Bojoval som s týmto problémov na Accente 2004. Strašne ma to rozčulovalo, že blbý automat zapína klímu, keď ju ja NECHCEM!!!!!
Rečičky o tom, že to pomáha proti vlhkosti a orosovaní u mňa neobstoja. Keď sa niečo orosuje, tak si ju zapnem, ale na krátke trasy do 10 km, ktoré jazdím najčastejšie sa neoplatí zapínať klímu ani v lete, lebo kým sa to vychladí, tak vystupujem.
Technicky to zvládnuté mám:
Jediná možnosť, ako by auto vedelo, že má zapnúť klímu pri ofukovaní okien je spínač, ktorý bude umiestnený za tým ovládacím koliečkom. Stačí ten kábel odtrhnúť,odstrihnúť,zničiť, rozrúbať a zahodiť...Akurát je tam zlý prístup, takže som čakal, kým padne záruka. A vzápätí som kúpil íčko, takže som to už neriešil.
Ale viem, o čom hovoríte...

A napíšem príklady:
1)rádio je dobrá vec, ale keby sa zapínalo samo vždy pri naštartovaní, asi by som nadával
2)svetlá- ak by sa zapínali vždy po naštartovaní bez môjho pričinenia, asi by ma to nepotešilo. Predstavte si vonkajšiu teplotu okolo 30, opravujete niečo na aute, musí byť naštartované, a žiarovky pečú a pečú, Oskar tiež pečie...a reflektorom to robí strašne dobre, keď sú žeravé a nie sú chladené ako pri jazde...

Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com