Staticka elektrina a rany pri vystupovani?
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Staticka elektrina a rany pri vystupovani?
Kamaradi s tim obcas maji problem u Feliny, a me to dela u Accentika taky. Vzdy pri vystupovani z auta kdyz nekam dojedu tak kdyz sahnu z venku na dvere (zaviram je), tak dostanu elektrickou ranu. Zkousel sem esi to neni treba trenim volantu o ruce (mam tam natazenej povlak ale to neni nic nenormalniho) a nebo vo sedacku, ale myslim ze bude problem jinde. Nemel s tim nekdo podobny problem? Jsem novacek a tak budu rad za kazdou radu. Diky a pekny aprilovy den
Hyundai Coupé 2.0, 97 - prodáno, goodbye "H"
Hyundai Accent 1.3 GLS, 95 - prodáno
- Reklama
Mě to dělá u mé Lantry taky a když vystoupím, tak někdy šlehne viditelná jiskra, je to vidět, když jdu zatáhnout antenu skoro 1cm jiskra. Ono to bude asi potahy a hlavně tím co máš oblečeného, mě to nejvíc dělá v elastických džínách.Takže když vystuji z auta, tak se prvně, jako pako, dotýkám jedním prstem kastle, aby to šlehlo a já nebyl moc překvapený.Ale pohled na mně musí být super, jak ťukám prstem do kastle při vystupování.
Lantra 1,6 16V G4GR r.v.96 zelená metal.
Tak presne tohle delam takyBruno píše:Takže když vystuji z auta, tak se prvně, jako pako, dotýkám jedním prstem kastle, aby to šlehlo a já nebyl moc překvapený.
Jinak diky moc za vase postrehy chlapi!
Naposledy upravil(a) jerrry dne 02 dub 2007, 00:34, celkem upraveno 1 x.
Hyundai Coupé 2.0, 97 - prodáno, goodbye "H"
No to se mi stává taky často. Ale už jsem opatrný, takže když vylezu, jedním prstem sáhnu zvenku na sklo dveří a přibouchnu je. Prostě tak ležérně.. Takže na první pohled neni poznat, že se bojim pecky od karoserie. Ovšem popojdu pár metrů, sáhnu na vchodový dveře u baráku a dostanu od kliky takovou pecku, že to cítim až v lokti. No ale tam už na mě vidět neni, takže se mi nikdo nesměje
Naposledy upravil(a) Jirka_P dne 01 dub 2007, 22:38, celkem upraveno 1 x.
Accent 1.3i GLS, r.v. 97
- Rasty
- Kontaktovat uživatele:
No tak koukám že já sem na tom taky stejně. Sem myslel že mi to někde probíjí Ono je divný že to nikdy nedělalo a až teď poslední 3dny dostávám taky pecky
† Renault 19 1.8 16V r.v. 94
† Hyundai Lantra J2 2.0 16V r.v. 98 180koníků
† Audi 80 B4 Quattro 2.0 r.v. 92
* Hyundai coupe GK 2.0 r.v. 03
* Honda Civic EG 1.5 16V V-Tec r.v 94
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Tak je nás víc. Ode mne přeskakují 2cm modré jiskry.Rám dveří u Tiburona není,tak šátrám levou rukou po karoserii(první část těla,co leze ven )a zároveň vystupuji. A když zapomenu,tak prásk,dostanu ránu od střechy i přes košili do zad.
Nejdříve jsem si koupil šroubovák s doutnavkou na zkoušení fáze-mám ho ve dveřích a když se zapomenu chytit karoserie než vystoupím,tak se vybíjím přes tu doutnavku ve šroubováku,která se vždy pěkně rozzáří. Potom jsem zkoušel koupit ocásek(vodivý gumový pásek s drátkem),připojil jsem ho na karoserii-podvozek a měl jsem pokoj.Stál 65Kč v Hypernově.Problém je v tom,že se tak po třech týdnech ubrousí o silnici a je potřeba ho prodloužit(dlouhý je dost)-posunout,aby se dotýkal země.Potom to nějaké 2-3 týdny funguje.
Jak jsem četl příspěvek od Bruna,tak jsem se také hned viděl,jak opatrně ťukám prstem o karoserii a čekám výboj-to musí být pohled.
Nejdříve jsem si koupil šroubovák s doutnavkou na zkoušení fáze-mám ho ve dveřích a když se zapomenu chytit karoserie než vystoupím,tak se vybíjím přes tu doutnavku ve šroubováku,která se vždy pěkně rozzáří. Potom jsem zkoušel koupit ocásek(vodivý gumový pásek s drátkem),připojil jsem ho na karoserii-podvozek a měl jsem pokoj.Stál 65Kč v Hypernově.Problém je v tom,že se tak po třech týdnech ubrousí o silnici a je potřeba ho prodloužit(dlouhý je dost)-posunout,aby se dotýkal země.Potom to nějaké 2-3 týdny funguje.
Jak jsem četl příspěvek od Bruna,tak jsem se také hned viděl,jak opatrně ťukám prstem o karoserii a čekám výboj-to musí být pohled.
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
statiská elektřina
tak myslím, že se to týká skoro každého, jak již bylo napsáno, záleží na oblečení. krom "ukostření" před vystoupením pomáhají takové věci, jako i aviváž při praní toho oblečení. Ovšem zda jsou mezi různými avivážemi v tomto ohledu rozdíly, to již nedokážu posoudit
Mě to ted začala dělat bunda, kterou jsem po zimě vytáhl ze skříně
Mě to ted začala dělat bunda, kterou jsem po zimě vytáhl ze skříně
Hyundai Pony GLS 1,5i ´93
prásk
Keď som čítal Vaše príspevky tak som sa schuti zasmial. Nie nechcem byť škodoradostný len by som Vás chcel vidieť ako klopkáte na kapotu. To musí byť pohľad pre bohov... No mne sa to ešte nestalo a dúfam že sa ani nestane. Chlapy treba nastupovať a vystupovať v rukavičkách. Inak pekný dník prajem...
Hyudai Accent GLS 1,5 12V 1996
Souhlasím s Borkem. Na minulým autě (Forman) jsem měl taky tu pásku na zem a bylo to OK. U Lantry se to opravdu děje dle oblečení, potahů na sedadlech (mám na předních jen tzv.trika) a hlavně je to o počasí. Zjišťuji pomalu od jaké teploty to začíná a hlavně je-li jasno, nebo polojasno.
Jinak mám další fígl. Nechte ať dostane dříve ránu spolucestující. Vystupte stejně,zavřte opatrně okýnkem a když již ostatní lidi dostanou ránu, tak na 90% vy ji nedostanete.
Jinak mám další fígl. Nechte ať dostane dříve ránu spolucestující. Vystupte stejně,zavřte opatrně okýnkem a když již ostatní lidi dostanou ránu, tak na 90% vy ji nedostanete.
"H" i30HB. 1,4. černá metal, 2009, palivo E85
----------------------------------------------------
dříve:"H" Lantra. 1,6, šedá metal. 1996
----------------------------------------------------
dříve:"H" Lantra. 1,6, šedá metal. 1996
-
- Kontaktovat uživatele:
Hmm.. to sem zkoušel, a stejně sem ji dycky dostal já.. jako by mi to moje auti chtělo dát najevo, že se mám rychle vrátitRáďa píše:Souhlasím s Borkem. Na minulým autě (Forman) jsem měl taky tu pásku na zem a bylo to OK. U Lantry se to opravdu děje dle oblečení, potahů na sedadlech (mám na předních jen tzv.trika) a hlavně je to o počasí. Zjišťuji pomalu od jaké teploty to začíná a hlavně je-li jasno, nebo polojasno.