4x4
Moderátor: Moderátoři
-
Re: 4x4
Zdravim vsechny terakanaky
Mam auto zatim rok ale super kdyz pominu hned na zacatku vymenu CR listy a ted taky vymenu podtlakove membrany.auto mam bez jakekoli dokumentace takze taky vse hledam na forech.o tom razeni - mam to napsane na clonitku u ridice samo v nemcine ale kdyz to prelozim je tam psano ze 4H lze radit do rychlosti 80km/h a 4L pouze kdyz se auto nehybe a je vyslapla spojka o mezeni rychlosti tam nic neni .zdravim vsechny
Mam auto zatim rok ale super kdyz pominu hned na zacatku vymenu CR listy a ted taky vymenu podtlakove membrany.auto mam bez jakekoli dokumentace takze taky vse hledam na forech.o tom razeni - mam to napsane na clonitku u ridice samo v nemcine ale kdyz to prelozim je tam psano ze 4H lze radit do rychlosti 80km/h a 4L pouze kdyz se auto nehybe a je vyslapla spojka o mezeni rychlosti tam nic neni .zdravim vsechny
- Reklama
-
Ahoj ,dik za radu to je dobry vedet.ale je pravda ze kdyz uz potrebujes 4x4 tak stejne nemuzes jet rychle ja to pouzivam pouze v extremnich podminkach.zdravim
Zdravím pánové u mne byl stejný problém s nespolehlivostí řazení předku vyřešil jsem to tím,že pružinku která je v membráně jsem dal na druhou stranu membrány takže i když vypnu motor pružinka mi drží zařazenou přední nápravu a když vyřadím předek podtlak mi zařadí volnoběžku na př.nápravě.Od té doby nemám problém se zařazením předku skáče to tam úplně v poho podtlak rozpíná také bezproblémově akorát když vypnu motor při jízdě má pružinka tendenci zrušit volnoběžku(je slyšet jak se nemůže dořadit) takže za jízdy nevypínám motor
Ahj Pavel
Ahj Pavel
Zdravim, koupil jsem si Terracan 2,9 CRDi 11okw 4WD a mám takový problém. Když jedu a sešlápnu rychle plyn a auto více zabere,tak slyším jak zhruba někde uprostřed auta něco jakoby křupne nebo přeskočí. Jako kdyby se přední náhon špatně připojoval. Mohl by mi prosím někdo poradit. Díky
-
https://www.aliexpress.com/item/Car-sty ... 4c4dTJyOab
dnes mi to prišlo, je to na 2,9 CRDi, 4WD, r.v.2003, cena je smiešna, nakoľko v Hyundai predajni chceli 95€. Nahodil som - 2 x 12 skrutka, kontrola hadičiek v poriadku až na jednu, vymenil som a hlavne si skontrolujte solonoidy medzi baterkou a vzduchovým filtrom. Mal som zoxidovanú koncovku. Teraz ide nádherne zapínanie a aj vypínanie, rýchlosť na 4H - pri-pnutie predku max. 80km/h a 4L - redukcia len neutral pri zapnutí a vypnutí max. 50 km/h.
dnes mi to prišlo, je to na 2,9 CRDi, 4WD, r.v.2003, cena je smiešna, nakoľko v Hyundai predajni chceli 95€. Nahodil som - 2 x 12 skrutka, kontrola hadičiek v poriadku až na jednu, vymenil som a hlavne si skontrolujte solonoidy medzi baterkou a vzduchovým filtrom. Mal som zoxidovanú koncovku. Teraz ide nádherne zapínanie a aj vypínanie, rýchlosť na 4H - pri-pnutie predku max. 80km/h a 4L - redukcia len neutral pri zapnutí a vypnutí max. 50 km/h.
- Richard555
Klasika - diferenciál - točí se kolo s nejmenším odporem, když se zvýší otáčky tak se roztočí i druhé "přes olej"
Může ti trochu přibržďovat kolo, nebo poloosa může být tužší, těch příčin může být spousta. Je to jako s vodou nebo elektrikou, vždy jde cestou nejmenšího odporu
Může ti trochu přibržďovat kolo, nebo poloosa může být tužší, těch příčin může být spousta. Je to jako s vodou nebo elektrikou, vždy jde cestou nejmenšího odporu
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
ok tak o problém míňRichard555 píše:Klasika - diferenciál - točí se kolo s nejmenším odporem, když se zvýší otáčky tak se roztočí i druhé "přes olej"