Brzdové kotouče po 1 000 km - Rýhy
Moderátor: Moderátoři
Brzdové kotouče po 1 000 km - Rýhy
Ahoj,
po cca 1 000 km jsem si všiml poměrně hlubokých rýh na předním brzdovém kotouči. Máte někdo s obdobným problémem zkušenost? Předpokládám, že v brzdové destičce je přítomna nějaká nečistota s vysokou tvrdostí? Jedná se pouze o kosmetickou vadu nebo byste reklamovali? Děkuji za názor/zkušenost.
Tom
po cca 1 000 km jsem si všiml poměrně hlubokých rýh na předním brzdovém kotouči. Máte někdo s obdobným problémem zkušenost? Předpokládám, že v brzdové destičce je přítomna nějaká nečistota s vysokou tvrdostí? Jedná se pouze o kosmetickou vadu nebo byste reklamovali? Děkuji za názor/zkušenost.
Tom
- Přílohy
-
- Bez názvu.jpg (100.11 KiB) Zobrazeno 4258 x
- Reklama
Re: Brzdové kotouče po 1 000 km - Rýhy
Tak tohle je síla.Rozhodně reklamovat!! Měl jsem něco podobného na Elantře,ale to bylo po 4 letech.STK jsem prolezl se závadou "A".
Hyundai Elantra,1,6 Comfort-prodáno
Renault Mégane Grand Coupé-od 12/2018
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
mas bordel na doskach, IMHO to nevyreklamuju (preco aj, ide o nevhodne pouzitie)
dat dole dosky, ocistit, dat nazpat. Prilezitostne pomoze naprat na brzdice vodu z WAPky ale tu tych sutrov bude asi viac. Je vsak divne, ze sa to stalo uz po 1000km. ja ryhy vzadu na kotucoch mam a nikdy som na STK problem neml. ono to vplyv na funkcoi zivocichara nema, moze to vsak sprevadzat piskavy zvuk
dat dole dosky, ocistit, dat nazpat. Prilezitostne pomoze naprat na brzdice vodu z WAPky ale tu tych sutrov bude asi viac. Je vsak divne, ze sa to stalo uz po 1000km. ja ryhy vzadu na kotucoch mam a nikdy som na STK problem neml. ono to vplyv na funkcoi zivocichara nema, moze to vsak sprevadzat piskavy zvuk
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Pochybuji, že se jedná o externí nečistoty, rýh jsem si všiml již před měsícem po první jízdě z autosalonu (cca 100 km), ale byly malé, nevěnoval jsem tomu pozornost. Minulý týden jsem se podíval na kotouče znovu a nestačil jsem se divit. Druhý přední kotouč má rýhy taktéž, ale podstatně menší. Zkusím reklamovat, co mi zbývá. Ještě bych doplnil, že se jedná o Hyundai Tucson, v terénu jsme nikdy nebyl.
To Mexican: Tvoje rada,dát dole deštičky,vyčistit a dát zpět je sice hezká,ale co tím dosáhne?Desky vyčistí(stejně na nich nic neuvidí),dá zpět a co?Budou brzdit na rovné ploše kotouče a v těch ryhách v kotouči bude stejně vznikat rez.Já nechal deštičky srovnat na fréze(o 0,5mm) a stejně to nepomohlo.Na STK závada "A" a to jsem ty rýhy měl podstatně menší (dle STK menší než 1,5mm).Nevím,kam jezdíš na STK(Brno,nebo Vrútky,Martin),ale v ČR je na to norma.
Na Octavii jsem měnil kotouče asi po 90 000 km a očekávám, že u Tucsona vydrží totéž. Nikdy se mi u žádného auta nestalo, že bych měl na kotouči rýhy, natož u nového vozu. Ještě bych věřil, že se může jednat o nějakou nečistotu, pokud by rýha byla jedna a na jedné straně vozu, ale pokud je rýh více a na obou předních kotoučích (vzadu nic), řekl bych, že se bude jednat o problém výrobce.
Nicméně jinak jsem s Tucsonem spokojenej, mrzí mě, že toto kazí celkový dojem.
Chybne dostičky.. treba reklamovať..
Accent 1.5CRDi,81kW ,2007
Fabia sedan 1.4
Megane classic 1.9dTi
Ibiza 1.9TDi,Xsara break 1.9HDi
Punto 1.1,Passat 1.8,Uno 1.3D
Prisma 1.6B,1.9D,Skoda 125GLS,Olcit
Fabia sedan 1.4
Megane classic 1.9dTi
Ibiza 1.9TDi,Xsara break 1.9HDi
Punto 1.1,Passat 1.8,Uno 1.3D
Prisma 1.6B,1.9D,Skoda 125GLS,Olcit
Zaslal jsem foto do servisu s prosbou, ať mne kontaktují ohledně řešení.
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
ryhy v kotucoch som mal za tych 12 rokov co mam accenta pocas 3 stk. na stk chodim sponntante rozne Brno/tisnov/kurim. nikdy nebol problem a to mam disky cez ktore tie kotuce dokonale vidiet. to je aspekt jedna. ten druhy korozia? jazdim hrozne prasacke trasy (od polarneho kruhu po vychodne turecko) a koroziu na kotucoch pocas ich zvycajnej zivotnosti okolo 120000km (pretoze casto jazdime alpy a tam je zataz na brzdy enormna) nemusim riesit. (teraz 3 sada brzd, mam cca 330 000km). vybrat dosky, suchnut smirglom dat nazpat v 90% staci. PS: norma na ryhy v kotucoch fakt na stk nemaju nestras snehom v zime prosim. ak na tych doskach bude vidiet drolenie, tak ano - skusit reklamovatVendelín píše: ↑26 lis 2019, 17:19 To Mexican: Tvoje rada,dát dole deštičky,vyčistit a dát zpět je sice hezká,ale co tím dosáhne?Desky vyčistí(stejně na nich nic neuvidí),dá zpět a co?Budou brzdit na rovné ploše kotouče a v těch ryhách v kotouči bude stejně vznikat rez.Já nechal deštičky srovnat na fréze(o 0,5mm) a stejně to nepomohlo.Na STK závada "A" a to jsem ty rýhy měl podstatně menší (dle STK menší než 1,5mm).Nevím,kam jezdíš na STK(Brno,nebo Vrútky,Martin),ale v ČR je na to norma
edit: slovosled a pismenka
Ale je: Závada 1.1.14.1.1. Cituji:"Brzdový kotouč nadměrně zkorodovaný(hloubková koroze).poškozená funkční plocha zjevně nepřesahuje 1/5 její šířky nebo brzdový kotouč s rýhami zjevně nepřesahující hloubku 1,5 mm."-konec citace.Škoda,že se mi nedaří originál protokolu zmenšit.
- Деревенский
- **
Měkké kotouče a tvrdé desky co ryjí do kotoučů. Ten kotouč je počmáraný od desek celý.
директор путаницы
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
neviem odkial si to Vendelin vytiahol, ale chyby na brzdovych sucastiach v metodikach pre STK sa oznacuju 200. vid napr dokument dekry tu : https://www.google.com/url?sa=t&source= ... j1q85YyYN4
Opsal jsem to z protokolu provedené TK mého bývalého vozidla H-Elantra na STK Dlouhé Pole.Fakt si nic nevymýšlím.
Mám Tucsona od prosince 2017, při 1.500 km stejné rýhy v kotoučích - vyměněno v rámci garance, přesto ani pak ty kotouče nebyly nikdy "čisté" a "vyleštěné" od desek jako u jiných aut. při 15.000 km házení kotoučů zadních brzd - vyměněno v rámci garance. Při 20.000 km, vibrace předních kotoučů - řešeno letos na podzim v rámci garance - "stočením" kotoučů. Ty zadní kotouče sice opět také mírně vibrují, ale dá se to snést. Uvidím jak to bude vypadat v létě při vyšších teplotách. Budu tvrdit, že brzdy u jinak dost povedeného auta jako je Tucson, ošidili korejci jak se dalo !! Naposledy jsem takové problémy měl s původním Focusem, který ty brzdy měl taky silně poddimenzované. Po jiných zkušenostech s "koncernovými" předraženými auty, které mají taky řadu jiných problémů, ale musím souhlasit, že brzdy umí udělat solidně. U Oktávky r. 2009 mi bez problémů vydržely desky i kotouče 95.000 km.