kto ste sledovali moju starú tému i30 II. generácie https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=160&t=27590, viete, že po jej predaji som osedlával vzhľadom ku kratším trasám káru inej značky v benzíne.
Nakoľko som zmenil prácu a robím denný nájazd 100km, ročný 30000+, premýšľal som nad zmenou, späť k nafte.
Do užšieho výberu sa dostal Seat Leon, i30 III. gen., Kia Ceed III. gen..
Požiadavky na auto teda boli:
-Nafta
-Kombi
-Automat
-Výbava na úrovni dnešných technológii
Prečo nie Seat - dosluhujúca generácia, vyššia cena podobne vybaveného modelu oproti i30
Prečo nie KIA - stále neznáma cena, neznámy dátum dodania kombi
Prečo teda i30?
Pretože technologicky je to veľmi dobre vybavené vozidlo, pretože dizajn kombíku sa veľmi podaril, pretože motor a prevodovka spolupracujú viac než slušne, pretože aj v porovnaní s inou konkurenciou vychádza stále CENA / VÝKON ako jedno z najlepších áut v triede a v neposlednom rade pre to, že s
![Hyundai :hyu:](./images/smilies/eusa_boohoo.gif)
Všetko teda viedlo k tomu, že sa s
![Hyundai :hyu:](./images/smilies/eusa_boohoo.gif)
Samozrejmosťou bola štandardná fleetová zľava, takže som objednal obľúbenú bielu, v combi, style, crdi a dct. Po dvoch týždňoch som však dostal mail, že auto už do výroby nepôjde (euroemisnábuzerácia a update motorov). Tak som mal na výber... Buď opäť skúmať trh, alebo čakať na nové motory a tým predĺžiť čakanie na auto. Alebo sa poobzerať po skladovkách.
Jednu skladovku v stargazing blue mi vyfúkol drobcek
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Takže včera som dostal správu, že auto je u predajcu, auto som videl na foto
Na I. gen ktorá patrila rodičom, som toho moc nemenil, kúpil som len letnú sadu Dezent RB dark.
Na II. generácii som sa trošku vyhral, v odkaze na tému hore nájdete nejaké fotky z vizuálnych úprav.
Na III. generácii sa nechystám tak vymýšľať
Foto pridám samozrejme hneď, ako to bude možné
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)