Hatchback vs Fastback
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Hatchback vs Fastback
Jaký je váhový rozdíl mezi těmito modely ve verzi Smart s 1.0 DCT. FB je o 12cm delší tudíž bude asi i o dost těžší a tento motor už nemusí být tak super jako je v Hatchbacku. (Mě vyhovuje)
- Reklama
- Mr. HYUNDAI
Re: Hatchback vs Fastback
Taky je zapotřebí brát v potaz, že HB má jednoduchou klikovou zadní nápravu, FB má vzadu víceprvek.
FB by měl být těžší o 68 kg.
FB by měl být těžší o 68 kg.
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
Praha napsala o 36kg
36kg rozdiel je aj podľa katalógu
i30 Fastback 1.5 T-GDI DCT Style Shimmering Silver
BMW E36 323i Touring M-Packet Avusblau(1998)
BMW E36 323i Sedan M-Packet Cosmosschwarz(1996)
Favorit 136 GLX Seagreen Metallic(1994)
- Mr. HYUNDAI
Já tedy v katalogu na str. 61 vidím u HB 1,0 váhu od 1.291 kg a u FB na str. 62 od 1.357 kg. To mi vychází na rozdíl 68 kg.
U manuálů .
U manuálů .
Ja som pozeral s mild hybridom a DCT tam to je 1351 a 1387
i30 Fastback 1.5 T-GDI DCT Style Shimmering Silver
Ve FB jsem mel problém sedět vzadu od 180 Cm tam není místo na hlavu.
Je 68 kg velkej rozdíl? U turbomotoru obecně bych řekl, že ne. A v tomhle konkrétním případě bych řekl, že za tu lepší zadní nápravu to stojí, ta vlečená totiž na nerovnostech docela dost mlátí.
- Mr. HYUNDAI
Za mě váhový rozdíl cítit není. Ale víceprvek vs. vlečka cítit rozhodně je .
Proto jsem nakonec vzal FB místo HB - i když je vzadu míň místa na hlavu, je hůř vidět dozadu atp. .
Proto jsem nakonec vzal FB místo HB - i když je vzadu míň místa na hlavu, je hůř vidět dozadu atp. .
Je to tak. Při přímém srovnání stará i30 s víceprvkem versus nová s vlečkou je ten rozdil znatelný.
A to i přesto, že stará i30 má 12 let.
Rozdíl vynikne samozřejmě na rozbitých cestách (což jsou u nás všechny) ale nejvíce v zatáčkách. Tam je rozdíl až propastný!
A to i přesto, že stará i30 má 12 let.
Rozdíl vynikne samozřejmě na rozbitých cestách (což jsou u nás všechny) ale nejvíce v zatáčkách. Tam je rozdíl až propastný!
A co servis víceprvku ? Všude se píše že víceprvek je na jízdu lepší ale vzhledem k našim rozbitým silnicím se nevyplatí z pohledu servisu. Jako že zatuhnou seřizovací excentry a pak to nejde seřídit. V servisním plánu není konkrétně o víceprvku nic, ale asi je to schované v položce geometrie kol = každých 30kkm.
Měl jste s tím někdo nějakou zkušenost ? Asi nejvíc může říct petzl62.
i30 kombi 2020- Style 1.4 t-gdi navi Olivine Grey
ex : Nissan Primera 2.0i
Vlečka nebo viceprvek. Většina uživatelů rozdíl nepozná, takovou i30 mají na běžné ježdění, většina s takovým autem nejezdi dynamicky. Z dlouhodobého hlediska bude vlecka na údržbu výhodnější. Já bych volil sice viceprvek pro sebe, ale ženě bych klidně dal vlečku. Cenový rozdíl dle standardního ceníku 10.000,- (při rozdílu 20.000,- bych to už zvážil) to je zanedbatelné, váhovy rozdíl bych taky neřešil a pokud bych mel malé děti, které se bez problému vlezou, tak bych vzal FB. Já jsem vybíral taky podle ceny kdy i30 kombi s vyšší výbavou bylo o dost levnější než FB s nižší, obe skladovky.
Je to přesně jak píšešPjotr1 píše: ↑17 lis 2021, 08:32 A co servis víceprvku ? Všude se píše že víceprvek je na jízdu lepší ale vzhledem k našim rozbitým silnicím se nevyplatí z pohledu servisu. Jako že zatuhnou seřizovací excentry a pak to nejde seřídit. V servisním plánu není konkrétně o víceprvku nic, ale asi je to schované v položce geometrie kol = každých 30kkm.
Po celou dobu mého vlastnictví vozů s víceprvkovou zadní nápravou jsem na ní NEMUSEL řešit absolutně žádnou závadu
Jen je tam důležitá jediná věc co nejdříve po koupi, před první geometrií. Na každé straně spodního ramena je excentrický šroub, sloužící k regulaci sbíhavosti při geometrii- nedejte nic na řeči "odborníků", že se geometrie zadní nápravy nedá udělat! A ten šroub ve fabrice přirozeně nikdo nenamaže. Co to způsobí je úplně jasné Takže ten šroub na zvedáku ven/oba a dobře namazat. Jinak se není čeho obávat a fakt ty nápravy vydrží hodně
To samé bych řekl o předních, ale tam občas odejde spodní svislý čep, pokud trefíte fakt díru jak prase a tlumiče-podle štěstí na kus Ten spodní svislý čep doporučím pouze originál díl.
KIA XCeed 1,5T-GDi 118kW 7°DCT - GT line
Dlouhodobá spotřeba od 8/9/2023 - 6,65 l/100km-dle tankování. Dle PP 6,1l/100km
Aktuálně 59700 km
Olej: Ravenol EFS 0W-20
palivo: Převážně EO N95,pokud možno bez biosložky.
Dlouhodobá spotřeba od 8/9/2023 - 6,65 l/100km-dle tankování. Dle PP 6,1l/100km
Aktuálně 59700 km
Olej: Ravenol EFS 0W-20
palivo: Převážně EO N95,pokud možno bez biosložky.
i30 kombi 2020- Style 1.4 t-gdi navi Olivine Grey
ALe FB je hezkej. IMHO nejhezčí z těch tří. Kdybych tam nevozil kola, asi bych si byl býval uvažoval o FB.Mr. HYUNDAI píše: ↑16 lis 2021, 21:37 Za mě váhový rozdíl cítit není. Ale víceprvek vs. vlečka cítit rozhodně je .
I30 kombi 2020 Style
https://www.spritmonitor.de/en/detail/1227645.html
https://www.spritmonitor.de/en/detail/1227645.html