Mno tak abych oživil téma

Na autě jsem byl nucen postupně pořešit pár věcí.
Uděláno:
1) Přes čidlo u posilovače řízení utíkal olej posilovače. Projevovalo se to nečekaně vetším odporem volantu a pískáním z motorové části při zatáčení.
2) Bylo třeba udělat rozvody včetně olejového čerpadla, svíček atd. Nájezd cca 149k km.
3) Seřízení a vyčistění brzd včetně nefunkční ruční. Výměna zadních destiček a kotoučů značka ATE.
4) Klasika výměna všech filtrů a olejů v motoru i v převodovce. Jen u převodovky se neměnil filtr. Servis ho nedokázal vyměnit. Že prý to asi nejde bez vyndání převodovky ale nevím.
V plánu:
1) Nefunkční ostřikovače světlometů (zatím neřeším, jen by to žralo vodu do ostřikovače)

2) Přehrání software v převodovce jako první krok zda to pomůže s cuknutím při teplém motoru a přechodu z P na D.
3) Nastříkání dutin podvozku
4) Drobná koroze po šutrech od předešlého majitele
5) Nová elektronická pumpa pro přímaz plynu
6) Kontrola systému plynu (pokud stojím třeba na semaforu a zapne se plyn tak mě to skoro zdechne což mě rozhodně předešlé auto nedělalo)
7) Zdá se mi, že ty xenony moc slavně nesvítí tak uvažuji zda pomůžou lepší žárovky nebo předělat na bi-xenony. Někdo někde psal, že tam možnost byla na netu

8 ) Koupit na internetu externí systém na kontrolu tlaku v pneumatikách (dá se to koupit do 1000kč a nevyžaduje to asi žádný extra zásah do auta)
Toť zatím asi vše

Hyundai I30 kombi 1,5 DPi r.v. 2022
Hyundai Grandeur 3,3 V6, r.v. 2009 (u nového majitele)
Hyundai Sonata 2.0 16V, r.v. 2002. (RIP)