdených zhruba 1 000 km, z toho 80% diaľnica (presnejšie povedané v ČR väčšinou tankodrom). Bez rakvičky, 4 dospelí + naložený kufor. Tempomat nastavený na 125 km/h, samozrejme pri predbiehaní som išiel aj 135-140 km/h. V chrbte som mal väčšinou mierny vietor. Priemerná spotreba zhruba 7 l/100 km.
ix20Style * 1,4 l CVVT 90 HP * biely ako čerstvo napadaný sneh
Pardon omlouvám se vypadla mi u vzdálenosti tisícovka tzn. ujel jsem 1 800 km.
Naposledy upravil(a) kocumich dne 12 zář 2016, 20:04, celkem upraveno 1 x.
ix20, 1,4 CVVT, 3/2011
S nikým nesoutěžím a tak nepotřebuji nic dokazovat. Jen sděluji, že lze jezdit pod 6 litrů. Např. dnes dopoledne do Prahy dle PP 5,2 to jest podle mých výpočtů cca 5,4 skutečná. Pokud jezdíte do 7 l a chcete to snížit, musíte cvičit. Já to cvičím neustále, důsledně sleduji spotřebu a koriguji. Faktorů určujících spotřebu je ovšem mnohem víc (tlak v pneu, lehká noha, ale také kudy jet, kdy jet, kde brát benzin, nezpomalovat v zatáčkách, předvídat apod.) . Možná by bylo dobré přestat zpochybňováním výsledků jiných a zkusit se k nim přiblížit.mmv píše: doložte ty hodnoty třeba sestavou ze serverů spotřeby cz, nebo spritmonitor, takhle si myslím, že si jenom moc fandíte
Přěji hodně zdaru.
ix20, 1,4 CVVT, 3/2011
-
- **
Hotová alchýmia,to šoférovanie.Tak na cestu len asi večer,ked už všetci spia,ked nefúka,neprší,slnko moc nepáli.Tak to auto asi nechám v garáži a mám nulovú spotrebu.Inak sa k tým spotrebám ani nepriblížim.Stretávam nejakých prdkov čo to zdržujú,keby sa aspon uhnú ale to nie.
ze by HYU zmenil alchymii vypoctu prumerne spotreby ve svych vozech,asi mi neco uniklo ale kdyz chcete mit skutecnou spotrebu tak tankujte od plna do plna a butete mit presnou spotrebu,tak to delam ja a nikdy mi to spalubakem nesedelo, ono totiz staci kdyz jezdis plynule a potom tomu slapnes na krk a nejednou zjistis ze ti ubylo palivo a hlasi ti kontrolka paliva ze mas tankovat ale prumer ti se navysil o 2 desetinky , coz je blbost ale u HYU normalni....
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40
-
- **
Palubák je asi nastavený v spolupráci s VW-ukazuje mín.K papírové spotřebě je to hodně daleko.Jak píšeš, zhruba se dá vypočítat spotřeba po natankovaní.Už mě to přestalo bavit počítat spotřebu.Hlavně,že to jezdí Zbytečné starosti a vrásky na makovici.
nikým nesoutěžím a tak nepotřebuji nic dokazovat. Jen sděluji, že lze jezdit pod 6 litrů. Např. dnes dopoledne do Prahy dle PP 5,2 to jest podle mých výpočtů cca 5,4 skutečná. Pokud jezdíte do 7 l a chcete to snížit, musíte cvičit. Já to cvičím neustále, důsledně sleduji spotřebu a koriguji. Faktorů určujících spotřebu je ovšem mnohem víc (tlak v pneu, lehká noha, ale také kudy jet, kdy jet, kde brát benzin, nezpomalovat v zatáčkách, předvídat apod.) . Možná by bylo dobré přestat zpochybňováním výsledků jiných a zkusit se k nim přiblížit.
Přěji hodně zdaru.[/quote]
Ja tomu verím,dá sa ...a presne merané dotankovaním do plna u nmňa 5,6 v Poprade ...
Přěji hodně zdaru.[/quote]
Ja tomu verím,dá sa ...a presne merané dotankovaním do plna u nmňa 5,6 v Poprade ...
ix20 2015 od 16.7.2018 LPG 1.4 66kw style,predtým fábia combi 1.4 50kw LPG,felícia 1.3 40kw LPG,škoda 120...