1.2 55kw
Moderátor: Moderátoři
1.2 55kw
To vám nikomu nevadí řazení u tohoto motoru? Nemyslím pohyb páky v kulise to je v pohodě, mám na mysli práci spojky. Jsem zvyklý tam dávat kvalty poměrně rychle a otáčky nestihnou padnout dolů kvůli tzv. Rev hangu . No a následkem toho to vždy jakoby bouchne na spojce. A i mi přijde, že to tak všelijak cuká s autem při řazení. Nejhorší to je z jedničky na dvojku. Snad jsem to popsal srozumitelně jinak najeto 10000 dlouhodobá spotřeba ukazuje 5.2l / 100km což je slušný . Jak řadíte vy? Popřípadě nějaký rady? A neříkejte, že si zvyknu často totiž skáču z i20 do Octavie a tam jde vše jak po másle. Takže si asi nezvyknu.
- Reklama
Re: 1.2 55kw
Tak si při řazení trochu počkej,až to tam spadne.Druhá možnost,když ti to nevyhovuje,prodej a kup si Ochtu.
Hyundai Elantra,1,6 Comfort-prodáno
Renault Mégane Grand Coupé-od 12/2018
Takže ty čekáš? Nebo to nevnímáš? Trojka už je docela v pohodě čtyřka dobrá a s pětkou nemám vůbec problém. Ale dvojka to je hrůza. Jedničkou se rozjedu a hned tam dávám dvojku. No a ta dvojka jde prostě do moc vysokých otáček protože nepadají.Vendelín píše:Tak si při řazení trochu počkej,až to tam spadne.Druhá možnost,když ti to nevyhovuje,prodej a kup si Ochtu.
Re:
Zase jako v rally to tam nervu, ale jsem zvyklej řadit prostě svižně tak abych nebyl brzda provozu. Takže s tím nikdo problém nemá?bony píše:Nevim o takovem jevu, to bude problem mezi sedadlem a volantem. Nesmis to tam rvat jak v rally.
Odeslano z Androidu.
Já jsem ti dal pouze radu.Já mám úplně jiné auto a řazení je" eňo ňuňo."
Hyundai Elantra,1,6 Comfort-prodáno
Mám stejnej motor a řazení v poho.Ovšem je mě takměř 50 takže už jezdím takňák na pohodu-abych dojel.Jestli tak kopnu kvalt o půl sekundy dřív je mi fakt u pr....-no a autko světe div se FUNGUJE!
Asi jsem jen zvyklý na sportovnější řazení... Když jedu lážo plážo tak se to dá. Nicméně mohlo se to pořešit lépe.ubrus píše:Mám stejnej motor a řazení v poho.Ovšem je mě takměř 50 takže už jezdím takňák na pohodu-abych dojel.Jestli tak kopnu kvalt o půl sekundy dřív je mi fakt u pr....-no a autko světe div se FUNGUJE!
Potom jsi mel kupovst jine auto co ma razeni ala padla.Nokynk píše:Asi jsem jen zvyklý na sportovnější řazení... Když jedu lážo plážo tak se to dá. Nicméně mohlo se to pořešit lépe.ubrus píše:Mám stejnej motor a řazení v poho.Ovšem je mě takměř 50 takže už jezdím takňák na pohodu-abych dojel.Jestli tak kopnu kvalt o půl sekundy dřív je mi fakt u pr....-no a autko světe div se FUNGUJE!
Odeslano z Androidu.
Na zvednutí otáček při přeřazení jsem si nezvykl ani po 7 letech. Prý to tak mají všechny Hyundai. Zkoušel jsem přeřadit v různých ot. a pro blaho mé i auta jsem skončil také u toho, že ot. prostě nechám spadnout. Jen by mě zajímalo proč to tak Hyundai mají? Menší rázy na kliku, rozvody..?? Žíly mi to nerve, jezdím si krásně.
i30 1,5 DPi Start - 2021
i20 1,2 - 2010
i20 1,2 - 2010
Já bych řekl že jsou spíš větší rázy. Když nechám otáčky padnout a až pak pustím spojku je to hladší než když jsou otáčky hore.adal píše:Na zvednutí otáček při přeřazení jsem si nezvykl ani po 7 letech. Prý to tak mají všechny Hyundai. Zkoušel jsem přeřadit v různých ot. a pro blaho mé i auta jsem skončil také u toho, že ot. prostě nechám spadnout. Jen by mě zajímalo proč to tak Hyundai mají? Menší rázy na kliku, rozvody..?? Žíly mi to nerve, jezdím si krásně.
Taky to tak cítím, ale proč si to krátkodobé zvýšení otáček u vymysleli by mě zajímalo.
i30 1,5 DPi Start - 2021
i20 1,2 - 2010
i20 1,2 - 2010
http://www.revhang.altervista.org/revhang-CJ.htmladal píše:Taky to tak cítím, ale proč si to krátkodobé zvýšení otáček u vymysleli by mě zajímalo.
Kvůli tomuto