Axel.Foley píše:jozindel: Na zvolenou motorizaci ti neřeknu nic, nemám s ní zkušenosti. Co se auta jako celku týče, jsem max spokojen, ač pár maličkostí by se našlo. Ale nic hrozného, nic, nač by si člověk nezvykl. Měl jsem možnost půjčit si Tucsona vrámci akce na víkend v červnu 2016 a ač prvotní pocity byly rozporuplné, po zhruba 200 km jsem si uvědomil, že mi auto krásně padlo do ruky

A ač trochu neplánovaně, v září byl doma
Kilometry Tuky polyká skvěle, je komfortní, tichý, interiér dostatečně prostorný. Do nižší výbavy než mám bych nešel, vyšší je pro mně zbytečná. Aktuálně mám v autě vše, co jsem chtěl, i něco navíc - vyhřívání sedaček i volantu jsou permanentně zapnuty

A zadní kamera v kombinaci se senzory je skvělý pomocník, přeci jen spodní hrana zadního okna je dost vysoko a zrcátka vše neukážou. Uvítal bych senzory vpředu, přes "čumák" není vidět.
Jen pro porovnání: měl jsem na víkend Qashqai od Nissanu se základním benzínovým turbomotorem. Byl sem rád, že jsem ho vrátil. S Tukym je větší zábava
PS: Svezl jsem známého přes nějaké kopečky a serpentiny. Když mě viděl, jak se za volantem uculuji, řekl, že jsem si koupil hračku, ne auto. To snad hovoří za vše
jozindel: Ještě jedna věc - přecházíš do

z Volva. Pořádně si Tucsona projdi, ať pak nejsi třeba zklamaný. To už tady na fóru taky bylo. Borec má XC60, manželce koupil Tucson a pak si tady ulevoval, jaký je to v porovnání s Volvem krám. Neber to, prosím, že tě zrazuji od kopě. To ne. Nechci se tě ani dotknout, to už vůbec ne. Každý máme jiné priority, každý očekává od auta něco jiného. Jak jsem psal výše, jsem s Tukym spokojen

a nájezd podle toho i vypadá
Ještě jedna připomínka, ač negativní: podběhy mohly být odhlučněny trochu líp. Kašovitý sníh od kol byl celkem slyšet. Pokud vím, je to "bolest" japonců a korejců. Dá se s tím žít, časem si na to člověk zvykne.