Zámek dveří.
Moderátoři: Lukino, Moderátoři
Zámek dveří.
Nevíte prosím někdo, co se mohlo stát se zámkem. Najednou nejdou otevřít dveře u řidiče. Ani zevnitř, ani zvenčí. Jedná se o Sonátu r.v. 96. Dík za radu.
- Reklama
- Lukino
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Chtělo by to podrobnější popis. Máš centrál? Lze se zámkem klíčem alespoň trochu pohnout nebo ne? Jestli máš centrál na dálku, tak jestli se odemknou ostatní dveře nebo ne? Mě se stalo, že mi zareznul motorek centrálu, každopádně to asi budeš muset rozebrat.
Sonata 2.0 16V, 1993
Accent 1.3 12V, 1996
Accent 1.3 12V, 1996
-
- *
Přes velikonoce se chystám rozdělat spolujezdcovy dveře, protože má asi upadlý táhlo od klíče k zámku. Ze vnitř vše funguje akorát to nejde zamčít a odemčít z venku a v když zavírám dveře tak slyším jak tam volně ťuká nejaký kovový táhlo. Jestli někdo máte nějaký zkušenosti a fígle s rozděláním čalounění u dvěří spolujezdce tak prosím napiště.Nechci utrhnout nějaké držáky.
Hyundai Sonata 2.0 16V 92kW, r.v. 98
Hyundai Accent 1.3 63kW, r.v. 2004
Honda CBR 600F4 82kW, r.v. 2000
Hyundai Accent 1.3 63kW, r.v. 2004
Honda CBR 600F4 82kW, r.v. 2000
- David PLEVA
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zámek dveří.
Stala se mi úplně stejná věc a zkusím ti popsat, jak jsem to rozchodil (velké dík patří Marku Metzovi z Opavského Hyundaie za rady): 1. věc - je třeba vymontovat sedadlo řidiče a vytáhnout ho z auta. 2. věc - odšroubovat kompletní tapecír dveří. na toto si budeš muset upravit šroubovák, aby ses dostal na šroubky na spodní straně. Jeden šroubek ti ale nepůjde, to je ten ve přední části nahoře. 3. věc - bez té bych to nedokázal - rozebral jsem i pravé dveře a díval se, co tam oproti levým nechodí a porovnával jsem to. Jak se to táhlo jmenuje přesně ti neporadím, jenom vím že od něho vede pružinka, která byla uhnilá a tím pádem nekladla žádný odpor táhlům. Dá se nahradit nějakou volně dostupnou pružinou, kterou jsem si zkrátil a upravil koncové oka. 4. věc - kompletně jsem promazal veškeré táhla v oubou dveřích a složil oboje dvěře do původního stavu. celková časová náročnost cca 90 min. protože mám místo ruk tlapy a uvnitř dveří je málo místa a proto mi vše pořád padalo dovnitř dveří.vaclavn píše:Nevíte prosím někdo, co se mohlo stát se zámkem. Najednou nejdou otevřít dveře u řidiče. Ani zevnitř, ani zvenčí. Jedná se o Sonátu r.v. 96. Dík za radu.
Doufám, že jsem ti alespoň trochu pomohl, toto se mi stalo už u obou předních dveří. A mám na dveřích centrál pro úplnost.
NOW:
Hyundai Azera TG'07 3.8V6 LIMITED US
Hyundai Grandeur TG'09 3.3V6
HISTORY:
Hyundai Elantra XD'01 2.0GLS
Hyundai Sonata NF´05 2.4i ELEGANCE LPG
Hyundai Sonata Y-3B´96 2.0i 16V GLS
Hyundai Lantra J2 ´97 1.6 16V
Hyundai Azera TG'07 3.8V6 LIMITED US
Hyundai Grandeur TG'09 3.3V6
HISTORY:
Hyundai Elantra XD'01 2.0GLS