Tak po dlhom badani som sa rozhodol pre polyuretánovu fóliu.
Hlavne klady vidím v dĺžke ochrany karosérie a odbornej inštalácii. Cca 3000 na 3 až 5 rokov je malá čiastka. Na hrane nad sklom som si našiel už 2 malé škrabance

- snáď nič vážne, no pred inštaláciou sa poradím. Ďalšou výhodou polyuretánovych fólií je nepriepustnost vzduchu a samozrejme vody. Ku korózii treba 2 veci. Vlhkosť a kyslík. Logicky teda eliminovanim aspoň jedného faktoru, by mala byť karoseria viac chránená proti vzniku korózie.
Rozhodoval som sa najmä medzi fóliou a Plastidipom.
Pri Plastidipe sa mi páčilo, že sa jedná o DIY riešenie za asi 700 korún, 2 spreje - clear a glossifier. Nevýhodou je, že povrch je aj tak matnejsi, chytá špinu keďže je gumový (a ze na tej hrane je kopec špiny) a vydrží pri najlepšom rok. Pri správnej aplikácií sa dá použiť podobne ako fólia. Teda mal by odolať rovnako. Bojím sa ale, že tak malý pas, navyše s ostrým orezom, po 1 zasahu wapkou zíde dole ako nič.
Secteno podtrzeno, polyuretánová fólia je momentálne asi najlepšia ochrana laku na trhu. O jej neskoršie odlepenie sa nebojím, nakoľko plánujem lepiť u renomovanej firmy. Cena cca 3k za pás na strechu a A stĺpiky je viac ako v poriadku. A aj keď po 2 rokoch, je lepšie neskôr ako vôbec a potom si nadávať, že mi na streche začali rast kvietky