ix55 a karavan
Moderátor: Moderátoři
ix55 a karavan
Zdar. Máte prosím někdo zkušenost s taháním těžkého karavanu nebo jiného přívěsu? Cca 2t. Z venku vypadá ix55 jako ideální tahoun, hydroměničový automat a chladičem, 176kW atd., ale nevím. Díky za každou zkušenost.
- Reklama
- Richard555
Re: ix55 a karavan
Promiň jestli jsem tě vyděsil, zkušenosti s taháním extra těžkého vozíku nemám, občas jsem jel s vozíkem co je homologovaný na 750kg ale nosnost má 1200kg. Jak jsem psal vezl jsem štěrk asi něco přes tunu a v pohodě - jelo to, převodovka řadila normálně, zavírala měnič taky normálně. Spíš jsem chtěl upozornit na to, že převodovka co je použitá v IX55 nemá ráda větší krouťák než je těch 450 Nm , tak se nedoporučuje auto "čipovat" což samozřejmě jde, ale nárust krouťáku na nějakých 500 Nm prý dává převodovce zabrat a kvůli ní se nedoporučuje ......
Asi by při rozumném používání nemusel být s karavanem problém, ale jak píšu zkušenosti mám jen malé.....
Protože píšeš že máš těžký karavan tak asi máš i řidičák na návěs, protože při téhle váze auta a přívěsu ti B96 nestačí
Asi by při rozumném používání nemusel být s karavanem problém, ale jak píšu zkušenosti mám jen malé.....
Protože píšeš že máš těžký karavan tak asi máš i řidičák na návěs, protože při téhle váze auta a přívěsu ti B96 nestačí
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Jo jo, s papíry problém není, ty mám na všechno...
Spíš váhám, jestli by na to tahání byla lepší ix55 nebo H1...
Spíš váhám, jestli by na to tahání byla lepší ix55 nebo H1...
- Richard555
Ta IX55 asi bude komfortnější, ale ta H1 asi jednodušší s manuálem, ale zas ti bude při častém tahání těžkého přívěsu odcházet spojka, nebo dvojhmota pokud tam je.....
Stejná převodovka Aisin je i ve Volvu XC90 a ve Fordech mondeo (samo ne úplně stejná ale velmi podobná) každý výrobce má své úpravy....
Pokud nenajezdíš s tím přívěsem většinu km a nemáš "čipováno" mohla by to IX55 vydržet - samozřejmě včasná výměna oleje v automatu bude nutná
Stejná převodovka Aisin je i ve Volvu XC90 a ve Fordech mondeo (samo ne úplně stejná ale velmi podobná) každý výrobce má své úpravy....
Pokud nenajezdíš s tím přívěsem většinu km a nemáš "čipováno" mohla by to IX55 vydržet - samozřejmě včasná výměna oleje v automatu bude nutná
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
-
Mám 55tku deset let a kupoval jsem ji především kvůli tahání.Vozim koně,auta a na polaťáku náklady někdy až extrémní.Několikrát i více než 3t ,takže si myslím že mám s tímto tématem opravdu bohaté zkušenosti.Auto mám od nová a s vlekem má nalítáno tak třetinu z proběhu(280 000 km).Řekl bych že na vozidle se to nijak moc neprojevilo,motor,převodovka ok pouze ve190000 zadní tlumič a ložisko(časté přetěžování koule,takže za mě na tahání super.Samozřejmě vše má své ale.Auto má úžasně naladěnou převodovku na sol ale s těžkým vlekem si někdy neví rady takže je potřeba si zvolit optimální převodový stupeň a druhé ale je velký nárůst spotřeby při jízdě s vlekem.Pokd vezu dva koně pohybují se kolem 14l a u opravdu těžkého nákladů není problém jet za 17l.Ale nedám na něj dopustit a nechci jiné auto.
- Richard555
No super, taková informace tady na foru dosud není, díky za ní. Takže se omlouvám za své trochu "opatrnické rady" IX55 je tedy i auto na tahání těžkých přívěsů a nevadí jí to..... to je dobré vědět
Super zpráva, taky moc díky.
-
pokud taháš přívěs, doporučuji ti přehodit na ruční řazení, je to méně namáhavé pro převodovku, jinak jsem tahal loď 1900 kg a IX 55 jede jako tank:)
ix55 a karavan
Som teraz 55tkou pomohol kamarátovi a nejakých 100km som pretiahol jeho vlek naložené s 2 autami,(touareg a golf7) a následne ešte.jeho pokazený RAM 1500, spotreba stúpla ale 55tka si s tým poradila v pohode
Odoslané z MHA-L29 pomocou Tapatalku
Odoslané z MHA-L29 pomocou Tapatalku