Výmena origo Navi
Moderátor: Moderátoři
-
- *
Výmena origo Navi
Ahojte klubáci, kúpil som jazdenku 1.7/100kw r.v.2013 a mám na vás otázku. Čo všetko bráni výmene origoš navigácie za novú s androidom?
Okrem zosilňovača ešte aj iné? Ovládanie z volantu hádam pôjde, neviem ako to je s klimatizáciou a kamerou. Samozrejme navigácia má jednotný panel a nie delený ako pri verzii s rádiom. Ako na to?
Okrem zosilňovača ešte aj iné? Ovládanie z volantu hádam pôjde, neviem ako to je s klimatizáciou a kamerou. Samozrejme navigácia má jednotný panel a nie delený ako pri verzii s rádiom. Ako na to?
- Reklama
Re: Výmena origo Navi
Myslim si, ze to bude problem, protoze bys musel najit zarizeni s podporou infotainmentu a take mj. originalni couvaci kamerou, ktera v i40 umi i nataceni linek. A takove zarizeni jsem nenasel, pouze k prechodu z obycejneho s klimou zvlast. Dale bude problem analog/digital.
Tvuj duvod vymenu chapu, navi je offline, coz dnes cas , ale nejsem si jist, zda vysledek bude nad Tvoje ocekavani.
Mel jsem Android autoradio navigaci, presel jsem na Android Auto radio (tj. bez operacniho systemu, ale s plnou podporou Android - Waze, Google, Spotify) a za me lepsi - stabilnejsi volba a lepsi ovladatelnost za jizdy. Nevyhodou je, ze takvoa radia vyrabi jen znackovy vyrobci a cena zacina vysoko nad 10tKc.
Tvuj duvod vymenu chapu, navi je offline, coz dnes cas , ale nejsem si jist, zda vysledek bude nad Tvoje ocekavani.
Mel jsem Android autoradio navigaci, presel jsem na Android Auto radio (tj. bez operacniho systemu, ale s plnou podporou Android - Waze, Google, Spotify) a za me lepsi - stabilnejsi volba a lepsi ovladatelnost za jizdy. Nevyhodou je, ze takvoa radia vyrabi jen znackovy vyrobci a cena zacina vysoko nad 10tKc.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
-
- *
Dikes za info!
Kamera si myslim je normálna a prechádza nejakou jednotkou kde sa do obrazu vkladajú vodiace čiary.Myslim že to spomýnal aj Robert Bulko. Čo myslíš pod pojmom Infotajment? Mne sa zdá že len klíma je zobrazovaná a na prístrojovke, zase nie je info z rádia....ako koncernové autá.Tie 2-Ohmové repráky by si tiež vyžadovali dodatočný zosík.
P.S. nešlo by to výmenou za Navi z modelu 2015> kde by už malo byť android auto podpora?
Kamera si myslim je normálna a prechádza nejakou jednotkou kde sa do obrazu vkladajú vodiace čiary.Myslim že to spomýnal aj Robert Bulko. Čo myslíš pod pojmom Infotajment? Mne sa zdá že len klíma je zobrazovaná a na prístrojovke, zase nie je info z rádia....ako koncernové autá.Tie 2-Ohmové repráky by si tiež vyžadovali dodatočný zosík.
P.S. nešlo by to výmenou za Navi z modelu 2015> kde by už malo byť android auto podpora?
To jsem uplne nemyslel, mel jsem na mysli rozdilne pripojeni originalni kamery k originalnimu radiu vs. cinskemu Android - tzn. konektorove.¨
Tim infnotainmentem jsem myslel jakekoliv zobrazeni udaju z vozidla na obrazovku navi. Je jedno, jestli ukazuje jen teplotu, nektera auta (Mercedes, BMW, koncern) maji pres radio i udaje o nastaveni podvozku atp. a nektera cinska radia pro takova auta uz skutecne existuji, ale resime tu i40, pro kterou jsem to nikde nevidel.
Kolega z jineho fora zjistoval, zda je mozne u Ceeda (muj pripad) vymenit navi z roku 2015 za model 2016 s AA a bylo mu zastoupenim KIA receno, ze si tim sami nejsou jisti a nove radio stoji 120 tisic korun videl jsem obe autoradia zezadu a je tam rozdil v konektorech, osobne si ale myslim, ze tato cesta je snazsi, nez prekopavat na Cinu, nicmene ani u Ceeda ani u i40 osobne navigace za AA menit nebudu, protoze auta ceka brzo prodej a realne o nikom, kdo by tou procedurou prosel, nevim.
Tim infnotainmentem jsem myslel jakekoliv zobrazeni udaju z vozidla na obrazovku navi. Je jedno, jestli ukazuje jen teplotu, nektera auta (Mercedes, BMW, koncern) maji pres radio i udaje o nastaveni podvozku atp. a nektera cinska radia pro takova auta uz skutecne existuji, ale resime tu i40, pro kterou jsem to nikde nevidel.
Kolega z jineho fora zjistoval, zda je mozne u Ceeda (muj pripad) vymenit navi z roku 2015 za model 2016 s AA a bylo mu zastoupenim KIA receno, ze si tim sami nejsou jisti a nove radio stoji 120 tisic korun videl jsem obe autoradia zezadu a je tam rozdil v konektorech, osobne si ale myslim, ze tato cesta je snazsi, nez prekopavat na Cinu, nicmene ani u Ceeda ani u i40 osobne navigace za AA menit nebudu, protoze auta ceka brzo prodej a realne o nikom, kdo by tou procedurou prosel, nevim.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
-
- *
Díky Kolego!!!! Budeme si musieť asi vystačiť s tým čo máme akurát. Pozriem však ešte vychytávku Roberta pre prehrávanie AVI . I keď to nie je úple to čo by som chcel dosiahnuť. Ako nový majiteľ to však nevzdám a popozerám po možnostiach. Ešte raz dikes.
Mrkni na Allegro, jak vypada Tvoje ze zadni strany:
https://allegro.pl/kategoria/wyposazeni ... t-1-5-1003
bohuzel 2016 se mi mezi nimi najit nedari, coz me az prekvapuje...chtelo by to nekde najit fotku jak je vzadu pripojena. Kazdopadne ta kabelaz v jedny z tech aukci, to je masakr
https://allegro.pl/kategoria/wyposazeni ... t-1-5-1003
bohuzel 2016 se mi mezi nimi najit nedari, coz me az prekvapuje...chtelo by to nekde najit fotku jak je vzadu pripojena. Kazdopadne ta kabelaz v jedny z tech aukci, to je masakr
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Zabýval jsem se tím velmi intenzivně a na jednom německém fóru jsem našel člověka, kterému origo na čínu vyměnili v servisu, ale prý to mechanikovi dalo zabrat. Bohužel už nevím přesně kde to bylo, ale pokud má někdo zájem, tak vyhledávat v němčině...Hardcam píše:To jsem uplne nemyslel, mel jsem na mysli rozdilne pripojeni originalni kamery k originalnimu radiu vs. cinskemu Android - tzn. konektorove.¨
- robertbulko
Dosť pochybujem, že by v bežnom servise vymenili navigáciu za čínu. To je práca pre audio profesionálov a bolo by to hooooodne drahé.karelmrak píše:Zabýval jsem se tím velmi intenzivně a na jednom německém fóru jsem našel člověka, kterému origo na čínu vyměnili v servisu, ale prý to mechanikovi dalo zabrat. Bohužel už nevím přesně kde to bylo, ale pokud má někdo zájem, tak vyhledávat v němčině...Hardcam píše:To jsem uplne nemyslel, mel jsem na mysli rozdilne pripojeni originalni kamery k originalnimu radiu vs. cinskemu Android - tzn. konektorove.¨
Podľa môjho skromného odhadu = MISSION IMPOSSIBLE
Ak servis niečo menil, určite to nebola originál navigácia
Hyundai i40 CW EAGLE edition • Style • 1.7 CRDi • 100kw • 6A/T
Snažil jsem se to najít, zatím jsem našel někoho, kdo vyměnil origo za facelift, popisuje se to celé tady asi na třech stránkách - uživatel Sernaiko:
http://www.hyundaiboard.de/hyundai-foru ... f01c078e55
budu hledat dál, kde to bylo.
http://www.hyundaiboard.de/hyundai-foru ... f01c078e55
budu hledat dál, kde to bylo.
Výmena origo Navi
Zdravim, trošičku to tady oživím, podařilo se někomu vyměnit origo navigaci z roku 2014 za pofaceliftovou?
Odesláno z mého PAR-LX1 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého PAR-LX1 pomocí Tapatalk
Ozivim vlakno. Menil nekdo origo radio ve i40-tce za radio s androidem v pofaceliftove verzi (2015+) resp v nove 2019+? Jak to je pak s ovladanim klimatizace?
=============================
i40 kombi crdi 104kW, premium
Tady se odpovědi asi nedočkáme kámo
hmmm. No na aliexpresu vidim prodavat dost androidich radii pro i40, tak predpokladam ze to nejak reseno je, to by si snad nikdo nevymenil radio na ukor nemoznosti ovladat klimu
Pokud máš i40 s rádiem bez navigace,co má panel klimy zvlášť,tak by to snad mělo jít vyměnit za to androidí rádio.Já mám originál navigaci,tak mám smůlu,proto jsem se tady v dubnu ptal,jestli jde vyměnit originál z 2014 za originál z pofaceliftu.Bohužel,nikdo to asi neměnil, takže zatím jsem se k odpovědi nedopídil
Ja jeste i40 nemam, ale chci koupit. Ptam abych vedel jestli to tam lze dostat nebo ne. Jses si jistej (nehledal jsi nekde jinde?) ze to tam nelze dat (do verze s origo dotykovym radiem)? Podle mne to bude jenom o tom aby s tim vyrobce radia pocital, predpokladam ze pres can-bus by to melo jit ovladat, staci aby to no v radiu byl nejaky software.