Autonomní nouzové brzdění AEB
Moderátor: Moderátoři
Autonomní nouzové brzdění AEB
Poradí mi někdo jak poznám, že mám tento systém funkční? Jaké jsou vlastně podmínky pro aktivaci tohoto systému? Auto mi sice žádnou chybu nehlásí, ale při přiblížení se k vozidlu jedoucímu přede mnou se nic neděje. Žádné upozornění ani reakce. Vše nastaveno jak má být?
- Reklama
Re: Autonomní nouzové brzdění AEB
sehnat nafukovaci hrad a zavrit oci
Tucson 1.6 T-GDI 130 KW Shadow POLAR WHITE
- Mr. HYUNDAI
Na nafukovací hrad ani papírové krabice to překvapivě nereaguje .
Co jsem vypozoroval v i30 PDe, tak to reaguje na přiblížení k překážce až od určité rychlosti resp. rozdílu rychlostí. Tady u nás reaguje na kličkování mezi zaparkovanými auty po stranách ulice, rychlejší dojetí auta stojícího před přejezdem taky spustí zuřivé pípání .
Co jsem vypozoroval v i30 PDe, tak to reaguje na přiblížení k překážce až od určité rychlosti resp. rozdílu rychlostí. Tady u nás reaguje na kličkování mezi zaparkovanými auty po stranách ulice, rychlejší dojetí auta stojícího před přejezdem taky spustí zuřivé pípání .
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
Přesně jak píše. Mr. Hyundai. Pro mě byla nejhorší situace, když auto přede mnou najednou odbočilo nebo při dojíždění auta stojícího na semaforu. Píp píp a šel jsem při rychlosti asi 15km na sklo. Pokud se k autu jen přibližuješ tak to nereaguje. Také jsem to tak zkoušel a nic. Potom mi auto zahnulo k benzince, já byl moc blízko a to byl fofr.
Hyundai Tucson 1,7 CRDi 104kW DCT, STYLE 11.2016
Hyundai IX20 1.4
Škoda Octavia II Combi 2.0 TDi
Škoda Octavia Combi 1.9 TDi
+ různé EX
Hyundai IX20 1.4
Škoda Octavia II Combi 2.0 TDi
Škoda Octavia Combi 1.9 TDi
+ různé EX
Přesně jak píšou kluci, musí tam být větší rozdíl rychlosti mezi jedoucími vozy, popř. podmínka, že se k autu před tebou přibližuješ příliš rychle a navíc ještě k tomu neděláš nic s brzdou. To auto nemá vůbec rádo. Např. při předdjíždění stačí předjíždět auto před tebou blízko a auto se může pípáním zbláznit. Nebo situace, kdy auto před tebou najednou uhne doprava a výrazně zpomalí a ty bez reakce. Už se mi stalo a auto nejen pípalo, ale šlo na brzdy. Jednou mi to hlásilo i cyklistu.
Hyundai Tucson 2.0 CRDi 136KW, A/T, Style Premium, barva Ara Blue +
Hyundai i30 Fastback, 1.4 T-GDI, Style, barva červená
Hyundai Elantra Style Premium, 2011, světle modrá
Renault Scenic 1.9 dCi r.v. 2002
Peugeot 306 r.v. 1996
VW Golf I r.v. 1979
Hyundai i30 Fastback, 1.4 T-GDI, Style, barva červená
Hyundai Elantra Style Premium, 2011, světle modrá
Renault Scenic 1.9 dCi r.v. 2002
Peugeot 306 r.v. 1996
VW Golf I r.v. 1979