Ty musíš mít pořád pravdu, že?
To, že mám v podpisu Olomouc, neznamená, že jezdím jen na Moravě. Evidentně jsi dlouho nejel z Prahy na Moravu nebo naopak vrchem. A mimochodem, nepsal jsem "dopravní špička", psal jsem "přecpané silnice".
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Ty musíš mít pořád pravdu, že?
Právě jsi dal impulz EU k zavedení dalšího euro nesmyslu Jak zapneš mlhovky, auto nepojede víc jak 40km/hod. A jak pak bude znít další drbací vlákno?dibarbora píše: ↑09 říj 2020, 20:31 Pokiaľ sa nezavedie rýchlostné obmedzenie pre auto vysvietené hmlovkami..... predpokladajme, že keď sú splnené podmienky na svietenie hmlovkami, tak sa nejako extra rýchlo ísť nedá, tak poriadok nebude.
V podstate aj policajti majú podľa platnej legislatívy dosť biedne možnosti na dokazovanie... definícia zníženej viditeľnosti v podobe hmly, hustého dažďa, sneženia majú tak širokú možnosť výkladu, že sa to nedá snáď ani postihovať efektívne.
Tak když se nedá určit kdy už je mlha, déšť a sněžení na mlhovky, tak pro začátek by stačilo naučit nektere řidiče rozeznat jestli vůbec sněží, prší nebo je mlha....
To považuju za kravinu a hned dám příklad: když jedu po dálnici za hustého deště a za mnou se bude vířit vodní mlha, tak klidně zapnu zadní mlhovku, i kdybych jel 80. A přitom to není žádný risk. Pokud mám slušné pneu, tak tuhle rychlost zvládnu bez aquaplainingu, dopředu pořád slušně vidím a pokud se ke mně bude zezadu někdo blížit, tak mě zase před tu zvířenou vodní mlhu dříve udiví.dibarbora píše: ↑09 říj 2020, 22:16 Ja som "koleso" nevymyslel... v Nemecku to už dávno platí.. citujem:
"Že nejde o obyčajnú teóriu, potvrdzuje cestný zákon platný v Nemecku. Dodržiavanie práve rýchlosti 50 km/h pri zapnutej zadnej hmlovke považuje za povinnosť. Čo zároveň znamená, že zadné hmlové svetlo by sa malo zapínať len pri hmle nedovoľujúcej ísť rýchlosťou vyššou ako 50 km/h, pretože dobrá viditeľnosť je 50 a menej metrov. Za nedodržanie tohto pravidla môže byť udelená pokuta až do hranice 320 €."
zdroj:https://podkapotou.zoznam.sk/cl/1000618 ... ak-v-Cesku
To si právě vůbec nemyslím. Jejich represe v porovnání s životní úrovní jsou nižší, než u nás. Je to právě o tom rozumu a kázní s respektem k ostatním.
A to s tím právě souvisí. Když se chovají jak doma, tak jim tady spousta MISTRŮ musí ukázat, zač je toho u nás loket.
S týmto nič neurobíš.... keďže vodičské oprávnenie už roky nie je výsada, že som zvládol náležitý výcvik ale pomaly ľudské právo, že ho musí dostať každý dobytok, tak nás bude čakať čím ďalej tým viac reštrikcii... ono to nakoniec ani nikomu v budúcnosti nebude vadiť. Pretože mladá generácia berie auto ako nutné zlo na presun z A do B, pôžitok v tom nehľadajú ak ich niečo zaujíma, tak multimediálna výbava a konektivita. Či to jazdí na naftu alebo drevoplyn im je úplne jedno. Holt vývoj spoločnosti nezastavíš.....Chasnik píše: ↑10 říj 2020, 11:12To považuju za kravinu a hned dám příklad: když jedu po dálnici za hustého deště a za mnou se bude vířit vodní mlha, tak klidně zapnu zadní mlhovku, i kdybych jel 80. A přitom to není žádný risk. Pokud mám slušné pneu, tak tuhle rychlost zvládnu bez aquaplainingu, dopředu pořád slušně vidím a pokud se ke mně bude zezadu někdo blížit, tak mě zase před tu zvířenou vodní mlhu dříve udiví.
Jak říká petzl, vymýšlet furt na něco pravidla je naprd, pokud někomu chybí kus hmoty mezi očima a temenem, tak stejně žádná pravidla nepomůžou
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |