Elantra 2002 podvozok
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Elantra 2002 podvozok
Zdravim, Elantra 2002 1,6 GLS 79 KW zhanam silenbloky ku zadnej naprave a take 2 tycky len neviem ako sa volaju, pri kolese a o karoseriu , poradte
- Reklama
Re: Elantra 2002 podvozok
Zdravím kolego, podařilo se ti sehnat ty silentbloky na zadní nápravu nebo se to vyřešilo jinak?? Řeším podobný problém.
Hyndai Elantra 1.6 79 kW, rok výroby 2001.
- Upr.SW v ŘJ motoru 7/2016.(Vým.Rozvod.řemenu motoru,vým.katalyzátoru,vým.levé zadní náby,vým.celého setu spojky v 12/2016.,repase brzd 4/2017,renovace světel, STK bez problému na další 2x roky)
- Upr.SW v ŘJ motoru 7/2016.(Vým.Rozvod.řemenu motoru,vým.katalyzátoru,vým.levé zadní náby,vým.celého setu spojky v 12/2016.,repase brzd 4/2017,renovace světel, STK bez problému na další 2x roky)
- Richard555
Ono je rozdíl když zde píše takové tyčky - tj. kosti stabilizátoru a silentbloky na zadní nápravě
Je tam nejspíš víceprvková zadní náprava a tam je těch silentbloků docela dost a různých - např. některými se seřizuje souběh - excentry atd. Já kupuju na dufy .cz nebo na automedik.cz - rozumné jednání zkus se mrknout třeba tam něco najdeš.....
Je tam nejspíš víceprvková zadní náprava a tam je těch silentbloků docela dost a různých - např. některými se seřizuje souběh - excentry atd. Já kupuju na dufy .cz nebo na automedik.cz - rozumné jednání zkus se mrknout třeba tam něco najdeš.....
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Já mám tu víceprvkovou nápravu.
Ne tu starší s plechovým výliskem.
Ne tu starší s plechovým výliskem.
Ahoj, když se tady řeší podvozek, tak s ním mám taky problém.
mám Elantru XD 2002 2.0
Jak se vám chová při přejezdech příčných nerovností? Jak moc klepe?
Když jsem ji dovezl před 8 lety z DE..67000km, tak žádný klepání náprav na nerovnostech. Mám najeto 130000
...naše silnice...hrůza, jak žebřinák. Tak šla v létě do servisu. Vyměnili čepy, všechny kosti, tlumiče,horní uložení tlumičů, pouzdra stabilizačních tyčí. Dost to stichlo, ale ted přišla zima a klepání se zase zhoršilo .
Klepou při přejezdu všechny kola stejně. Jak přejedu příčnou nerovnost, klepne předek a hned zadek.Nebo na kostkách.
Mechanik na nic nepřišel. Nemá někdo nějakou zkušenost co stím?
Dík
mám Elantru XD 2002 2.0
Jak se vám chová při přejezdech příčných nerovností? Jak moc klepe?
Když jsem ji dovezl před 8 lety z DE..67000km, tak žádný klepání náprav na nerovnostech. Mám najeto 130000
...naše silnice...hrůza, jak žebřinák. Tak šla v létě do servisu. Vyměnili čepy, všechny kosti, tlumiče,horní uložení tlumičů, pouzdra stabilizačních tyčí. Dost to stichlo, ale ted přišla zima a klepání se zase zhoršilo .
Klepou při přejezdu všechny kola stejně. Jak přejedu příčnou nerovnost, klepne předek a hned zadek.Nebo na kostkách.
Mechanik na nic nepřišel. Nemá někdo nějakou zkušenost co stím?
Dík
- Деревенский
- **
To bude použitým materiálem. Já mám na Matrixu podvozek stejný a měnil jsem přední tlumiče, kosti. Tlumiče jsem použil Sachs, to nejdražší na trhu, a když přišel balík s tlumiči tak ty tlumiče byly Taiwanské ZF pod značkou Sachs prodávané. A klepou po pár tisících jako ty staré origo po 150 tisících. Kosti jsem dal Polské Kamoky a ty jsou dobré. Na jaře vyměním tlumiče, dám asi Polské Monroe, v rodině na nich jezdí a bez klepání.
директор путаницы
Have- mám totožný problém ale závadu si hledám vždy sám.
Dnešní servisní střediska jak značkove servisy tak soukromí podnikatelé to je oboje jedno to samé.
Jsou to jen vyměnari náhradních dílů. To už není jako v době minulé, že automechanik si auto projede a definuje problém.
Dnes každý rádoby opravář přijde s notebookem a servisním SW a myslí si, že nad něj není.
Na autě ti vymění vše co se obvykle mění a naúčtuji si práci a čas a stejně závadu neodstraní.
Vždy se totožná závada po čase objeví znova.
Jakou máš nápravu? S lisovaným plechem nebo víceprvkovou?
Dnešní servisní střediska jak značkove servisy tak soukromí podnikatelé to je oboje jedno to samé.
Jsou to jen vyměnari náhradních dílů. To už není jako v době minulé, že automechanik si auto projede a definuje problém.
Dnes každý rádoby opravář přijde s notebookem a servisním SW a myslí si, že nad něj není.
Na autě ti vymění vše co se obvykle mění a naúčtuji si práci a čas a stejně závadu neodstraní.
Vždy se totožná závada po čase objeví znova.
Jakou máš nápravu? S lisovaným plechem nebo víceprvkovou?
Have - u XD to dělá hluk v horním ložisku kde je gumové uložení do karosérie. A vzadu je to pouzdro v zadní těhlici ve spodním oku.
Výměny kostí na stabilizátorech a výměna horních uložení tlumičů pomůže jen dočasně pokud se nevyměni i ten zbytek dílů.
" Osobně vyzkoušeno".
Výměny kostí na stabilizátorech a výměna horních uložení tlumičů pomůže jen dočasně pokud se nevyměni i ten zbytek dílů.
" Osobně vyzkoušeno".
Деревенский - také mám originální Sachs a zatím bez problémů.
Na ty polské jak píšeš se podívám na zadní nápravu. Díky za tip.
Na ty polské jak píšeš se podívám na zadní nápravu. Díky za tip.
Exup.FZR píše:Have - u XD to dělá hluk v horním ložisku kde je gumové uložení do karosérie. A vzadu je to pouzdro v zadní těhlici ve spodním oku.
" Osobně vyzkoušeno".
Dík za radu. Jak poznam jakou mam napravu? Da se to zjistit bez zvednuti auta?
Mohl bys me prosim te poslat nejaky odkaz, nebo obrazek na ty loziska a to pouzdro te tehlice?
Abych na aspon upozornil mechanika at to zkontroluje.
Tlumice a to ulozeni s loziskem jsou novy. Myslim ze tlumice dali Japanparts, ze s nima nemaji problemy. Loziska nevim. Pokud to chapu, tak tam muze byt vule? V zime vetsi? Da se s tim neco delat?
Omlouvam se pisu z mobilu...proto bez diakritiky.
Omlouvam se pisu z mobilu...proto bez diakritiky.
Hačky a čárky nerešim. když jsem zde netu z mobilu tak to také neřeším pravopis. Zpět k autu.
Zadní nápravu zjistíš jednoduše pohledem z pozazadního nárazníku.
Jak si klekneš za auto a ohneš se pod naraznik tak poznáš rozdíl. Více prvková je samá trubka a obyčejná je zjednodušeně řečeno plechové Učko a 2x trubky.
Horní uložení do karoserie je buď vcelku a nebo koupíš jednotlivé díly. Ceny jsou od cca.350 - 1600,-Kč a kvalita jde uměrně s cenou , i když ne vždy. Servisy pro uspokojení nižší ceny pro zakaznika volí levnější díly a tim je i rozdíl v kvalitě dílu.
Gumu uložení mám také od Japanparts,ale ložisko pro tlumič jsem zvolil obyčejné a je také v kopru.
Dělá to samé jak jsi popsal v minulých příspěvcích.
Když je teplo tak se neozývá a když je zima tak dělá kravál a při přejezdu nerovnosti obzvláště.
Japanparts je dobrý firma.
Zadní nápravu zjistíš jednoduše pohledem z pozazadního nárazníku.
Jak si klekneš za auto a ohneš se pod naraznik tak poznáš rozdíl. Více prvková je samá trubka a obyčejná je zjednodušeně řečeno plechové Učko a 2x trubky.
Horní uložení do karoserie je buď vcelku a nebo koupíš jednotlivé díly. Ceny jsou od cca.350 - 1600,-Kč a kvalita jde uměrně s cenou , i když ne vždy. Servisy pro uspokojení nižší ceny pro zakaznika volí levnější díly a tim je i rozdíl v kvalitě dílu.
Gumu uložení mám také od Japanparts,ale ložisko pro tlumič jsem zvolil obyčejné a je také v kopru.
Dělá to samé jak jsi popsal v minulých příspěvcích.
Když je teplo tak se neozývá a když je zima tak dělá kravál a při přejezdu nerovnosti obzvláště.
Japanparts je dobrý firma.
Použiji odkaz z internetu tak to snad nebude proti pravidlům zdejšího fóra.
Tady vidíš horní uložení z obou stran ale dá se to koupit jednotlivě.
Prodejce z tohoto odkazu to má jako celé nesmyslně nazvané "Ložisko pružné vzpěry" což je zavádějící název,( asi přeložený google překladačem), ale je to celek co jde nad tlumič a tim pod plech podběhu tzv.horní uložení tlumiče. Dá se to tam jako celek a neřešíš nic dalšího.
https://granex.cz/autodily/hyundai/elan ... Id=1907598
Tady vidíš horní uložení z obou stran ale dá se to koupit jednotlivě.
Prodejce z tohoto odkazu to má jako celé nesmyslně nazvané "Ložisko pružné vzpěry" což je zavádějící název,( asi přeložený google překladačem), ale je to celek co jde nad tlumič a tim pod plech podběhu tzv.horní uložení tlumiče. Dá se to tam jako celek a neřešíš nic dalšího.
https://granex.cz/autodily/hyundai/elan ... Id=1907598
Tak jsem dohledal co me tam dali. Melo by to byt toto:
https://mlparts.cz/opravna-sada-horni-u ... gJyevD_BwE
Zkouset ale jina loziska by byl asi dost vopruz
Asi to bude resit zesileny radio a cekat na jaro
Nejakej tuk, ktery by to mohl tlumit to asi ne...to me jen tak napadlo
https://mlparts.cz/opravna-sada-horni-u ... gJyevD_BwE
Zkouset ale jina loziska by byl asi dost vopruz
Asi to bude resit zesileny radio a cekat na jaro
Nejakej tuk, ktery by to mohl tlumit to asi ne...to me jen tak napadlo
Jak ložiska vyzkouším pořádně tak dám odkaz sem do vlákna.
Ale na zadní nápravu musím dohledat fotky.
Když jsem pod autem ležel pro focení něčeho pro reklamaci na jeden Hyundai servis a jejich práci tak jsem to i vyfotil a bude se to hodit i sem na forum.
Ale na zadní nápravu musím dohledat fotky.
Když jsem pod autem ležel pro focení něčeho pro reklamaci na jeden Hyundai servis a jejich práci tak jsem to i vyfotil a bude se to hodit i sem na forum.