V tuto chvíli svítí na počitadle ujetých kilometrů už celých 199
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
...
Dlouhodobá spotřeba je aktuálně 5,3 litru, ale třeba včerejší vcelku svižná cesta domů ukázala toto:
![210708.jpg](./download/file.php?id=40646)
- 210708.jpg (47.83 KiB) Zobrazeno 520 x
Takže pomalu se dostáváme do formy
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
. Samozřejmě PP kecá, o kolik se uvidí, a podle prvních dvou stovek kilometrů nemá smysl cokoliv hodnotit. Každopádně si myslím, že by neměl být problém se dlouhodobě pohybovat pod spotřebou zakladatele tohoto vlákna, tedy Ferdy, který zakončil na hodnotě 5,3 litru. Tohle auto bude absolvovat méně delších tras, je blbost se mačkat ve fastbacku, když máme v garáži Tucsona, ale pokud to bude na kratší celkové vzdálenosti nebo jen ve dvou, tak se občas taky projede. Tam bude dlouhá sedmička dělat se spotřebou divy.
Prvních 100 kilometrů mi přišlo, že převodovka motor zbytečně trápí v nízkých otáčkách, to jsem napravil poněkud hlubším prošlápnutím plynu - a převodovka už tak moc neblbne
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
.
Prvotní znechucení z trpaslíků už mě přešlo a užívám si 4 věci - ticho, pohodlný podvozek, ticho a pohodlný podvozek
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
. Slovy Krytona jsou to sice teoreticky jen 2 věci, ale jsou tak důležité, že je uvádím dvakrát
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
.
A jen tak na okraj, je vtipný, jak mozek spoléhá na zvyky. Sedačka řidiče je vlastně stejná jako byla ve Ferdovi, jakmile na ní dosednu, tak levá noha hledá spojku...
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate