Teplota chladíci kapaliny.

Startování, spojka, převodovka, provozní kapaliny.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
JiriNovak
Příspěvky: 2
Registrován: 27 úno 2017, 20:09

Teplota chladíci kapaliny.

Příspěvek od JiriNovak »

Zdravím, mám problém s klesající teplotou chl. kapaliny. 1.7 Crdi 85kW, 8000 km najeto. Do kopce se zahřeje normálně na 90 ale dolu kopcem se zařazeným stupněm klesne klidně na 40. Když stojím na volnoběh začne viditelně teplota taky klesat. Když je mráz je to samozřejmě rychlejší nicméně děje se to i při plusových teplotách.
V servisu " prej vyměnili termostat", ale změna žádná. Auto je v momentálně v servisu už 2 týden a zatím nic. Setkal se nějaký majitel nového Tucsonu s něčím podobným ?
Díky za info
Reklama
 

Uživatelský avatar
Richard555
******
Příspěvky: 2737
Registrován: 03 bře 2010, 18:08
Bydliště: Praha

Re: Teplota chladíci kapaliny.

Příspěvek od Richard555 »

Každopádně když do kopce nebo při jízdě po dálnici se auto zahřeje a z kopce (bez dodávky paliva zas chladne mělo by jít vždy o vadu termostatu. Problém je u nových vozidel , některé mají víc termostatů a někdy jsou řízeny přímo řídící jednotkou.
Jestli je u Tuscona jeden termostat a to na výstupu z motoru do chladiče jde celkem jednoduše vyzkoušet jeho funkci. nastartuješ studený motor a necháš ho běžet, dotekem na tu tlustou hadici co jde z motoru do chladiče nahoru (ne ten dolní vývod z chladiče) no a koukáš na teploměr a šaháš na tu hadici. Pokud je termostat OK bude ta hadice po celou dobu ohřevu do obvyklé teploty studená (max. může být vlažná v blízkosti motoru) a když se budík dostane do obvyklé polohy tak se náhle rychle ohřeje (termostat se otevře a pustí vodu do chladiče) Pokud to dělá jinak než je výše napsáno zejména pokud se hadice plynule ohřívá spolu s motorem - propouští termostat a auto prostě neohřeješ zvlášť diesel ne .......
U dieslů bývá i el. ohřev chlad. kapaliny, tak okoukni i ten jestli tam je - bývá za motorem na stěně kabiny a je to jakoby krabička se 3 svíčkama a z každé strany je do krabičky přivedena hadicí voda
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
JiriNovak
Příspěvky: 2
Registrován: 27 úno 2017, 20:09

Re: Teplota chladíci kapaliny.

Příspěvek od JiriNovak »

Ahoj, po skoro 2 týdnech auta v opravě Hyundai Šrámek Plzeň jsem si dnes auto vyzvedl bez zjevné nápravy a zde vyjádření servisu:

"Jedná se o standartní projev systému common rail, kde je efektivita spalování vyšší než u jiných systému vstřikování paliva."

Bohužel jelikož tento standartní projev systému common rail se týká z mnoha miliónu vozů jenom mého, nezbývá mi nic jiného než se obrátit na centrálu Hyundai.
CEVETE
**
Příspěvky: 144
Registrován: 01 lis 2016, 22:24
Bydliště: Zdice

Re: Teplota chladíci kapaliny.

Příspěvek od CEVETE »

Ahoj, tak jestli budeš komunikovat s touto dámou Budinova Katerina <Budinova.Katerina@hyundai.cz>
tak to ti usilovně držím všechny čtyři palce. Bude ti říkat, že máš s autem jezdit pozadu aby se neochlazovalo náporem.
Mě např. odepsala, že před každým ostříknutím a setřením čelního skla stěrači si mám přední sklo řádně umýt čistou vodou....
Hyundai Tucson 1,7 CRDi 104kW DCT, STYLE 11.2016
Hyundai IX20 1.4
Škoda Octavia II Combi 2.0 TDi
Škoda Octavia Combi 1.9 TDi
+ různé EX
Uživatelský avatar
herkulo28
**
Příspěvky: 332
Registrován: 16 kvě 2010, 17:14
Bydliště: L. Mikuláš

Re: Teplota chladíci kapaliny.

Příspěvek od herkulo28 »

to keď z capa (kozla) urobia záhradníka. Toto mi pripomenulo časy na vojne. Mal som na starosti cca 7 autobusov, ktoré samozrejme vozili ľudí. Žiadal som, aby kúpili nové stierače a ak by ich to zruinovalo, aspoň nech zabezpečia nové gumičky. Bol tam jeden debílek pplk a povedal mi, že aby si vodič zastal a mokrou handrou si okno umyl. Tak som sa ho opýtal, že ako si to predstavuje. Či má vodič napr. na diaľnici každých 200m zastaviť. Vraj čo je na tom. Tak som mu povedal ,, aký rozum, taká reč!" To si neviete predstaviť, ako som vyletel z jeho kancla. Do 5 min som bol na koberčeku u vel. práporu. Po vysvetlení čo sa stalo volal späť a opýtal sa ho či je ko??t.
Hyundai Tucson 1,7 CRDi 7DCT PREMIUM 104kW/141k Thunder Grey
Hyundai i30CW COMFORT 1,6 CRDi VGT,85/116,6 st. manuál
Ford c-max 2.0 TDCi 100kW
Škoda Fabia combi 1.4 MPi
Fiat Tipo 1.9 TD (FIAT: Fehler In Allen Teilen = Chyba v každom diely)
Odpovědět

Zpět na „Tucson 2015- Motor a převodovka“