Hyundai končí se spalovacími motory
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Hyundai končí se spalovacími motory
Neviem kam to dať,tak nech to admin prípadne presunie :
https://energozrouti.cz/z/hyundaie-se-s ... ve-centrum
https://energozrouti.cz/z/hyundaie-se-s ... ve-centrum
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
- Reklama
Re: Hyundai končí se spalovacími motory
Jojo už jsem četl... další oběť "zelené Evropy" nejen
A auta/ materiál na ně nám z Koreje budou jezdit ekologickým metrem
Aneb volné pokračování odchodu Biermanna a Schreyera
A auta/ materiál na ně nám z Koreje budou jezdit ekologickým metrem
Aneb volné pokračování odchodu Biermanna a Schreyera
KIA XCeed 1,5T-GDi 118kW 7°DCT - GT line
Dlouhodobá spotřeba od 8/9/2023 - 6,65 l/100km-dle tankování. Dle PP 6,1l/100km
Aktuálně 59700 km
Olej: Ravenol EFS 0W-20
palivo: Převážně EO N95,pokud možno bez biosložky.
Aktuálně 59700 km
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
myslel som ze im ( --> ) dam o rok zarobit. Tak asi teda nedam. V poriadku, svoje peniaze dam niekomu inemu
je samozrejme mozne ze to je dnane tym, ze tie motory uz splnaju normy ktore sa uz nebudu menit a tz v podstate nejdu vylepsovat a "vydrzia" v produkcii do tych 2030 kedy chce Eurosojuz zakazat predat spalovakov
je samozrejme mozne ze to je dnane tym, ze tie motory uz splnaju normy ktore sa uz nebudu menit a tz v podstate nejdu vylepsovat a "vydrzia" v produkcii do tych 2030 kedy chce Eurosojuz zakazat predat spalovakov
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
- Stringo
- Kontaktovat uživatele:
Vývoj dnes známe a prodej a plně i emisních norem na další dekádu, což znamená v podstatě ten death-time EUmagorů a to 2030 (do té doby se může stát mnoho věcí, ideálně kdyby celá EUROdementní magořina zdechla a rozpadla se...
Každopádně to aktuálně neznamená nic, další dekáda je v pohodě a min do 2040 budou auta klasická jezdit, takže bych to tak nehrotil. Spíš mě to překvapilo, protože nedávno říkal ředitel Hyundai, že pokud bude poptávka, tak budou v nabídce všechny druhy pohonu a věřil jsem mu, protože oni mají tu páku mimoEU prodejů, ne jako Škodovka apod.kteří mají hlavní odbytiště v EU a potřebují všechna ta nařízení plnit nejvíce...
Každopádně nějak bylo, je a bude, akorát mě štve to násilné rychlé a zblblé tlačení elektromobily, mělo by to přijít samo od sebe časem, protože elektromobily mají velký potencionál, ale ne takto, jak nám to tlačí aktuálně EU ...
Každopádně to aktuálně neznamená nic, další dekáda je v pohodě a min do 2040 budou auta klasická jezdit, takže bych to tak nehrotil. Spíš mě to překvapilo, protože nedávno říkal ředitel Hyundai, že pokud bude poptávka, tak budou v nabídce všechny druhy pohonu a věřil jsem mu, protože oni mají tu páku mimoEU prodejů, ne jako Škodovka apod.kteří mají hlavní odbytiště v EU a potřebují všechna ta nařízení plnit nejvíce...
Každopádně nějak bylo, je a bude, akorát mě štve to násilné rychlé a zblblé tlačení elektromobily, mělo by to přijít samo od sebe časem, protože elektromobily mají velký potencionál, ale ne takto, jak nám to tlačí aktuálně EU ...
Ono bude stačit pár let počkat. Až bude nutná výměna akumulátorů v řádech statisíců korun, až bude obrovský problém s jejich drahou ekologickou likvidací, až podraží poplatky na nabíjecích stanicích, ještě rádi se k výrobě aut se spalovacími motory vrátí.
Moje první a taky poslední auto
Ono by stačilo, když se přestanou vyrábět smradlavý dýzly a budou jezdit hybridy, to je "snesitelná" alternativa.
Tušíš aké čisté sú posledné "dýzle"?
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
No mezi námi, ony jsou ty smradlavý diesly aktuálně daleko čistější, než benzíny a ano i MHEV
A v mnoha ohledech i nenahraditelné, pokud člověk používá rozum, bohužel, jejich složitost za posledních 10let je za hranicí rentability jak, výrobců, tak potažmo zákazníků
A to přesto, že to ví už i tvůrci nesmyslných autoeko EURO norem!
Prostě tlak a lobby na elektro je až příliš silný. (chybí blicí smajlík) ;-P
A existují i diesel MHEV
A v mnoha ohledech i nenahraditelné, pokud člověk používá rozum, bohužel, jejich složitost za posledních 10let je za hranicí rentability jak, výrobců, tak potažmo zákazníků
A to přesto, že to ví už i tvůrci nesmyslných autoeko EURO norem!
Prostě tlak a lobby na elektro je až příliš silný. (chybí blicí smajlík) ;-P
A existují i diesel MHEV
KIA XCeed 1,5T-GDi 118kW 7°DCT - GT line
Aktuálně 59700 km
Aktuálně 59700 km
- Stringo
- Kontaktovat uživatele:
K těm dieselům... Ono to není zase tak pravda. Máme v práci nové diesely s AdBlue a není z nich cítit vůbec nic a ani nekouří. Je to o přístupu servisu a provozování. Když vidím jak měšťáci mají diesel a jedou do práce 6km celý týden a pak jedou 100km na chalupu na víkend přes léto a jednou k moři, v zimě 2x na hory (proto mají diesel) a diví se že to kouří, dpf filtr pořád čistí... Jako sorry ale tohle neni pravý účel dieselu. To jak kouří staré diesely je jen věc provozu a údržby, za to auto nemůže, za to mohou STK že to nechají v provozu...
Kolik lidí má moderní diesel? Průměrné stáří aut v Čr je 15 let a ty nový jsou z většiny služebáky.
- Mr. HYUNDAI
Ale ty taky nejvíc najezdí .
Já si užil vypalování DPF včera - 2 kilometry před barákem se mi zdálo, že se změnil zvuk, mrknul jsem na okamžitou spotřebu a tradá zpátky na dálnici, aby se rege korektně dokončila .
Já si užil vypalování DPF včera - 2 kilometry před barákem se mi zdálo, že se změnil zvuk, mrknul jsem na okamžitou spotřebu a tradá zpátky na dálnici, aby se rege korektně dokončila .
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
Obecně proti EV nic nemám, asi bych si ho dovedl doma představit - mohl bych si doma nabíjet docela v pohodě. Ono už ale nejde jen o pořizovací a potažmo udržovací a likvidační náklady a jejich návratnost - situace se hodně mění i z hlediska nákladů čistě provozních, tedy z hlediska ceny elektřiny. Ještě letos jsem měl ve svém tarifu elektřinu za 2,31 Kč/kWh vč. DPH (dodávka + distribuce). Na příští 2 roky se mi nedávno podařilo uhrát ještě cenu 3,29 Kč, což je skoro zázrak. Nechybělo moc, a byl jsem na ceně přes 5 Kč (dnes zcela běžná výše).
Když si vezmu průměrnou spotřebu EV někde okolo 20 - 25 kWh/100 km, tak s rostoucí cenou elektřiny začínají EV ztrácet i v této oblasti.
je: Hyundai i30 Combi 1,5 DPI Smart - Heduše (21-)
je2: KIA Ceed II 1.4 MPI (15-), Škoda Octavia I 1.9 TDI Combi (04-)
bylo: Opel CorsaB 1.0, BMW X1 1.8D F48, Šk. Fabia I 1.2 HTP
dávno: Šk. Fabia I 1.4 MPI, Šk. Forman LX, Šk. 105 L, VAZ 21011
je2: KIA Ceed II 1.4 MPI (15-), Škoda Octavia I 1.9 TDI Combi (04-)
bylo: Opel CorsaB 1.0, BMW X1 1.8D F48, Šk. Fabia I 1.2 HTP
dávno: Šk. Fabia I 1.4 MPI, Šk. Forman LX, Šk. 105 L, VAZ 21011
- Stringo
- Kontaktovat uživatele:
Ad1: to že staří našeho vozového parku je jedna věc, která ale nemá s provozem těch aut žádnou souvislost. Pokud emise udělám je vše v normě a neměl by být žádný problém (buď to bude autem, že drží, nebo odpovídajícím servisem, který majitel autu dává a samozřejmě financuje), nebo emise neudělám a měla by to být v případě nezjedná ne nápravy vstupenka na likvidaci (bohužel dnešní STK kamaráčofty se servisama dělají to co dělají a kdejaký klump nejen neodpovídající emisím ale všeobecně se prohání po silnicích). On vykuchanej benzíňák bez odpovídajícího servisu, ještě ideálně udělanej na plyn u Franty Odvedle taky není nic ekologického... Takže opět zdůrazňuji, že věk voozu nehaje na jeho letitém provozu auta žádný vliv, pouze a jen údržba jeho majitele, která většinou tkví v tom nejnutnějším aby auto nějak prošlo STK ... V tom je ten problém...
Ad2: to s provozem elektromobilů mám tejně, taky bych si uměl představit, že budu mít nějaký EV, barák mám, nabíječku bych udělal a denně mám nájezd kolem 200km, když jedu dál, tak bych si naplánoval cestu, ale ta cena energií je jen začátek, napřed kotle, kdy spoustu lidí přešlo na plyn a elektřinu které teď nehorázně rostou a lituju těch lidí, teď to jsou auta a energie nejsou, žádná výstavba nových elektráren, kde chtějí tu energii brát fakt nevím...
Já mám už rok fix u ČEZ na 5 let s průměrnou cenou (mám nízký i vysoký tarif) za 3,80kč/kWh. Sere mě že větší část jde na distribuci, než na spotřebu, ale to bylo vždy... každopádně bude hůř...
Ad2: to s provozem elektromobilů mám tejně, taky bych si uměl představit, že budu mít nějaký EV, barák mám, nabíječku bych udělal a denně mám nájezd kolem 200km, když jedu dál, tak bych si naplánoval cestu, ale ta cena energií je jen začátek, napřed kotle, kdy spoustu lidí přešlo na plyn a elektřinu které teď nehorázně rostou a lituju těch lidí, teď to jsou auta a energie nejsou, žádná výstavba nových elektráren, kde chtějí tu energii brát fakt nevím...
Já mám už rok fix u ČEZ na 5 let s průměrnou cenou (mám nízký i vysoký tarif) za 3,80kč/kWh. Sere mě že větší část jde na distribuci, než na spotřebu, ale to bylo vždy... každopádně bude hůř...
Také s autem na el. problém nemám. Nabíjet mám kde a doma také jede vše včetně tepelného čerpadla na elektřinu. Jenže musí mi to dávat nějaký smysl. Rozdíl u Tucsona mezi čistým benzínem a hybridem je nějakých 200000. Na el. pojedu zhruba za kačku na km a s mojí i30 jezdím za 2, tak návratnost je při mým nájezdu není. U benzínového Tucsona je to dejme tomu 3kč na kilometr, takže návratnost při dnešních cenách je 100000km a to bude zase při mém nájezdu po baterií za pár desítek tisíc také v řiti. Být ale rozdíl v cenách těchto aut 30000, tak neváhám ani minutu.
Hyundai I30 kombi, 1.6gdi, weekend. Tucson 2022, 1,6 T-gdi, 110kw, 4x4, smart
Honda Jazz, 1,4, 2008- prodaný
Hyundai Getz, 1.3, 2003- prodaný
Honda Jazz, 1,4, 2008- prodaný
Hyundai Getz, 1.3, 2003- prodaný