Legislatívna časť tam bola preto, aby sme ho od toho odradili, pretože je to blbosť, ktorou si narobí problémy a pri osňovaní môže aj druhým.Subtera píše:Ne, neporadili, on se ptal na technickou, ne legislativní část. Můžeme se sejít a udělat tipovačku originál/dodělané, Mexicanovo hodnocení bych velice rád znal, určitě se vyzná.
Montáž xenonů - patice H7
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Re: Montáž xenonů - patice H7
Hyundai Tucson 1.6 T-GDi 130 kW DCT White Sand, 09/2017
ex.
Renault Megane 1.9 dCi 96 kW Grandtour, bi-xenony, 07/2011
Renault Laguna 1.9 dCi 88 kW Grandtour, xenony, 02/2002
Hyundai Accent 1.5 65 kW, 06/1996
Opel Kadett 1.3 44 kW
Škoda Rapid 136, 105L
ex.
Renault Megane 1.9 dCi 96 kW Grandtour, bi-xenony, 07/2011
Renault Laguna 1.9 dCi 88 kW Grandtour, xenony, 02/2002
Hyundai Accent 1.5 65 kW, 06/1996
Opel Kadett 1.3 44 kW
Škoda Rapid 136, 105L
- Reklama
Samo01: předpokládám, že v tomhle jsi mu osvětu moc neudělal.
Axel.Foley: Hyundai a KIA nepoužívají zrovna nejmodernější výstřelky v oblasti technologie světelné techniky. Můžes si myslet, že máš bůh ví co, ale LED Matrix světla co má Audi to zatím opravdu nejsou
, Korejci evidentně používají jako základ standardní světla (asi mimo těch, co už umí adaptivní dálky) a je to vidět i na výkonu. Některé modely ani neměly tady několikrát zmíněnou nivelaci - kde se stala chyba? Druhá věc je ta, že někomu nemusí vyhovovat kombinace výbavy, v níž jsou xenony (např. s kůží, s panoramou, elektronickou ruční brzdou apod. co normální lidi spíš neocení - u Hyundai/KIA bohužel stále neznají pojem konfigurátor a s jejich nenávistí vůči Škodě změnu dlouho neočekávám, aby se náhodou neopičili) nebo se jednodušše pro daný model nenabízí. Toť k tomu šetřivýmu argumentu.
Axel.Foley: Hyundai a KIA nepoužívají zrovna nejmodernější výstřelky v oblasti technologie světelné techniky. Můžes si myslet, že máš bůh ví co, ale LED Matrix světla co má Audi to zatím opravdu nejsou

@Subtera: ... s tou konfigurací máš pravdu
Ale ono je to i o ohleduplnosti vůči ostatním účastníkům silničního provozu ... a té je na našich silnicích bohužel pomálu
A je to vidět i díky lidem, kteří zastávají názor ... hlavně že mně to s H.I.D. svítí
... ostatní jsou mi buřt 

KIA XCeed 1,6 T-GDI GPF 7DCT 150 kW Spring Edition žlutá Quantum 36.333 km
Snike: mě ta nemožnost individualizace poměrně štve, u i30 III je to už sice lepší - rozdělení do více paketů různých kombinací, ale pořád jsem si neposkládal to, co jsem přesně chtěl (moje auto s korejskými balíčky stálo 538 tisíc / druhé přesně o rok starší 457 tisíc , vážně mi nepřijde, že by problém byl v pěnezích - problém byl v možnostech - a tak mám halogeny). Vůbec do toho nechci tahat, že u Škodovky sice budu mít co chci, v autě moc výbavy nebude a ještě si 100k připlatim, to je samozřejmě fail zase od nich. Nevybral bych si zase motor a vlastně ani žádný model, až snad na Superba.
A už vůbec nerad bych nerad, aby diskuse spadla do bažin Škoda Octavia I, Fabia I a dalších starých vraků s H4 parabolami a ledva funkčními motorky a neprůsvitnými kryty světel. Myslím, že pokud se bavíme o autech nad 350 tisíc korun, bavíme se také i o kvalitně provedených a přínosných "úpravách". Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde - nejde si nevšimnout, že dost témat zde končí úplně jinak, než za jakým účelem byla zakládána s cyklicky se opakujícími hejtery. Trochu škoda, při pročtení zahraničních témat se takových lidí najde mnohem míň a tím mnohem víc těch, kteří k tématu přinesou i zkušenosti - ne "já to mám od výroby, hahaha, kutilové". Asi jim je téma o spotřebě cestou z chalupy malé

A už vůbec nerad bych nerad, aby diskuse spadla do bažin Škoda Octavia I, Fabia I a dalších starých vraků s H4 parabolami a ledva funkčními motorky a neprůsvitnými kryty světel. Myslím, že pokud se bavíme o autech nad 350 tisíc korun, bavíme se také i o kvalitně provedených a přínosných "úpravách". Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde - nejde si nevšimnout, že dost témat zde končí úplně jinak, než za jakým účelem byla zakládána s cyklicky se opakujícími hejtery. Trochu škoda, při pročtení zahraničních témat se takových lidí najde mnohem míň a tím mnohem víc těch, kteří k tématu přinesou i zkušenosti - ne "já to mám od výroby, hahaha, kutilové". Asi jim je téma o spotřebě cestou z chalupy malé

tak by si vedel, ze su to rozdielne svetla...Subtera píše:To byla rečnická otázka. Já rozdíly znám, měl jsem k dispozici světla z bouraček.JoKo píše:subtera, bolo to vysvetlovane v inej teme.... niektory komponent je spolocny pre obe svetla, preto su tam vyrazene obe znacky...

Subtera píše: Axel.Foley: Hyundai a KIA nepoužívají zrovna nejmodernější výstřelky v oblasti technologie světelné techniky. Můžes si myslet, že máš bůh ví co, ale LED Matrix světla co má Audi to zatím opravdu nejsou, Korejci evidentně používají jako základ standardní světla (asi mimo těch, co už umí adaptivní dálky) a je to vidět i na výkonu. Některé modely ani neměly tady několikrát zmíněnou nivelaci - kde se stala chyba? Druhá věc je ta, že někomu nemusí vyhovovat kombinace výbavy, v níž jsou xenony (např. s kůží, s panoramou, elektronickou ruční brzdou apod. co normální lidi spíš neocení - u Hyundai/KIA bohužel stále neznají pojem konfigurátor a s jejich nenávistí vůči Škodě změnu dlouho neočekávám, aby se náhodou neopičili) nebo se jednodušše pro daný model nenabízí. Toť k tomu šetřivýmu argumentu.
ano, hyu/kia nema najmodernejsie technologie zo svetelnej techniky. ale ich svetla dodrziavaju vsetky platne predpisy v europe. to sa zial o dobastleni xenonov do trojkovej i30tky neda povedat...
ci musia mat nivelaciu, ostrekovace atd urcuje zdroj svetla. ak je nad 2 000lumenov, tak v pripade xenonov su potrebne, pod nie.. ktory hyu/kia splna podmienku, ze musi mat osrtekovace, nivelaciu a nema ju? nemam taku vedomost, ze sa u nas taky model predava... kia niro, hyundai ioniq maju 25W xenony a ich svetelny tok je pod 2 000lumenov...
mne ked nieco nevyhovuje, tak si to nekupim... mal moznost si ist kupit vozidlo niekam inam, kde {mozno} v jeho pozadovanej vybave by boli aj ledky, alebo zajst ku konkurencii. platia nejake pravidla a tie by sa mali dodrziavat...
toyota highlander {xu70} 2.5 hybrid executive
seat tarraco {kn2} 1.4 ehybrid xcellence - predane
hyundai i30 {pd} 1.4t-gdi + dct now! + premium paket - predane
hyundai i30 {gd} 1.6gdi style {cz} - predane
hyundai accent {mc} 1.4 16v elegance - predane
seat tarraco {kn2} 1.4 ehybrid xcellence - predane
hyundai i30 {pd} 1.4t-gdi + dct now! + premium paket - predane
hyundai i30 {gd} 1.6gdi style {cz} - predane
hyundai accent {mc} 1.4 16v elegance - predane
@Subtera: ... zase mas pravdu, ze na nasich forech se v tehle veci vice moralizuje nez na zahranicnich forech ... ale vyjed do Nemecka ci Rakouska a neuvidis tam jedine auto s prestavbovou H.I.D. sadou
... vlastne uvidis s pismeny CZ 

KIA XCeed 1,6 T-GDI GPF 7DCT 150 kW Spring Edition žlutá Quantum 36.333 km
Možná to je aj o tom,že v zahraničí jazdia domáci slušne a aj naši "borci" podľa predpisov.No u nás doma sa na to akosi se..e.
Proste niečo nám chýba. 

Cupra Formentor 1,5 TSI (2022-)
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
A to co nám chybí se nazývá moderně a ČESKY "hater".

](./images/smilies/eusa_wall.gif)

CUPRA Formentor 1,5TSI, 110kW- 2023 matná petroleum
6,9l/100km
Aktuálně 50000 km
Olej: Ravenol 0W-20
palivo: Převážně EO N95,pokud možno bez biosložky.
6,9l/100km
Aktuálně 50000 km
JoKo: např. i40 do FL ve výbavách bez AFLS (tedy standardně Style).
snike: Rakouskem projíždím zřídkakdy, ale v Německu jsem se s tím setkal několikrát (zrovna to bylo celkem okatý). Jinak Rusové, Turci, obecně východňáři laborují docela hodně v jakýkoliv oblasti auta (např. o audiu se tady taky nic nedozvíš), klikneš na téma a něco se dozvíš, tady klikneš na téma a dozvíš se, že to od výroby nebylo, tak nesmíš, ani samolepku francouzskýho buldočka na víko kufru, protože by pojišťovna mohla krátit plnění. Tím téma zhasne. Ale jak jde o spotřebu do Kauflandu, do školky, z kopce a do kopce, to je x set stránek
snike: Rakouskem projíždím zřídkakdy, ale v Německu jsem se s tím setkal několikrát (zrovna to bylo celkem okatý). Jinak Rusové, Turci, obecně východňáři laborují docela hodně v jakýkoliv oblasti auta (např. o audiu se tady taky nic nedozvíš), klikneš na téma a něco se dozvíš, tady klikneš na téma a dozvíš se, že to od výroby nebylo, tak nesmíš, ani samolepku francouzskýho buldočka na víko kufru, protože by pojišťovna mohla krátit plnění. Tím téma zhasne. Ale jak jde o spotřebu do Kauflandu, do školky, z kopce a do kopce, to je x set stránek

Slušne valíš.Máš tu celkovo 7 príspevkov a minimálne v 5. na niekoho útočíš.Subtera píše:JoKo: např. i40 do FL ve výbavách bez AFLS (tedy standardně Style).

Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Vážně? Na koho? V první řadě se podívej na první příspěvek a poté na všechny ostatní. Pak možná pochopíš, že mám aspoñ zájem věcně diskutovat
asi vosí hnízdo 

Začína to tu byť horúce. 

Hyundai Tucson 2017 1,6 gdi style.Polar white.
Jj trafená hus.......
V poho,mne neva,len sa bavím.

V poho,mne neva,len sa bavím.

Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Máš zájem diskutovat? Super. Takže k problému ti i z mého hlediska bylo řečeno vše postatné a rozumné. V jiných vláknech se tato problematika taky řešila a řekl bych,že se stejným výsledkem.
Je moc fajn nám dávat příklad z Ruska a Turecka,ale fakt promiň,nevím nakolik máš sježděný svět,ale já budu mnohem raději,když se u nás bude jezdit jako v Německu,nebo ve Francii-oproti Rusku a Turecku.A to mluvím z vlastní zkušenosti. A vo tom to je.Čím míň bude takových ..., které zajímá jen to,jak vidí oni a ostatní šumák,tím z mého pohledu lépe
Je moc fajn nám dávat příklad z Ruska a Turecka,ale fakt promiň,nevím nakolik máš sježděný svět,ale já budu mnohem raději,když se u nás bude jezdit jako v Německu,nebo ve Francii-oproti Rusku a Turecku.A to mluvím z vlastní zkušenosti. A vo tom to je.Čím míň bude takových ..., které zajímá jen to,jak vidí oni a ostatní šumák,tím z mého pohledu lépe

CUPRA Formentor 1,5TSI, 110kW- 2023 matná petroleum
6,9l/100km
Aktuálně 50000 km
6,9l/100km
Aktuálně 50000 km
- Axel.Foley
Ano, Rusko i Turecko jsou opravdu "příklady hodné následování"
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White