Zatiaľ som to neriešil, ale myslím že to veľmi nemá ani zmysel riešiť keď už máš auto kde kvôli batérii nedáš rezervu. Šanca že pichneš je dosť malá, teda keď máš fastback tak predpokladám že po poľných cestách s ostrými kameňmi často jazdiť nebudeš (to by si volil tucsona alebo aspoň aspoň kombíka či konu). Ak dostaneš defekt na diaľnici, osobne by som to neopravoval a radšej by som zavolal asistenciu nech mi to vyriešia alebo odtiahnu ani keby som tam priam tú rezervu mal... šanca že ma zruší poľský kamionista čo pozerá za jazdy futbal alebo čumí do mobilu je príliš vysoká, ale tie 2 minúty na tú rýchloopravnú sadu by som asi riskol. Ak pichneš v meste riešení je dosť. Ak na okreske, tak snáď pomôže tá samolepiaca sada a dôjdeš do mesta.
Na youtube som si inak pozrel pár videií ako sa to používa - koleso vymeniť viem, prezúval som si autá vždy sám, ale tú sadu som nikdy nevidel a googlovať to pri defekte by bolo asi už trošku neskoro
No veľkú dôveru to vo mne nevzbudilo čo sa týka pevnosti a kvality opravy,ale zase nevyzerá to že by to nevydržalo do najbližšieho mesta... je to taká rýchla pomoc pre tých čo nevedia alebo nechcú alebo nemôžu vymeniť koleso, taká žena alebo 50 kg chlap môže mať problém poriadne dotiahnuté koleso povoliť. Je to inak asi na 1-2 minúty práce, čo je teda určite rýchlejšie ako vymeniť koleso.
Alternatívu máš asi len takú, že by si v kufri nosil stále náhradné koleso. Bude ti v aute smrdieť guma, bude ti to zavadzať, a tých 10 kg extra za 100 000 km na ktorých spravíš možno jeden defekt urobí extra spotrebu cca takú, čo by si dal za odtiahnutie ak by sada nepomohla
A za ako dlho príde asistencia to záleží od toho kde zrovna si no, ale vyriešiť sa to dá so štipkou rozumu vždy, inak to môže vyzerať aj takto
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-prib ... -auto.html