DAW system

Osvětlení, signalizace, audio, pojistky.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Kotlas6667

DAW system

Příspěvek od Kotlas6667 »

Nevie niekto ako to vlastne funguje a ci sa to neako nastavuje?
Hyundai i30 fastback - style, 1.4 T-GDI 103kw, 2018
Reklama

JoKo
Kontaktovat uživatele:

Re: DAW system

Příspěvek od JoKo »

ak sa nemylim, tak v i30tke sa to vola{lo} DAA :) {driver attention alert}.
napriklad v kone sa to vola DAW {driver attention warning}.
podla mna to budu rovnake systemy, len zmeneny nazov, nestudoval som rozdiely.
{nazvy cerpane z sk cenniku, z manualu ktory mam po ruke :) }

postup ako to cele funguje najdes najlepsie popisany v uzivatelskej prirucke k vozidlu, kapitola cislo 5 bud pod jednym, alebo druhym nazvom.
toyota highlander 2.5 hybrid executive
seat tarraco 1.4 ehybrid xcellence - na predaj

hyundai i30 {pd} 1.4t-gdi + dct now! + premium paket - predane
hyundai i30 {gd} 1.6gdi style {cz} - predane
hyundai accent {mc} 1.4 16v elegance - predane
Sprite
**

Příspěvek od Sprite »

Ahoj. Mám prosím otázku, týkající se DAW. Po pátečním obnovení nastavení rádia mě při nastavování zarazilo, že v menu nastavení DAW není možnost nastavení úrovně citlivosti. Skoro bych se vsadil, že před obnovením někde tato možnost byla a to na normální nebo vysokou citlivost. Neporadíte prosím, jestli je to jen někde jinde v nastavení a špatně hledám, nebo tam toto nastavení opravdu není (byť i podle návodu by být mělo). přikládám foto, jak to nyní u mě vypadá :wink:
DAW2.jpeg
DAW2.jpeg (160.09 KiB) Zobrazeno 1016 x
DAW1.jpeg
DAW1.jpeg (143.32 KiB) Zobrazeno 1016 x
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

u Tucsonu NX to vyzera uplne rovnako - neda sa to nastavit, len vypnut a zapnut (pri kazdom "nastartovani" sa Upozornensie na nepozornost znovu zapne
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Sprite
**

Příspěvek od Sprite »

Díky moc za info :wink: Já bych se býval fakt vsadil, že jsem tam to nastavení předtím měl a viděl (byly tam ty stoupajíci čárky s možností nastavení ctlivosti). Ale možná si to opravdu s něčím pletu :)
mozecek

Příspěvek od mozecek »

myslim ze se to nastavit da, ale v menu co je mezi budikama :) a ne v infotainmentu :D
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
Sprite
**

Příspěvek od Sprite »

Mezi budíkama jsou ty "stoupající čárky", ale jde to tam jen resetovat. Alespoň u mě.

Resp. mezi budíkama mi nejde nastavit prakticky nic (ani tam toho v nabídce moc není - v jednom menu informace o spotřebě, vzdálenosti, atd., ve druhém menu info k navigaci a ve třetím menu asistent jízdy v pruzích, asistent pozornosti a rychlostní omezení).

Veškeré nastavení se tak dělá přes rádio a jediné mezi budíky, co jde nastavit, resp. je u toho volba "nastavit" je asistent jízdy v pruzích, ale když potvrdím jeho nastavení, tak se stejně otevře nabídka na displeji rádia :D Což chápu, že je pohodlnější to nastavovat ručně na velkém displeji, než tlačítky na tom malém mezi budíky. :)

Každopádně i v návodu se píše, že by ta citlivost měla jít nastavit. Pak podle výbavy se nastavují další funkce, což je jasné, že když je auto nepodporuje, tak v nabídce nejsou, ale ta citlivost je tam uvedena obecně tak, že by ji měl mít každý :) Holt asi tomu tak není :D
daw.JPG
daw.JPG (49.12 KiB) Zobrazeno 941 x
mozecek

Příspěvek od mozecek »

Sprite píše: 19 čer 2023, 11:11 Mezi budíkama jsou ty "stoupající čárky", ale jde to tam jen resetovat. Alespoň u mě.

Resp. mezi budíkama mi nejde nastavit prakticky nic (ani tam toho v nabídce moc není - v jednom menu informace o spotřebě, vzdálenosti, atd., ve druhém menu info k navigaci a ve třetím menu asistent jízdy v pruzích, asistent pozornosti a rychlostní omezení).

Veškeré nastavení se tak dělá přes rádio a jediné mezi budíky, co jde nastavit, resp. je u toho volba "nastavit" je asistent jízdy v pruzích, ale když potvrdím jeho nastavení, tak se stejně otevře nabídka na displeji rádia :D Což chápu, že je pohodlnější to nastavovat ručně na velkém displeji, než tlačítky na tom malém mezi budíky. :)

Každopádně i v návodu se píše, že by ta citlivost měla jít nastavit. Pak podle výbavy se nastavují další funkce, což je jasné, že když je auto nepodporuje, tak v nabídce nejsou, ale ta citlivost je tam uvedena obecně tak, že by ji měl mít každý :) Holt asi tomu tak není :D

daw.JPG
mas pravdu .. u budiku to nabizi jen reset, ale v tom nastaveni pres 10.25 infotainment tu citlivost mam jako hned prvni polozku byt ponekud jinak pojmenovanou a vzhledem k symbolum je otazka zda to plati obecne kdyz je to samotna polozka v menu nebo jen pro rozjezd (ty dalsi 2 asistenty teda nemam) a myslim ze ikonku s budikem sem videl i na te obrazovce kde je uprostred auticko a kolem sipky k tem asistentum, u budiku byla i hlasitost myslim
daw1.jpg
daw1.jpg (42.77 KiB) Zobrazeno 894 x
daw2.jpg
daw2.jpg (52.94 KiB) Zobrazeno 894 x
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
Sprite
**

Příspěvek od Sprite »

Jj. Tuto citlivost co jsi vyfotil tam mam taky, ale dle mě (snad se nepletu), patří k hlídání a upozornění na kolizi. Dle mě je to asistent nouzového brzdění, nebo jak to nazvat. Ale třeba se pletu.
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

myslim Sprite, ze sa nepleties. Je to to co pises (nastavenia asistenta nudzoveho brzdenia) - ten sa vsak minimalne v Stonicu tiez resetuje pri kazdom nastartovani do tej najzakernejsej urovne (varovat a zasiahnut). Ten system bude pocitam ten isty aj v pripade i30 (vyzera to tak)
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Sprite
**

Příspěvek od Sprite »

Co mě napřed ještě napadlo, jestli nemohla proběhnout nějaká bezdrátová aktualizace. Že by právě kvůli ní mi přestala v jejím průběhu fungovat ta zadní kamera třeba a zároveň se změnilo i to nastavení DAW. Protože na internetu je spousta videí a zmínek o tom, že aktualizace běží na pozadí, nefungují během ní nějaké funkce (myslím že zrovna kamera tam byla) a dokončí se po vypnutí motoru za cca 15 minut.

Zároveň mi totiž přijde, že i asistent jízdy v pruzích se od toho obnovení systému chová trošku jinak (hůř) než předtím. Nedalo mi to, tak jsem ho na rovné dvouproudovce vyzkoušel a kromě toho, že když jsou trošku hůř viditelné čáry, tak je nezachytí, tak i upozornění na držení volantu se mi zdá, že předtím se rozsvítilo a svítilo pořád, teď se rozsvítí na cca 2 sekundy a pak zhasne. Znovu se rozsvítí za cca 5 sekund a opět po 2 sekundách zhasne a začne pípat. A následně pípá ještě dalších asi 15 sekund, i když už držím volant. Nicméně za toto bych ruku do ohně nedal, jak se to chovalo dřív, jen se domnívám, že to svítilo hned od prvního upozornění pořád, dokud se nechytnul volant. Teď to jen "problikává" a pak píská dlouho i po chycení volantu. Každopádně toto zrovna není funkce, kterou by člověk zkoušel nebo využíval denně, takže opravdu s jistotou nevím.

Každopádně jsem pak ale dohledal, že bezdrátové aktualizace se asi týkají jen modelů Ioniq, takže toto jsem vyloučil a chyba s kamerou tak asi vznikla opravdu nahodile. A u DAW vzhledem k tomu, že to nastavení máme všichni stejné, tak se mi to asi fakt s něčím plete a u 10,25" navigace ta možnost zvolení citlivosti ani nebyla. By´t i v klasickém návodu k autu je její nastavení popsáno :)
daw.JPG
daw.JPG (103.5 KiB) Zobrazeno 803 x
zopper
**

Příspěvek od zopper »

Ja teda udrzovani pruhu pouzivam skoro porad, a na rovnych usecich (dalnice, treba) bez predjizdeni to celkem casto zacne ignorovat moji ruku a stezovat si, dokud nedrbnu do vokantu. A chova se mi tak, ze pipne, vyskoci prvni oranzove varovani a sviti tam, potom po chvili zacne pipat trvale a svitit cervene a po nejake dobe ignorovani se proste vypne. (Ty neridis? Ok, tak ja taky ne! :D)

Mam 2021 style, tj s digitalnim tachometrem.
i30 2021 1.5 T-GDI MHEV Style, DCT
Sprite
**

Příspěvek od Sprite »

Myslel jsem to tak, že člověk běžně nepouští volant a netestuje, za jak dlouho a kolikrát začne blikat upozornění :D

Každopádně u digi tachometru se to asi chová jinak, podle toho co píšeš. U standardních budíků vyskočí hláška s obrázkem volantu. Normálně bílá. A právě bych řekl (ale nemůžu to tvrdit jistě), že dřív se rozsvítila a svítila trvale, dokud člověk nesáhl na volant. Teď se rozsvítí a po 2 sek zhasne. Po asi 5 sek se znovu rozsvítí a po chvilce opět zhasne a začne pípání. A pokud ještě dalších třeba 5 sek nesáhnu na volant, tak pak už pípá pořád dalších asi 10-15 sek i po chycení volantu.
mozecek

Příspěvek od mozecek »

udrzovani v pruzich mi prijde fajn .. hlavne na dalnici, ale vic nez fixni zapnuti od 60kmh bych uvital volbu "mimo mesto" nebo "dalnice" (podle navigace by to problem nebyl) pac takhle to ve meste chvili funguje pak zase ne a pak zase jo

btw. uz vas nekdy zachranilo ti jste zkouseli to nouzove brzdeni? mam trosku obavy co vidi kamera a co rozpozna software .. jakoze auta ci chodce podle tvaru nejspis ano, ale pozna treba velkou krabici? .. mam takovy nutkani to oprobovat, ale asi to nebude fungovat v male rychlosti a nerad bych to nasil do nejake velke krabice :)) .. preci jen to laku nemusi prospet
Sprite
**

Příspěvek od Sprite »

Mě to občas zapípá a 1x i zasáhlo do řízení v momentě, když přijíždím k domu a v úzké ulici stojí jedno auto vpravo a druhé kousek dál vlevo a musím mezi nimi udělat "myšku". Tak občas to zapípá, když najíždím na to auto stojící vlevo.
A asi 2x mi to pípalo, když jsem dojížděl traktor a náklaďák, kteří jeli výrazně pomaleji.
Odpovědět

Zpět na „i30 2016- Elektronika“