Aktuálně řeším nákup nové i30 III Combi (po faceliftu 2020) a rozhoduji se mezi výbavami COMFORT a SMART. STYLE už pro mne není, chci totiž atmosféru a ta se STYLE stejně není "kompatibilní", ale vlastně na ni pořád nechtě tak trochu narážím.
Zjistil jsem totiž, že u některých prvků výbavy panují jisté zmatky - zřejmě je to dáno nedávným náběhem výroby a nesouladem obchodních záměrů a dosavadní technické realizace (skutečné výroby). Narazil jsem na tyto nejasnosti:
- přední senzory - u COMFORTU nejsou, to je jasné, ale u SMARTU jsou avizovány v konfigurátoru na webu, ale v následně vygenerovaném přehledu výbavy pak chybějí. SMART kusy vystavené v autosalonech jimi zpravidla osazeny jsou, v tištěných cenících u dealerů ale pro jistotu nikoli). STYLE ji samozřejmě má.
- posuvná středová opěrka vpředu - u COMFORTU je pevná, u SMARTU (a STYLE samozřejmě rovněž) je v konfigurátoru i ceníku deklarovaná posuvná, ale některá SMART auta ji mají posuvnou, některá pevnou. Např. můj nejbližší dealer tvrdí, že SMART posuvnou opěrku rozhodně nemá, jiný dealer ale tvrdí opak.
- bezdrátová konektivita telefonu - tady je zmatek asi největší. Prý to teď není nikde, ale jeden dealer tvrdí, že cca od 10/2020 by to mělo ve SMARTU být, druhý pak tvrdí, že ve SMARTU to nebude, že to je pouze pro STYLE.
Je to zajímavé, člověk kupuje věc přes 400 tisk. Kč, ale je to jako kdyby sahal po zajíci v pytli.