Obávám se, že mrazy toho moc nezachrání. Není to tak dlouho, co jsem četl, že mrazy "bacilům" vůbec nevadí, jen se pořádně zakuklí. Patogeny ničí teplo, ne zima. Takže tzv. "vymrznutí chřipky" je jen pověra, která má své kořeny zřejmě v tom, že prostě v mrazech lidi sedí doma a neprskají na sebe. Tedy jsme opět u omezení kontaktů a tím snížení rizika přenosu

.
Právě na tomto mechanismu je postaveno zvyšování tělesné teploty při nemoci, tělo "otočí termostatem" a pomáhá imunitním jednotkám likvidováním patogenu vyšší teplotou

. I proto jsem do značné míry odpůrce snižování/srážení zvýšené teploty potažmo horečky, pokud to nejsou extrémy přes 40 po dobu více než 3 dnů (tedy třeba u sebe, u malých dětí je to poněkud jinak

).
Na jaře jsem s dcerou byl doma. A bylo to nejlepšího čtvrt roku. Byl čas na učení, když jsme oba na to měli náladu, takže to šlo výborně. Postarat se o krmení a barák taky nebyl zásadní problém. On-line výuka probíhala hodně omezeně, tak to problém nebyl.
Teď má on-line zase pro svůj věk nesmyslně dlouho, do konce tohoto týdne to vydrží, a pokud se bude pokračovat v listopadu, tak musím s vedením školy nastavit jiný systém. Pro její potřeby je aktuální podoba zcela nevyhovující a jestli něco nechci, tak aby jí s učivem ujel vlak a ničila si zbytečně zrak.
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate