i30 čekací doba
Moderátoři: Farrael, Lantra Luke, Moderátoři
Re: i30 čekací doba
tak pokud se nepletu tak ta atmosféra čekala na homologaci, proto byla opožděná. Teď uženzbývá než jen počkat a doufat, že to bude brzo
Čekatel (6.8.21) i30 kombi 1.5 t-gdi MHEV s DCT Family smart + nav, sunset red
- Reklama
Jak ti padlo, že Nka mají přednost, tak mi moc nepřijde, většina lidí (pokud se nejednalo o předobjednané auto dealerem) čekala taky maximální možnou dobu.
Když můj prodejce pokládal dotazy na výrobu, poslali ho někam, že je ještě čas (bylo to dva a půl měsíce po objednání) jinak zatím to budou tři měsíce a žádné info. Tak uvidíme. Počítám spíš s únorem, který je ve smlouvě. Což mě upřímně se.., protože budu dva měsíce bez auta
Když můj prodejce pokládal dotazy na výrobu, poslali ho někam, že je ještě čas (bylo to dva a půl měsíce po objednání) jinak zatím to budou tři měsíce a žádné info. Tak uvidíme. Počítám spíš s únorem, který je ve smlouvě. Což mě upřímně se.., protože budu dva měsíce bez auta
Hyundai i30N MY21 performance - Phantom Black- čekám
Hyundai i30N MY18 performance - Polar White
Ford Fiesta MK7 ST180
Mazda 3 G165
Honda Accord 8g 2.2i-dtec
Honda Civic 8g 1.8 i-vtec
Honda Civic 7g 1.6 i-vtec
...
Hyundai i30N MY18 performance - Polar White
Ford Fiesta MK7 ST180
Mazda 3 G165
Honda Accord 8g 2.2i-dtec
Honda Civic 7g 1.6 i-vtec
...
Jen tak pro info z jednoho logistického webu, kde byl článek o logistice v Hyundai Nošovice:
Výroba se v Nošovicích plánuje na pět měsíců dopředu, přičemž se každý týden upřesňuje. Denní plány jsou pak stanovené na tři týdny a fixují se minimálně na příštích pět dní. U lokálních dílů je průměrná zásoba jedna směna (8 hodin), u dílů dovážených z Koreje je to 12 až 20 dní.
Ještě dodám, že díly dovážené z Koreje HMMC neobjednavá přímo u výrobců, ale u koncernove logistické firmy, která shromažďuje díly od výrobců v Koreji a zajišťuje jejich distribuci do Evropy - doba dodání je až 2 měsíce (teď při problémech s lodní dopravou i déle) a 90% lokální dodavatelů má továrnu do 100km od HMMC.
Výroba se v Nošovicích plánuje na pět měsíců dopředu, přičemž se každý týden upřesňuje. Denní plány jsou pak stanovené na tři týdny a fixují se minimálně na příštích pět dní. U lokálních dílů je průměrná zásoba jedna směna (8 hodin), u dílů dovážených z Koreje je to 12 až 20 dní.
Ještě dodám, že díly dovážené z Koreje HMMC neobjednavá přímo u výrobců, ale u koncernove logistické firmy, která shromažďuje díly od výrobců v Koreji a zajišťuje jejich distribuci do Evropy - doba dodání je až 2 měsíce (teď při problémech s lodní dopravou i déle) a 90% lokální dodavatelů má továrnu do 100km od HMMC.
Ahojte,
Tak aj mne dnes volali z predajne že sa auto sa už vezie na pobočku
Objednávané 26.8.
Kolega objednával cez Leazingovku auto skôr, rovnaká výbava aj motor. A ešte nič
Ozaj nemáte niekto požičať z okolia BA, TT merač hrúbky laku?
Tak aj mne dnes volali z predajne že sa auto sa už vezie na pobočku
Objednávané 26.8.
Kolega objednával cez Leazingovku auto skôr, rovnaká výbava aj motor. A ešte nič
Ozaj nemáte niekto požičať z okolia BA, TT merač hrúbky laku?
Hyundai i30 Combi, 1,5 GDI, DSG, Style, Engine Red
..ex..
Hyundai i30 Combi 1,6 MPI, 2016
..ex..
K čemu ti ten měřák bude? Buď rád,že se dočkáš objednaného autíčka!
Hyundai Elantra,1,6 Comfort-prodáno
Renault Mégane Grand Coupé-od 12/2018
Renault Mégane Grand Coupé-od 12/2018
Mzp: no to je pro vás dobrá zpráva. Tak hlavně ať auto dobře slouží.
Ale nějak nechápu logiku plánování v HMMC. Výbavu máme velice podobnou (smart vs style) motorizaci stejnou a my objednávali auto o 3 týdny dřív a budeme ho mít až v Lednu
Ale nějak nechápu logiku plánování v HMMC. Výbavu máme velice podobnou (smart vs style) motorizaci stejnou a my objednávali auto o 3 týdny dřív a budeme ho mít až v Lednu
Ad můj předchozí příspěvek a mizerná, spíš nulová komunikace Hyundai, což jepro mne největší zklamání, z honosně nazvaného Call center administrator mi poslali email, že víc o objednávce mi řeknou, když si vyžádám od dealera interní íslo objednávky ve formátu 210xxxxxx.
Tak jsem napsal dealerovi a hádejte, co mi odepsal. Že se jedná o interní informaci a číslo mi nesdělí
Tak jsem odepsal administratorovi, co mám dělat a hádejte, už zase čekám týden na odpověď.
Dle mého následného telefonátu s dealerem jsem se dozvěděl, že u mé motorizace je nějaký problém s díly a nikdo neví, kdy moje auto bude....
Výňatek z obchodních podmínek Hyundai:2. Dodací lhůta uvedená v závazné objednávce Automobilu je předběžná (předpokládaná) a o přesném termínu předání Automobilu bude Prodávající vhodným způsobem Kupujícího informovat. V případě, že však Prodávající překročí předběžnou (předpokládanou) lhůtu k dodání o více než 16 týdnů, je Kupující oprávněn od Kupní smlouvy odstoupit. V situaci, kdy Prodávající nemůže Automobil Kupujícímu dodat ani ve výše uvedené prodloužené lhůtě ze závažných důvodů, na které má jen omezený vliv, zejména, nikoli však výlučně, s ohledem na aktuální situaci na trhu se součástkami a vstupními materiály nezbytnými k výrobě osobních a užitkových vozidel tovární značky HYUNDAI, je Prodávající oprávněn dodací lhůtu k dodání Automobilu dále prodloužit o další 4 týdny, a to opakovaně, nejvýše však 2×. Prodloužení lhůty k dodání Automobilu Prodávající oznámí Kupujícímu písemně alespoň 5 dní předem spolu s uvedením důvodů, proč k prodloužení lhůty k dodání Automobilu dochází. Prodávající se s Kupujícím dohodli, že v případě prodloužení dodací lhůty, nebo zrušení kupní smlouvy na základě ustanovení o dodací době, nebude Kupující nárokovat žádnou náhradu sekundární škody, jako je například ušlý zisk nebo náklady na náhradní vozidlo.
A víte, co mě na tom prdí nejvíc? Stačil by jeden telefonát, omlouváme se, máme problémy XY, prodlužuje se doba o YX a jako omluvu Vám dáme reklamní autíčko..... Jen komunikace....
Tak jsem napsal dealerovi a hádejte, co mi odepsal. Že se jedná o interní informaci a číslo mi nesdělí
Tak jsem odepsal administratorovi, co mám dělat a hádejte, už zase čekám týden na odpověď.
Dle mého následného telefonátu s dealerem jsem se dozvěděl, že u mé motorizace je nějaký problém s díly a nikdo neví, kdy moje auto bude....
Výňatek z obchodních podmínek Hyundai:2. Dodací lhůta uvedená v závazné objednávce Automobilu je předběžná (předpokládaná) a o přesném termínu předání Automobilu bude Prodávající vhodným způsobem Kupujícího informovat. V případě, že však Prodávající překročí předběžnou (předpokládanou) lhůtu k dodání o více než 16 týdnů, je Kupující oprávněn od Kupní smlouvy odstoupit. V situaci, kdy Prodávající nemůže Automobil Kupujícímu dodat ani ve výše uvedené prodloužené lhůtě ze závažných důvodů, na které má jen omezený vliv, zejména, nikoli však výlučně, s ohledem na aktuální situaci na trhu se součástkami a vstupními materiály nezbytnými k výrobě osobních a užitkových vozidel tovární značky HYUNDAI, je Prodávající oprávněn dodací lhůtu k dodání Automobilu dále prodloužit o další 4 týdny, a to opakovaně, nejvýše však 2×. Prodloužení lhůty k dodání Automobilu Prodávající oznámí Kupujícímu písemně alespoň 5 dní předem spolu s uvedením důvodů, proč k prodloužení lhůty k dodání Automobilu dochází. Prodávající se s Kupujícím dohodli, že v případě prodloužení dodací lhůty, nebo zrušení kupní smlouvy na základě ustanovení o dodací době, nebude Kupující nárokovat žádnou náhradu sekundární škody, jako je například ušlý zisk nebo náklady na náhradní vozidlo.
A víte, co mě na tom prdí nejvíc? Stačil by jeden telefonát, omlouváme se, máme problémy XY, prodlužuje se doba o YX a jako omluvu Vám dáme reklamní autíčko..... Jen komunikace....
v očekávání od 10.6.2021Hyundai i30 WG 1.5I MT Smart engine red
Hyundai i30 combi 2013 TRICOLORE, 1,6CVVT, LPG
Hyundai i30 combi 2013 TRICOLORE, 1,6CVVT, LPG
Probůh co to máte za dodací podmínky? Já mám v podmínkách k závazné objednávce napsáno doslova, že můžou dodací lhůtu překročit maximálně o 12 týdnů a pak můžu objednávku zrušit.
i30 kombi MY2022 1.0 T-GDI, Engine Red, Family Smart (od 16.3.2022)
Focus Mk.2 kombi MY2007 1.8, Rudá metalíza!, Ghia (16.3.2016 - 16.3.2022)
Focus Mk.2 kombi MY2007 1.8, Rudá metalíza!, Ghia (16.3.2016 - 16.3.2022)
Dnes jsem ojednal i30 22 WG 1.5 TGDI DCT Smart, předpokládaný termín dodání červenec 2022. A v obchodních podmínkách mám to prodloužení o max. 16 týdnů (jak zmiňoval sneb), pak můžu odstoupit.
Od zítra prý zvedají ceny o 10 tisíc, takže mi paní volala, abychom to sepsali dnes.
Od zítra prý zvedají ceny o 10 tisíc, takže mi paní volala, abychom to sepsali dnes.
i30 WG 1.5 T-GDI DCT Family Smart Amazon grey
tak to je mazec už 8 měsíců čekací doba..
Ona mi říkala, že počítají aktuálně 6 měsíců + 2 navíc, když je DCT. Ale že to klidně může být dříve.
i30 WG 1.5 T-GDI DCT Family Smart Amazon grey
Ahojte, tak sa pridávam na zoznam čakateľov. Nemáte niekto info ako to aktuálne vyzerá s výrobou 1.5. CVVT?
02/2022 Hyundai i30 kombi 1,5i CVVT - Smart Engine red
ex: Škoda Fabia 1.4. MPI, 50kW, RV: 2000
ex: Škoda Fabia 1.4. MPI, 50kW, RV: 2000
tak to pak jo. Já už se lekl, že je čekají také odstávky a nebo jim tak narostly objednávky, ale takhle to je jen jištění dealera, že když se to protáhne tak mu neodstoupíš od smlouvy, protože těch 8 měsíců + 16 týdnů navíc je v podstatě rok (2x taková doba než se teď aktuálně čeká)
Aj mne hovorili, že budem čakať 7 mesiacov lebo automat a nie su čipi, veľa objednávok a čakal som cca 3,5 mesiaca. Teda ešte čakám ale piatok sa dočkám
Niekto tu písal, že záleží aj od motora a výbavy. Že vyššie výbavy vyrábajú skor. Ale či je to pravda, neviem
Niekto tu písal, že záleží aj od motora a výbavy. Že vyššie výbavy vyrábajú skor. Ale či je to pravda, neviem
Hyundai i30 Combi, 1,5 GDI, DSG, Style, Engine Red
..ex..
..ex..
Nezmestil si sa náhodou svojim výberom do nejakého už dávnejšie objednaného kusu na sklad...... ? To by v pohode vysvetlilo tých 3,5 mesiaca....
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.