Zanedlouho budu prodávat svého Ceeda II 1.4 cvvt a po průzkumu trhu vychází i30 jako jediná volba s cenou kolem 300k.
S mým ročním nájezdem 15k bych tradičně šel do Gdi, ALE vzhledem k aktuální cenám jsou roční vozy jak v naftě tak v benzínu za identickou cenu. Proto mi vrtá hlavou jestli nejít raději do 1.6 crdi. Jel jsem zatím pouze s 1.6 88kw cvvt a chystám se na test drive GDIčka i CRDička.
Předpokládám že CRDi bude mít jinak nastavený podvozek když je o 100kg těžší než benzín. Můžete to nějak srovnat s benzínem ?
Nejvíc mě zajmá jaká motorizace vyloženě jede rychlejš, pružnějš. Jaký auto pojede pružnějš a ochotnějš když šlápnu na plyn i s naloženým autem lidí jak na rovince při předjíždění tak i do kopce. Potřebuju hlavně efektivně rychle předjíždět a ne jak se slimákem 1.4 cvvt.
Karoserie bude v případě GDička pouze v kombi jiné sehnat už nejdou a naftu bych vzal asi v hatchbaku. Nevím jestli se auta výrazně liší v jízdních vlastnostech. hatchback x kombi x diesel x benzín
Většinu času jezdím sám nebo se spolujezdcem. Velice zřídka plně naložený auto. Spotřeba mě nějak extra netrápí. S naftou předpokládám 5-6l a s gdičkem 6,5-7,5.
Jezdím nejčastěji 15km trasu do práce a zpět + couračky po městě s plynulým provozem většinou + jednou za 1-2 týdny 50-100km.
U nafty se bojím DPF filtru či další naftové záludnost vzhledem k mým krátkým trasám, nevíte jestli se na kritické naftové součástky vztahuje záruka ?
Předpokladám že bych auto měl 2-3 roky, možná míň či víc podle toho jestli nezačne vrzat celá palubka či interiér

Zatím sem vyloučil nový model i30 s 1.0 t-gdi 88kw. Nemám žádné recenze na tento motor a začátek série výroby bude mit možná nějaké nedostatky, proto raději předchozí i30 v posledním roku výroby.
Prosím o vaše zkušenosti, názory, postřehy.
Díky

Prosím o vaše zkušenosti a tipy.