koupě santa fe
Moderátoři: Farrael, Lantra Luke, Moderátoři
koupě santa fe
ahoj, koupil jsem své první auto od Hyunday , konkrétně Santa Fe 2,2 čtyřkolku 145 Kw, samozřejmně v naftě, má najeto 83000km. Jak je to s výměnou rozvodu a na co bych si měl dávat pozor a nezanedbat. Díky za odpovědi
Santa fe 2,2 4WD,VW Sharan 1,9 TDI,Š Octavia, Ford Galaxy 1,9 TDI,Citroen AX, Citroen BX, Š Fabia 1,4,Š120L, Š 105 s
- Reklama
- Richard555
Re: koupě santa fe
Josefe, rozvody by se měly dělat po 120000 km ale je tam i časový interval pokud tolik nejezdíš. Takže odhaduji, že máš něco kolem r.v. 2007-2010 a vzhledem k tomu že časový interval je cca 6 let, tak i přes tvé uvedené kilometry bych neváhal a rozvody vyměnil. Je to určitě menší investice než následná oprava potkanýho motoru
Určitě bych vyměnil všechny náplně a filtry co najdeš, nezapomeň na rozdělovací převodovku a diferenciál
(výměna co 5 let nebo 60000) v převodovce i když se píše "celoživotnostní náplň" bych taky olej vyměnil - ty 2 litry oleje tě už nezabijou a určitě to auto ocení spolehlivým provozem. U převodovky doporučuju olej pouze ten co doporučuje výrobce a to jak specifikací tak i viskozitou - nic nevymýšlet, nezkoušet - prostě jen a jen ten co tam patří
No a vzhledem k tomu, že se tu i píše o zadřených motorech z důvodu ucpaného sacího koše olejového čerpadla, možná bych i vanu sundal a zmíněné sítko sacího koše zkontroloval a vyčistil, stejně tak i vanu.
Je fakt, že to co jsem uvedl znamená docela dost peněz, ale pokud si auto chceš nějakou dobu nechat, nesmíš věřit všemu co uvádí prodejce - ten z podstaty spoustu kontrol a výměn před prodejem odložil, takže investice 15-20% z ceny ojetiny je docela akceptovatelná a ty budeš mít klid a jistotu, že jsi nic nezanedbal
Určitě bych vyměnil všechny náplně a filtry co najdeš, nezapomeň na rozdělovací převodovku a diferenciál
(výměna co 5 let nebo 60000) v převodovce i když se píše "celoživotnostní náplň" bych taky olej vyměnil - ty 2 litry oleje tě už nezabijou a určitě to auto ocení spolehlivým provozem. U převodovky doporučuju olej pouze ten co doporučuje výrobce a to jak specifikací tak i viskozitou - nic nevymýšlet, nezkoušet - prostě jen a jen ten co tam patří
No a vzhledem k tomu, že se tu i píše o zadřených motorech z důvodu ucpaného sacího koše olejového čerpadla, možná bych i vanu sundal a zmíněné sítko sacího koše zkontroloval a vyčistil, stejně tak i vanu.
Je fakt, že to co jsem uvedl znamená docela dost peněz, ale pokud si auto chceš nějakou dobu nechat, nesmíš věřit všemu co uvádí prodejce - ten z podstaty spoustu kontrol a výměn před prodejem odložil, takže investice 15-20% z ceny ojetiny je docela akceptovatelná a ty budeš mít klid a jistotu, že jsi nic nezanedbal
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Díky Richarde za vyčerpávající odpověd. Já jezdím poměrně dost za poslední 4 roky jsem najezdil přes 120 tis. Proto jsem volil auto s menším nájezdem km. Je toho poměrně dost co bych měl udělat. No ve značkovým servisu by mě to asi sežralo, tak musím najít šikovnýho mechanika. nebo doporučuješ to nechat dělat u značkovýho servisu? Mám rád auto v pořádku a chci si ho chvíli nechat a nerad bych z něj měl do roka plečku. S touto značkou nemám jak jsem psal žádnou zkušennost tak doufám, že jsem nešlápl vedle. Santa se mi líbil vždy a zatím mám najeto pouze cca 3000 km a spotřeba kolem 7 litru nafty a svezení taky zatím výborný. Tak ještě jednou díky. Pepík
Santa fe 2,2 4WD,VW Sharan 1,9 TDI,Š Octavia, Ford Galaxy 1,9 TDI,Citroen AX, Citroen BX, Š Fabia 1,4,Š120L, Š 105 s
- Richard555
No nastínil jsem co bys měl udělat - a chceš nějaký servis či servisáka co tyhle auta umí a který není "výměňář ale opravář". Vzhledem k tomu, že nevím odkud jsi, tak se něco špatně doporučuje. Z Ostravy asi nepojedeš servisovat do Prahy
Tady v Praze se dá servisovat u zdejšího uživatele "hujer" který má servis v Hloubětíně
Tady v Praze se dá servisovat u zdejšího uživatele "hujer" který má servis v Hloubětíně
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Richarde uz jednou jsi mi poradil s blinkrem v zrcatku.diky.
Prosim mas tip na neznackovy servis kde mi meho SF rv 2011 budou dobre servisovat? Takove co je a neni potreba, co je zbytecne viz serv.navod atd.Praha a Stredni cechy.Rad necham vymenit ci opravit pokud je treba, ne jak znackovy co by brzdovku menil kazdy rok.diky
Prosim mas tip na neznackovy servis kde mi meho SF rv 2011 budou dobre servisovat? Takove co je a neni potreba, co je zbytecne viz serv.navod atd.Praha a Stredni cechy.Rad necham vymenit ci opravit pokud je treba, ne jak znackovy co by brzdovku menil kazdy rok.diky
- Richard555
Už jsem tady zmínil zdejšího člena fora "hujer" dělá korejské auta a dá se s ním mluvit, ale není to mluvka
A jak jsem psal má vlastní servis v Hloubětíně Tel. na něj máš v SZ
A jak jsem psal má vlastní servis v Hloubětíně Tel. na něj máš v SZ