Letní obuv a čas na úpravu té zimní
Tak jsem po několika odkladech kvůli počasí konečně naší Heduši zbavil zimních galoší a dopřál jí trochu slušivější letní polobotky.

- 04-galose-polobotky.jpg (137.78 KiB) Zobrazeno 886 x
Pořízení galoší v podobě hybridních disků nepovažuju za úplně šťastné řešení – designově to opravdu není nic moc. Proto jsem se je už během zimy snažil trochu vylepšit tím, že jsem zatmavil okraje otvorů v discích, což mělo opticky odlehčit to množství plechu. Zatím jsem na to použil černou lepící páskou (kupodivu tam drží). Zázrak to tedy není, ale myslím, že trochu to přeci jen pomohlo.
Když už jsou teď kola dole, tak budu asi ještě pokračovat k variantě „Bude“, tentokrát si už ale s páskou nevystačím, zřejmě to budu muset vzít nástřikem s následným přelakováním celého disku.

- 04-BJB1.jpg (40.52 KiB) Zobrazeno 886 x

- 04-BJB2.jpg (61.34 KiB) Zobrazeno 886 x
Nemáte někdo zkušenost, jaká barva a lak jsou na disky vhodné - aby to něco vydrželo?
Pak bych měl ještě jeden dotaz: Na tom letním obutí jsou jak na discích, tak na pneumatikách takové
oranžové značky - terčíky. Asi to nějak značí pozici gumy vůči disku, ale netuším, k čemu je to vlastně dobré. Má to tam nějaký význam? Mám to zachovat, nebo to můžu sloupnout?

- 04-znacky.jpg (113.27 KiB) Zobrazeno 886 x