Jde vyměnit 2-ramenný volant za 4-ramenný s airbagem???
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Jde vyměnit 2-ramenný volant za 4-ramenný s airbagem???
Čau mám Accenta bez airbagu tedy hnusný dvojramenný volant, který mi připomíná favorita, a chci vědět zda tento volant jde vyměnit za volant 4-ramenný, tedy s airbagem. Volant má samozřejmě vystřelený airbag, který by mi byl stejně k ničemu a jde mi čistě o vzhled.Díííííííííííík
Hyundai Accent r.v. 98, 1.3i, 12V, socka verze-prodáno, ale sloužil perfektně.
- Reklama
Re: Jde vyměnit 2-ramenný volant za 4-ramenný s airbagem???
Čau. Podle mě to nebude problém, už jsem to chtěl vyměnit taky. Pochybuji, že když do volantu dávají airbag, že je to nějak upraveno. Akorát tam povedou o dva dráty víc. ČauGardovič píše:Čau mám Accenta bez airbagu tedy hnusný dvojramenný volant, který mi připomíná favorita, a chci vědět zda tento volant jde vyměnit za volant 4-ramenný, tedy s airbagem. Volant má samozřejmě vystřelený airbag, který by mi byl stejně k ničemu a jde mi čistě o vzhled.Díííííííííííík
Autodíly mám od Autojazz.cz
volant
Já to sem pak napíšu jestli to šlo vyměnit, už mám volant objednanej z bouračky, moooc se těším až se zbavím toho hnusu
stahovák
Asi na ten volant, ne? Jestli to má na milionhranu nějak seklé raději stahovákem než hrubou silou a kladivem.
Rade622
Rade622
Už sem nechodím, pokud mě chcete nakontaktovat, pak na mail.
volant
Volant vyměněnej přínáším poznatky:
1. Na sundání starého vynaložit pořádnou sílu, sedačku co nejvíc dozanu, zapřít se a viklat pouze z leva doprava a prý není co urvat.
2. 4- ramenný volant je trochu větší a delší, tudíž ovládací páčky blimkrů, světel a stěračů jsou asi o 2.5 cm dál od kruhu volantu
3. Největší problém je, že nejde zapojit houkačka, musí se vyvést na ňáké tlačíto. Já to udělám tak, že si seženu ještě jeden spínač na vyhřívání zadního skla a zapojím ho vlevo od přístrojovky, kde mám pouze záslepku.
4. Výměna stojí za to: super vzhled lepší držení!!!
1. Na sundání starého vynaložit pořádnou sílu, sedačku co nejvíc dozanu, zapřít se a viklat pouze z leva doprava a prý není co urvat.
2. 4- ramenný volant je trochu větší a delší, tudíž ovládací páčky blimkrů, světel a stěračů jsou asi o 2.5 cm dál od kruhu volantu
3. Největší problém je, že nejde zapojit houkačka, musí se vyvést na ňáké tlačíto. Já to udělám tak, že si seženu ještě jeden spínač na vyhřívání zadního skla a zapojím ho vlevo od přístrojovky, kde mám pouze záslepku.
4. Výměna stojí za to: super vzhled lepší držení!!!
Sehnal jsem ho na inzerat za 500Kc samozrejme s vystrelenym airbagem.
Proc nejde zapojit houkacka.......... Na volantu bez airbagu je +kontakt veden pres takovy medeny kruh ktery je zespod volantu a proti kus, je pahyl (spolu s kruhem jsou neustale v kontaktu) umisteny na tyci rizeni spolecne se spinaci skrinkou a veskyrymi packami na blinkry sterace atd. Jelikoz 4-rameny volant je asi o 2cm vice dopredu, tak neni mozne udelat aby pahyl se dotykal medeneho kruhu. A z volantu neni mozno vest zadne draty protoze se snim otaci.
Proc nejde zapojit houkacka.......... Na volantu bez airbagu je +kontakt veden pres takovy medeny kruh ktery je zespod volantu a proti kus, je pahyl (spolu s kruhem jsou neustale v kontaktu) umisteny na tyci rizeni spolecne se spinaci skrinkou a veskyrymi packami na blinkry sterace atd. Jelikoz 4-rameny volant je asi o 2cm vice dopredu, tak neni mozne udelat aby pahyl se dotykal medeneho kruhu. A z volantu neni mozno vest zadne draty protoze se snim otaci.
- Rasty
- Kontaktovat uživatele:
Ohledně toho klaksonu: někde sem kdysi narazil na redukce. Zkusim se podívat a když to najdu tak sem dám odkaz. Vycházelo to myslim na 100kč nebo tak nějak.
† Renault 19 1.8 16V r.v. 94
† Hyundai Lantra J2 2.0 16V r.v. 98 180koníků
† Audi 80 B4 Quattro 2.0 r.v. 92
* Hyundai coupe GK 2.0 r.v. 03
* Honda Civic EG 1.5 16V V-Tec r.v 94