Zadne tlmice s vyrovnavanim vysky
Moderátor: Moderátoři
Zadne tlmice s vyrovnavanim vysky
nasiel som toto:
https://www.aliexpress.com/item/3295385 ... 907f4f12-4
su to tie spravne zadne tlmice s vyrovnavanim vysky? jednak su za celkom dobru cenu a jednak tam nevidim ziadne pripojenie hydrauliky. alebo ako vlastne funguje to vyrovnavanie vysky???
https://www.aliexpress.com/item/3295385 ... 907f4f12-4
su to tie spravne zadne tlmice s vyrovnavanim vysky? jednak su za celkom dobru cenu a jednak tam nevidim ziadne pripojenie hydrauliky. alebo ako vlastne funguje to vyrovnavanie vysky???
- Reklama
Re: Zadne tlmice s vyrovnavanim vysky
to sú obyčajné tlmiče nie? Máš v aute nejaké adaptívne alebo priamo vzduchové mechy?
Z aliexpressu by som určite neobjednával žiadne spotrebné diely, ak ti to nebude sedieť alebo bude diel chybný kam to pošleš?
Z aliexpressu by som určite neobjednával žiadne spotrebné diely, ak ti to nebude sedieť alebo bude diel chybný kam to pošleš?
Getz 1.4, 04-2006
Nissan Almera Tino 2.0 cvt lpg 2002
Fiat Punto 1.2 16v cvt 2000
Toyota Auris HSD 2012
Suzuki Vitara 1.4 boostrejet 2018
Toyota RAV4 AWD hybrid 2021
Toyota Auris HSD 2012
sme v teme hyundai ix 55, ktory ma charakretisticke zadne tlmice s vyrovnavanim vysky, je tam len jedna moznost, origo vraj stoji jeden okolo 700,-euro. tak sa opytam este raz. ten link vyssie, su oni, alebo nie? prosim reagovat niekoho, kto tie tlmice uz videl a vyzna sa...vdaka.
- Richard555
No tlumič na IX55 jsem viděl, sice jsem ho nijak podrobně nezkoumal, ale žádná vnější hydraulika tam není , prostě vypadá jak ten na Aliexpresu, navíc i to číslo dílu sedí
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
diky moc, to je presne to, co som chcel vediet...len mi je nezname, ako tie tlmice mozu udrziavat vysku, ked k nim nevedie ziadna hadicka ci uz so vzduchom, alebo podobne...ale to uz neriesim, skratka su to oni a za patinovu cenu...
teraz je otazne, co napisal slabostka, ci to risknut...ja si z ali objednavam kopec veci, ale drvivou vacsinou su to chujoviny za par centov, maximalne par euro a take ked sa mi aj dodrbu, tak to vyhodim a neriesim ziadne reklamacie...len raz som kamoske objednal lambda sondu na bmw, ktora sa u nas nedala inak zohnat ako original, ta stoji bezmala 400,- euro a na ali to stalo 27,- euro a funguje uz vyse dva roky a cca 60 tisic km (originalna vydrzala necelych 80 tisic km od kupy noveho auta, ale uz to kua nebolo v zaruke...cize v tomto pripade absulutna spokojnost...
teraz je otazne, co napisal slabostka, ci to risknut...ja si z ali objednavam kopec veci, ale drvivou vacsinou su to chujoviny za par centov, maximalne par euro a take ked sa mi aj dodrbu, tak to vyhodim a neriesim ziadne reklamacie...len raz som kamoske objednal lambda sondu na bmw, ktora sa u nas nedala inak zohnat ako original, ta stoji bezmala 400,- euro a na ali to stalo 27,- euro a funguje uz vyse dva roky a cca 60 tisic km (originalna vydrzala necelych 80 tisic km od kupy noveho auta, ale uz to kua nebolo v zaruke...cize v tomto pripade absulutna spokojnost...
V práci máme Subaru Forester a ten mal pôvodné tiež samo nastaviteľné tmiče .Dali obyčajné a teraz keď je viac v kufri tak výfuk skoro šuchá po zemi Princíp týchto tlmičov čo som niekedy dávno čítal. Tak je v tom že po niekoľkých ... preprúženiach sa kapalina napumpuje pod oddelený priestor pod piestom tlmiča a tým sa zdvihne pracovná výška tlmiča . Proste všetko je to vnútornom hydraulickom princípe tlmiča kde využíva kinetická energia . takže žiadne externe pripojenia tam nie sú . Je to dosť zložité na výrobu a množstvo komponentov tak preto je to aj také drahé .
Zase nebude to taká kvalita ako značkové tlmiče ale pri polovičnej životnosti objednáš ďalšie a ešte ušetríš
Ak je spoľahlivý predajca tak je to bez problémov ale počítaj ešte colnica DPH . Ak je to z mimo EU .
Zase nebude to taká kvalita ako značkové tlmiče ale pri polovičnej životnosti objednáš ďalšie a ešte ušetríš
Ak je spoľahlivý predajca tak je to bez problémov ale počítaj ešte colnica DPH . Ak je to z mimo EU .
Hyndai IX35 1.7CRDI Style 2011 (full LED)
Škoda Favorit 136LS
Škoda 110L
Škoda Favorit 136LS
Škoda 110L
- Richard555
Dej si na netu vyhledat "tlumiče s udržováním světlé výšky" a princip funkce je popsán Myslím ,že jsem někde našel i možnost opravy těchto tlumičů dej hledat gooogle ....
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Za podobnú cenu sa daju z Hyundai parts v korei pozhanat teda + CLO aťd
a nebude to presne to iste???
isto to bude "to isté" ... šak kúp a potom daj referencie
Getz 1.4, 04-2006
Toyota Auris HSD 2012
Toyota Auris HSD 2012
@slabostka...súhlasim
Až přijde čas tak taky vezmu origo z Koreje, to mi přijde jako nejjistější cesta v poměru cena/výkon. Jinak já mám na autě cca 180tkm, tlumiče jsem nechal v létě přeměřit a všechny jsou stále v tolerancích jak u nového auta z fabriky.. takže tak. Co se failu toho zadku týče, tak ty tlumiče časem zdechnou v naprosté většině případů z celkem vtipného důvodu - ty prachovky co na nich jsou po letech zpuchří (což můžu potvrdit, při přezouvání jsem na ně mrknul a ta gumová žebra už jsou po cca 10ti letech načatá) a jak se v tom udělají díry, začne pod to lítat bordel od kol, což dříve nebo později vede ke zrasení vnitřních těsnění no a pak to prostě začne týct a konečná. Ve výsledku si všichni kupují relativně drahé (a přitom kvalitní) tlumiče jen kvůli tomu, že na nich kvůli věku odejde gumová fusekle...
Takže - když byste někdo věděl, kde sehnat nové prachovky na tyto tlumiče, nebo čím je nahradit, tak máte u mě minimálně pivko, protože by mi to rozhodně posunulo výdrž této legrace o pěkných pár let. A věřím, že by tady pár lidí taky přispělo na basičku
Takže - když byste někdo věděl, kde sehnat nové prachovky na tyto tlumiče, nebo čím je nahradit, tak máte u mě minimálně pivko, protože by mi to rozhodně posunulo výdrž této legrace o pěkných pár let. A věřím, že by tady pár lidí taky přispělo na basičku
Ahoj,
Podla tohto, asi sa to neda priamo osobitne pozhanat
https://partsouq.com/en/catalog/genuine ... =131547&q=
Podla tohto, asi sa to neda priamo osobitne pozhanat
https://partsouq.com/en/catalog/genuine ... =131547&q=
Jako origo díl se to určitě sehnat nedá, to jsem možná měl napsat. A ani jako aftermarket ne (třeba něco univerzálního, nebo z jiného auta..), má to bohužel i trochu nestandardní tvar. Prostě asi neřešitelná věc
https://aerosus.net/other/hyundai/ix55/ ... orber.html vyskusane , ako original , vsetko ok , dodanie cca tyzden