Odblokování imobilizeru

Moderátoři: vipe, Moderátoři

Odpovědět
Berrky

Odblokování imobilizeru

Příspěvek od Berrky »

Ahoj příznivci Getze! Jsem tu nový a zrovna bych od Vas potreboval pomoc. Privezl jsem si z Nemecka Getze r.v.8/2006 a nejak se mi podarilo zablokovat imobilizer a ted to nemuzu nastartovat. Na palubce mi sviti kontrolka auticka s klicem. Mam navod v nemcine, kterou trochu umim a vim, ze to tam popisujou, ale muj problem je, ze nevim cislo sveho klice (nedali mi Turci v Nemecku ten stitek ke klicum, co je to na nem napsany). Prosim, kde cislo sveho klice sezenu? Urcite to jde pomoci VIN cisla... Diky za pomoc a uzivejte Vasich milacku!!!!
Reklama

vipe

Příspěvek od vipe »

Jediný kdo ti bude moci pomoc je dovozce nebo ofiko dealer vozů Hyundai ti se k tomu údaji dostanou. Jinak gratuluji ke koupi.
P.S. Jak se ti to podařilo zablokovat. :shock:
Berrky

Příspěvek od Berrky »

vipe píše:Jediný kdo ti bude moci pomoc je dovozce nebo ofiko dealer vozů Hyundai ti se k tomu údaji dostanou. Jinak gratuluji ke koupi.
P.S. Jak se ti to podařilo zablokovat. :shock:
No, bylo to trochu bouchly na pravy predek, takze jsem na dost dlouho odpojil baterii a par konektoru... Myslel jsem si, ze to bude v poho, ale ted to proste nejde. Takze v pondeli budu volat do Trutnova do Hyundai a doufat, ze mi to reknou. Diky, toto mi bylo vice mene jasne, ale myslel jsem jestli neexistuje treba nejaka databaze s kody...
vipe

Příspěvek od vipe »

To by ale nemělo bejt na závadu odpojení baterie a pár konektorů. Pokud to ovšem potom dobře poskládáš zase dohromady a startuješ tím správným klíčem. Řídící jednotka imobilizéru si potom prověří klíč kterým startuješ a mělo by to fachčit. Pokoukej ještě pořádně po těch konektorech jestli jsou dobře zapojený.
P.S. S tím číslem stejně nic nezmůžeš podle toho se dá akorát vyrobit nový klíč nic víc.
getzik
**

Příspěvek od getzik »

To vipe: Já mám ale za to, že v návodu je popisované odblokování imobilizéru pomocí kódu, který byl dodaný ke klíči. Podle čísla musíš nějak otáčet klíčkem v zapalování, ale už si to nepamatuju, jak to tam je.
Hyundai i30 1,4 T-GDI 7-DCT Style Ultimate, Demitasse Brown
Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4x4 Style Premium, Polar White
Krtek
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

OPSANO Z NAVODU: (Omluvte preklepy psal jsem to narychlo :) )

POSTUP PRI NOUZOVEM STARTOVANI

Pokud varovna kontrolka imobilizeru blika po dobu peti sekund v okamziku, kdy je klic v zapalovani otocen do polohy "ON", indikuje, ze je system imobilizeru je nefunkcni. V takovem pripade nebudete schopni vozidlo pomoci klice nastartovat, aniz by jste nedodrzeli postup nouzoveho startovani. (priklad kodu pro nouzove strtovani 0,1,2,3. )

Poznamka:
Kod pro nouzove startovani Vam byl predam spolecne s novym vozem.

1. jednotliva cisla kodu zadate otocenim klice do polohy "ON" a pote zpet do polohy "OFF", po celou dobu manipulace s klicem v zapalovani bude varovna kontrolka imobilizeru blikat. Napriklad, otocite-li klicem jedenkrat, zadate cislici "1", otocite-li dvakrat, zadate cilslici "2" atd.
Obsahuje-li vsak Vas kod cislici "0" musite otocit klicem v zapalovani desetkrat.
2. Vyckejte 3-10 sekund.
3. Zbyvajici cislice Vaseho kodu zadejte stejnym postupem jako v boech 1. a 2.
4. Pokud jste uspesne zadali vsechna ctyri cisla Vaseho kodu, otocte klicem v zapalovani do polohy "ON" a zkontrolujte zda kontrolka imobilizeru sviti. Od teto chvile se musite pokusit nastarovat motor vozidla behem 30 sekund. Po uplynuti 30 sekund se Vam jiz nastrtovat nepodari.
5. Pokud vsak kontrolka imobilizeru blika po dobu 5 sekund, musite se pokusit nastartovat motor zopakovanim celeho postupu. Budete-li nuceni vyuzit nouzoveho startovani, konzultujte vzniklou situaci co nejdrive v autorizovanem servisu vozu Hyundai.

POZNAMKA
Pokud motor nastartovany timto postupem zhasne behem jizdy, je mozne jej behem osmi sekund nastartovat klasickym postupem (bez opetovneho provedeni nouzoveho stertovani).

VAROVANI
Pokud se Vam nepodari nastartovat pomoci trikrat opakovaneho nouzoveho startovani, vyckejte priblizne jednu hodinu a cely postup opakujte jeste jednou.
Pokud se Vam ani vyuzitim postupu nouzoveo startovani nepodari vozidlo nastartovat, nechte jej odtahnout do autorizovaneho servisu vozu Hyundai.
GETZ ELEGANCE 1,5 CRDi
vipe

Příspěvek od vipe »

getzik píše:To vipe: Já mám ale za to, že v návodu je popisované odblokování imobilizéru pomocí kódu, který byl dodaný ke klíči. Podle čísla musíš nějak otáčet klíčkem v zapalování, ale už si to nepamatuju, jak to tam je.
To getzik, krtek:To je všechno pěkné, ale číselný kód který je u klíče je pro výrobu nového klíče. Další kód který měl bejt při předání vozu u klíčů (já žádný nedostal a na dotaz aby mi ho daly mi řekly že ho taky neznaj a když něco tak stejně je budu volat a oni si poraděj) je stejně jenom na nouzové nastartování a nikoliv na trvalé odblokování, tak že seš stejně odkázanej na servis. :wink:
Stejně mi neni jasné jak se mohl zablokovat jenom tím že je odpojená baterka. :roll:
ivan
Moderátor

Příspěvek od ivan »

vipe píše:
getzik píše:To vipe: Já mám ale za to, že v návodu je popisované odblokování imobilizéru pomocí kódu, který byl dodaný ke klíči. Podle čísla musíš nějak otáčet klíčkem v zapalování, ale už si to nepamatuju, jak to tam je.
To getzik, krtek:To je všechno pěkné, ale číselný kód který je u klíče je pro výrobu nového klíče. Další kód který měl bejt při předání vozu u klíčů (já žádný nedostal a na dotaz aby mi ho daly mi řekly že ho taky neznaj a když něco tak stejně je budu volat a oni si poraděj) je stejně jenom na nouzové nastartování a nikoliv na trvalé odblokování, tak že seš stejně odkázanej na servis. :wink:
Stejně mi neni jasné jak se mohl zablokovat jenom tím že je odpojená baterka. :roll:
Věř nebo nevěř,ale stává se to já jsem to zažil už několikrát,stává se,že klíčenka nebo čip nekomunikuje s jednotkou a ta prostě neodpovídá,znova se to musí naprogramovat,jinak to nejde!! :? :wink:
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
getzik
**

Příspěvek od getzik »

Tak to jo, ja jsem si myslel, ze tento kod slouzi zaroven pro vyrobu klice a i pro nouzove startovani, kdyz mas zabloklej imobilizer. :lol:
No jasne, tam to je i vyslovne psany, ze kdyz budes nucenej pouzit tento kod, mas pote navstivit servis.
Prijde mi to taky divny, aby kvuli baterce se zabloknul imobilizer, kdyby se nekdo pokousel startovat jinym klicem, ale .... fakt nevim :( radsi to zkouset nebudu
Hyundai i30 1,4 T-GDI 7-DCT Style Ultimate, Demitasse Brown
Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4x4 Style Premium, Polar White
Krtek
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Chtel navod, ma navod. :?
Zitra jedu do servisu kvuli dverim, tak se jich hned zeptam jak to s tim pliskem s cislem a s tim kodem vlastne je. :?:
GETZ ELEGANCE 1,5 CRDi
Odpovědět

Zpět na „GETZ“