predom pardon, ak to tu uz je, cital som kdekolvek po forach, ale nenasiel som ucelenu temu.
Zima sa blizi a nastava problem.
V TP mam uvedene (okrem R16) nasledujuce:
- 225/45 R17 91W a disk: 7,0Jx17 ET 53
- 225/40 ZR18 92Y a disk: 7,5J x 18 ET 55
Momentalne valim na letnych R18 z fabriky. Chcem kupit zimne pneu, a nejak tvrdohlavo nechcem dat na to auto mensie kolesa ako R18. No a tu je problem ZR18 92Y sa v zimnej variante asi ani nevyraba
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Musim ist dat zimne penu 225/40 92 V XL zapisat do TP, aby sa mi v ramci poistnej udalosti nestalo, ze poistovna bude mat problem, alebo sa pneumatiky nemusia tak hrotit a 92 V nemusim dat zapisovat?
Auto ma obmedzovak 205km/h. Rychlostny index V-240km/h to bohato zvladne. Pokial opomeniem, ze nechapem na co tam vlastne take pneumatiky davali, dost ma hneva, ze okrem R16 tam podla TP nemozem obut vobec nic.
Ak by som kupil set R17 7,0J ale s inym ET, napr. 50, aj tento rozdiel spolu s pneumatikami treba dat zapisat do TP? Totiz asi max rychlostny index na zimu je V - zohnatelny a taky co nestoji polku auta...
Aby som to zhrnul.
Treba dat zapisat zimne pneu, aj ked bohato dostacuju pre auto? Ak sedia sirkou, profilom, jedine rychlostny index je iny?
Treba dat zapisat kazdu nezrovnalost ohladom ALU diskov - tym myslim ET, alebo aj sirku disku o +- 0,5?
Vdaka.