montáž tpms
Moderátor: Moderátoři
montáž tpms
Ahoj, koupil jsem nové senzory a chci je namontovat na nové disky. Jenže tam jsou nějaké plastové bílé krytky, nevím jestli tam mají zůstat nebo to je jen ochrana a musí se sundat. Mám totiž i jiný senzor a tam nic takového není. Poradíte? Foto dole
- Přílohy
-
- IMG_20190326_17101499.jpg (88.37 KiB) Zobrazeno 4139 x
i40 100kW r.v.2012 černý
- Reklama
Re: montáž tpms
Nic ve zlém, ale tohle byla opravdu užitečná rada! Když to nevím, proč odpovídám???Kamílek píše:Proč to nesvěříš autoservisu?
- Kamílek
- **
- Kontaktovat uživatele:
karelmrak - já jsem se zeptal, protože tohle je jedna z věcí, co si běžný člověk doma neudělá. Přece jen je pak nutný ještě nazout pneu a vyvážit (kdo z nás má doma vyvažovačku?). Jsme na diskuzním fóru, tak to přece ještě můžu, nebo?
Každý může všechno , ale domníváš se, že tohle dotyčný neví? Jen mi to připadalo absolutně zbytečné s nulovou vypovídací hodnotou...Kamílek píše:karelmrak - já jsem se zeptal, protože tohle je jedna z věcí, co si běžný člověk doma neudělá. Přece jen je pak nutný ještě nazout pneu a vyvážit (kdo z nás má doma vyvažovačku?). Jsme na diskuzním fóru, tak to přece ještě můžu, nebo?
A prodejce, který ti to prodával o tom nic neví? Tedy jestli je to kupované u nás (pokud v Číně, tak to asi nezjistíš) Podle mě tam ty bílý záda mají zůstat, není pod tím baterie nebo tak? Ty boky vypadají jako zámky, možná stačí zatlačit do strany, bílý záda se sundají a hned budeš vědět.
Hyundai Tucson 2.0 CRDi 136KW, A/T, Style Premium, barva Ara Blue +
Hyundai i30 Fastback, 1.4 T-GDI, Style, barva červená
Hyundai Elantra Style Premium, 2011, světle modrá
Renault Scenic 1.9 dCi r.v. 2002
Peugeot 306 r.v. 1996
VW Golf I r.v. 1979
Hyundai i30 Fastback, 1.4 T-GDI, Style, barva červená
Hyundai Elantra Style Premium, 2011, světle modrá
Renault Scenic 1.9 dCi r.v. 2002
Peugeot 306 r.v. 1996
VW Golf I r.v. 1979
- Mr. HYUNDAI
No, já bych hlavně řekl, že to jsou úplně jiné TPMS. Jejich tvar si není podobný ani co se týče patky s vysílačem, ani co se týče tvaru ventilku. Takže je taky otázka zda vůbec budou fungovat, zda pracují na stejné frekvenci. si s tím velice rád "hrál". A to nejen ve smyslu omezené záměny mezi modelovými řadami, ale i třeba v rámci modelových řad. Třeba ix35 měla jiné TPMS s jinou frekvencí pro výbavy Trikolor a jiné od výbavy Style . Takže bych primárně začal porovnáním OEM původních a nových ventilků, aby osazování nových nebyla zbytečná práce.
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
Určitě tam nepůjdou dohromady (jsou to dva různé typy), napiš číslo, které je na druhé straně a hned budeme vědět, jestli tam pasují nebo ne.
Hjú i40 sedan 2016, 2.0 121kW Premium Sleek Silver
Hjú Tucson 2.0CVVT 4WD LPG 2007
Hjú Tucson 2.0CVVT 4WD LPG 2007
- Richard555
No existují různé typy TPMS dokonce i univerzální, které jedou i na 433Mhz (Evropa) nebo 315Mhz (USA) a do sensoru se nahraje jakékoli ID vybere frekvence a jede to takže není třeba řešit tvar pokud jsi zadal auto nejlépe VIN tak by ti měly TPMS sensory přijít naprogramované
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Ten černý jsem kupoval na českém e-shopu, jelikož mi jedno kolo ukazovalo chybu. Pak najednou chyba zmizla a já ho nepoužil. Ten bílý je z aliexpres, kupoval jsem 4 na nové kola. Samozřejmě jsem si pohlídal typ auta a ročník u obou. Ty čínské mají vzadu číslo xxxV100 což by mělo sedět, ten český nějaké uplně jiné ale je myslím naprogramovaný pro moje auto, tak nějak to tam psali na tom e-shopu. Jinak si to chci namontovat sám (jenom ty čidla) protože nevím jak jsou na tom s vědomostma v našem malém pneuservise, aby po tom nepátrali tak jako já
i40 100kW r.v.2012 černý
- Richard555
No hlavně jsou nějaké fígle při sundavání pneu z ráfku musí se někde přesně začít zouvat, abys ten sensor neutrhl , stejně tak i navlékání gumy musí být správně vzhledem k ventilku ! Gumař by to měl už za tu dobu co se dělají vědět. Ten ventilek se nesmí moc utáhnout, jsou tam nějaké předepsané momenty.... jinak celkem v poho.....
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Jak jsi dopadl s těma senzorama z Číny. Fungují?Mortis píše:Ten černý jsem kupoval na českém e-shopu, jelikož mi jedno kolo ukazovalo chybu. Pak najednou chyba zmizla a já ho nepoužil. Ten bílý je z aliexpres, kupoval jsem 4 na nové kola. Samozřejmě jsem si pohlídal typ auta a ročník u obou. Ty čínské mají vzadu číslo xxxV100 což by mělo sedět, ten český nějaké uplně jiné ale je myslím naprogramovaný pro moje auto, tak nějak to tam psali na tom e-shopu. Jinak si to chci namontovat sám (jenom ty čidla) protože nevím jak jsou na tom s vědomostma v našem malém pneuservise, aby po tom nepátrali tak jako já
Taky zvažuji, že bych je koupil tam. Přeci jen 1000 sada je docela rozdíl, než 4-5 tis tady.
Tak jestli fungují. Jestli se musí programovat, nebo se načtou sami.
Tucson 1.6 T-GDi 110 kW Smart, R18, barva Phantom Black Pearl, 3/2021
Tucson 1.6 T-GDi 110 kW Freedom plus manuál, 7/2023
Tucson 1.6 T-GDi 110 kW Freedom plus manuál, 7/2023
Já jsem taky koupil na Ali pro můj NLine 2020 čidla tpms typ 52933-C1100. Po výměně kol se mi čidla sama načetla asi po 5ti km a ukazují tlaky bez chyby. Takže super. Díky za radu.
Jj, fungují . Všechny 4 namontované na nové disky . Ale pak jsem začal měnit i staré čidla na původních kolech a tam už to bylo horší. Některé byly dobré , další ne, takže záleží jak člověk trefí
i40 100kW r.v.2012 černý