Zadní brzdy - přibržďuje jedno kolo
Moderátor: Moderátoři
Zadní brzdy - přibržďuje jedno kolo
Zdravím Všechny, poradíte někdo, přibržďuje mi občasně ( 2x do měsíce ) zadní levé kolo.
Bohužel zatím nevím, zdali je to ručkou, či od provozní ( kotoučové ) brzdy. Pojedu na STK tak to chci mít cajk!
Projevilo se mi to vždy tak nějak náhodně, vyjel jsem a cca po 15-20km mi to začalo evidentně ubírat výkon a po zastavení byl disk celkem dost horkej ( neudržel sem ruku ). Nebylo to v nijak náročném terénu, že bych brzdil s větší intenzitou.
Máte někdo ponětí, jak je řešena zadní provozní/parkovací brzda. Co jsem letmo koukal, tak prov.kotoučová, park.bubnová???
Díky za Vaše komentáře k tématu.
Bohužel zatím nevím, zdali je to ručkou, či od provozní ( kotoučové ) brzdy. Pojedu na STK tak to chci mít cajk!
Projevilo se mi to vždy tak nějak náhodně, vyjel jsem a cca po 15-20km mi to začalo evidentně ubírat výkon a po zastavení byl disk celkem dost horkej ( neudržel sem ruku ). Nebylo to v nijak náročném terénu, že bych brzdil s větší intenzitou.
Máte někdo ponětí, jak je řešena zadní provozní/parkovací brzda. Co jsem letmo koukal, tak prov.kotoučová, park.bubnová???
Díky za Vaše komentáře k tématu.
H1 2,5 CRDI 125kW, r.v.2010 - koupen jako ojetý 11/2017 >225tis.km
- Reklama
Re: Zadní brzdy - přibržďuje jedno kolo
Správne, kotúč a bubon, rozobrať, rozchodiť piestik v strmeni, skontrolovať parkovacku, podľa mňa pribrzduje brzdový valček na kotúčke , stáva sa to aj náhodne. Môže byť hrdza (urcite bude) na kotuci.... Od klávesnice sa to neopravi...
Jasně, taky sem na to včera vlítl... přikládám foto, ať maj ostatní přehled.oltcitak píše:Správne, kotúč a bubon, rozobrať, rozchodiť piestik v strmeni, skontrolovať parkovacku, podľa mňa pribrzduje brzdový valček na kotúčke , stáva sa to aj náhodne. Môže byť hrdza (urcite bude) na kotuci.... Od klávesnice sa to neopravi...
Jen sem potřeboval radu,jak je to tam řešený, abych byl připravenej
- Přílohy
-
- 20190831_111831_resized.jpg (127.03 KiB) Zobrazeno 6284 x
-
- 20190831_095634_resized.jpg (109.47 KiB) Zobrazeno 6284 x
No teda, kotúč vypadá, ze je jazdeny, zvyčajne tie zadné sú dost skorodovane, lebo brzdia o dosť menej ako predky(obmedzovať brzdneho tlak zadnej nápravy, ale ty máš asi ABS, nie? Ináč mám rovnaký zadok(skoro)...a musel som meniť kolesové srouby,
- Přílohy
-
- IMG_20190901_133521.jpg (105.84 KiB) Zobrazeno 6279 x
Ty zas máš pěkný pakny na ruční brzdě
Kotouče jsou po dovolené pěkně ohoblovaný( mimochodem strávené na Slovensku ), měl bys je vidět po zimě
Jinak ABS je na palubě ( r.v.2010 ) vč.ESP
Kotouče jsou po dovolené pěkně ohoblovaný( mimochodem strávené na Slovensku ), měl bys je vidět po zimě
Jinak ABS je na palubě ( r.v.2010 ) vč.ESP
Sú tam 2 roky a nemajú byť z čoho zodrate, dokiaľ sa nastaví dobre vola. Apropo, hádam vieš, že najprv na zadku odvzdusnit a až potom vymedziť vôľu na parkovackach(cez ten bočný otvor z vnútornej strany, čo je krytý gumenou zaslepkou....
Teď úplně nevím, mluvíš o odvzdušnění, ale ruční brzda je přes bovden?!
Jinak samozřejmě, že jsem odvzdušnil
Jinak samozřejmě, že jsem odvzdušnil
Ide o poradie úkonov, ale e keď tak nad tým rozmyslam, táto poucka ma zmysel pri bubnovych brzdach, v našom pripade je to asi jedno(skoro) pretože parkovacia a prevádzková brzda sa neovplyvňuje. Akurát sa horšie bude nastavovať voľný chod na parkovacej brzde(keď bude čiastočne pribrzdovat prevádzková brzda. Takže modifikujem svoje pôvodné vyhlasenie: Správny postup pri kombinácii prevadzková disková brzda a bubnova brzda je nasledovný, nastaviť vôľu parkovacej brzdy bez nasadených platniciek kotúčovej brzdy a potom nasadiť platničky a odvzdusnit.