sviti kontrolka oleje
Moderátoři: 89majlo96, nulda, Moderátoři
Re: sviti kontrolka oleje
Tak kup origo a uvidíš.
- Reklama
romanjan : Hledal bych taky kolem olejového čerpadla, jak píše třeba Richard555. Nízký tlak oleje, kromě nedostatečného mazání motoru, taky způsobuje málo napnutý rozvodový řetěz. To jsou ty tvoje klepající ventily. Pokud by řetěz přeskočil, je zle, nedobře.
Oleji stojí v cestě vlastně jen sítko ve vaně a filtr. Pokud je cesta "volná", tak už snad jen vlastní čerpadlo, které nedokáže vyvinout potřebný tlak. I při volnoběhu se musí mazat. Nepodceňoval bych to ...
Oleji stojí v cestě vlastně jen sítko ve vaně a filtr. Pokud je cesta "volná", tak už snad jen vlastní čerpadlo, které nedokáže vyvinout potřebný tlak. I při volnoběhu se musí mazat. Nepodceňoval bych to ...
- Richard555
Už jsem tu někde na foru psal, že perferuji filtry Mahle - Knecht je to jedna firma a dělá filtry fakt dobře.
Filtr oleje je hodně důležitá věc, pokud ten nefunguje, teče olej obtokem úplně bez filtrace důsledky jsou jasné...
Prostě filtr ANO jakýkoli NE
Slušný filtry jsou ještě Mann, Purflux snad i Bosh.... trochu se dá vydedukovat podle ceny, ale to není přesné....
Filtr oleje je hodně důležitá věc, pokud ten nefunguje, teče olej obtokem úplně bez filtrace důsledky jsou jasné...
Prostě filtr ANO jakýkoli NE
Slušný filtry jsou ještě Mann, Purflux snad i Bosh.... trochu se dá vydedukovat podle ceny, ale to není přesné....
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
tak jsem ted objednal to mahle...tak doufam ze je to tim...
skoda ze mi tu nejde dat video jak je ten retez volny...mam to natocene...
Když ten filtr nepomůže, tak ještě nech někde změřit tlak oleje, než začneš montovat olejové čerpadlo ven z motoru.
filtr jsem vymenil a dela to stejne....
A ten sací koš? Ten by nohl být zaprasený.
Hyundai I30 kombi, 1.6gdi, weekend. Tucson 2022, 1,6 T-gdi, 110kw, 4x4, smart
Honda Jazz, 1,4, 2008- prodaný
Hyundai Getz, 1.3, 2003- prodaný
Honda Jazz, 1,4, 2008- prodaný
Hyundai Getz, 1.3, 2003- prodaný
jj ten prijde na radu ted i s retazem....a uvidim...