Tiež zvažujem nákup druhej sady kol na zimu ale koli spomínaným ventilkom váham. Cenovo sa to už fakt moc nevyplatí.
Ak by bola cena diskov cca 8000Kč + k tomu ventilky z ebay cca za 2000Kč tak je to vlastne zaplatená pravidelná výmena na niekolko rokov dopredu.
A keďže povedzme po 5 rokoch musím počítať z výmenou dvoch sád ventilkov za nové tak sa výhodnosť druhej sady ešte viac vytráca.
Jediný dovod prečo by som to nakoniec možno riešil je že si možem takto kola vymeniť zo dňa na deň a nemusím sa trepať niekde do servisu.
Takto je to komfortnejšie ... aj keď pre vela ludí je to asi práve naopak
Ďalší dovod by mohol byť nákup pekných diskov a tým pádom obmieňať vzhlad auta každého pol roka
tomu by som ale velkú váhu nedával
Spýtam sa ale ohladne tých ventilkov, pochopil som to správne že niektoré modely mali ventilky, ktoré je treba načítať cez diagnostiku pri výmene pneu ale táto i30 už má ventilky ktoré sa samé načtou?
A ak by som mal druhú sadu z ebay (ktorá by sa podla príspevkov mala sama načítať) tak pri prehadzovaní z jednej sady na druhú sa vždy tie ventilky načítajú, či už tie z ebay alebo aj tie originály?